Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Θρυλικό διπλό και μία «ανάσα» από το όνειρο του τελικού! (video)

Άστον Βίλα-Ολυμπιακός 2-4: Θρυλικό διπλό και μία «ανάσα» από το όνειρο του τελικού! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
3/5/2024 00:04
Ένας φανταστικός Ολυμπιακός επικράτησε με 4-2 της Άστον Βίλα στο Μπέρμιγχαμ για το πρώτο παιχνίδι στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ και πήρε ένα τεράστιο προβάδισμα για τον τελικό της Αθήνας.

Οι τρομεροί παίκτες του Μεντιλίπαρ, με οδηγό τον Ελ Κααμπί που πέτυχε χατ τρικ (16', 29', 56' πεν.) πέτυχαν ίσως τη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ομάδας και ετοιμάζονται σε μία εβδομάδα να «γράψουν» ιστορία στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Ο Ολυμπιακός είχε ένα ξεκάθαρο πλάνο από την αρχή, πίεζε ψηλά και βρήκε δύο γκολ με τον Μαροκινό που έκανε ό,τι ήθελε τους αντιπάλους του στο πρώτο μέρος.

Η Άστον Βίλα από την άλλη προσπάθησε να αντιδράσει, έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τους Γουότκινς (45+1') και Ντιαμπί (52') αλλά οι «ερυθρόλευκοι» είχαν απάντηση και αφού προηγήθηκαν με πέναλτι του Ελ Κααμπί στο 56', έκαναν το 4-2 με ένα... τυχερό είναι η αλήθεια γκολ του Έσε στο 67'.

Οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μπουν ξανά στο παιχνίδι όταν ο Λουίζ αστόχησε σε πέναλτι στο 82' και πλέον έχουν πολύ δύσκολο έργο στη ρεβάνς στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έτσι έκανε ένα μεγάλο βήμα για την πρόκριση του σε έναν ευρωπαϊκό τελικό, η Φιορεντίνα κέρδισε 3-2 την Κλαμπ Μπριζ στον άλλον ημιτελικό, και το μόνο που καλείται πλέον είναι να υπερασπιστεί το σοβαρό προβάδισμα που απέκτησε σήμερα με την εκπληκτική του εμφάνιση.

Απίθανος Ολυμπιακός, «μαγικός» Ελ Κααμπί αλλά τον «χάλασε» το γκολ στο τέλοςO Μεντιλίμπαρ προτίμησε την τριάδα των Ιμπόρα, Έσε και Τσικίνιο στο χώρο του κέντρου και στο 3' o πρώτος λίγο έλειψε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα με μία κεφαλιά, ο Όλσεν έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ, με τον βοηθό να σηκώνει τη σημαία σε μία φάση όμως που σίγουρα θα ελεγχόταν.



Οι «ερυθρόλευκοι» πίεζαν αρκετά ψηλά στο ξεκίνημα του ημιχρόνου προσπαθώντας να αναγκάσουν την αντίπαλο τους σε λάθος. Οι γηπεδούχοι βέβαια «άγγιξαν» το 1-0 στο 6', όταν ο Ρότζερς βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ, με τον Τζολάκη να εκτινάσσεται τρομερά και να κρατάει απαραβίαστη την εστία του.

glomexv-d0zejowoyi9t

Τρία λεπτά μετά οι παίκτες της Βίλα κατάφεραν να σκοράρουν με μία κοντινή κεφαλιά του Μπέιλι αλλά ο διαιτητής είχε σφυρίξει επιθετικό φάουλ πάνω στον Ιμπόρα και η φάση θεωρήθηκε μη γενόμενη.



Όσο περνούσε η ώρα οι ποδοσφαιριστές του Έμερι έπαιρναν περισσότερες πρωτοβουλίες, στο 14' είχαν νέα τελική με ένα μακρινό σουτ του Λουίζ με τον Τζολάκη να μην μπορεί να μπλοκάρει αλλά να αποκρούει την μπάλα.

Ο Ολυμπιακός στο 16' όμως βγήκε ωραία στην επίθεση, ο Τσικίνιο με υπέροχη πάσα έβγαλε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Ελ Κααμπί και ο Μαροκινός με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο βοηθός αρχικά σήκωσε τη σημαία για οφσάιντ, ο VAR όμως δεν τον δικαίωσε και οι «ερυθρόλευκοι» πήραν το προβάδισμα.



To γκολ αυτό έδωσε μεγάλη ψυχολογία στον Ολυμπιακό, πατούσε καλά στο γήπεδο και «άνοιγε» ωραία το παιχνίδι. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν την πίεση ψηλά και στο 29' βρήκαν και δεύτερο γκολ! Ο Ρέτσος «διάβασε» πολύ ωραία την φάση κι έκλεψε την μπάλα στον χώρο του κέντρου, αυτή έφτασε στον Ποντένσε ο οποίος με τρομερή πάσα «έσκαψε» για τον Ελ Κααμπί ο οποίος για άλλη μία φορά νίκησε τον Όλσεν μέσα σε ξέφρενους πανηγυρισμούς.



H Άστον Βίλα προσπαθούσε να βρει μία αντίδραση, έδειχνε αποσυντονισμένη μέσα στο γήπεδο, ο Ολυμπιακός κέρδιζε σχεδόν όλες τις μονομαχίες και στο 39' ο Φορτούνης έφυγε ωραία στην αντεπίθεση αλλά το σουτ που επιχείρησε από πλάγια θέση έφυγε άουτ.

Οι γηπεδούχοι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου ανέβασαν την απόδοση τους, ζήτησαν έντονα πέναλτι σε ένα μαρκάρισμα του Ορτέγκα πάνω στον Μπέιλι στο 43' και τελικά βρήκαν το γκολ στις καθυστερήσεις. Ο Κας βγήκε ωραία από τα δεξιά και πάσαρε μέσα για τον Ντιαμπί, αυτός βρήκε τον Γουότκινς μέσα στην περιοχή και ο Άγγλος με διαγώνιο σουτ μείωσε σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την ομάδα του.



Μεγάλη ψυχή από τον Ολυμπιακό και τεράστια νίκη

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το δεύτερο μέρος πιέζοντας και πάλι ψηλά, με την Βίλα να έχει όμως τον έλεγχο από την αρχή ψάχνοντας γρήγορα την ισοφάριση. Στο 52' μάλιστα ο Ντιαμπί βρήκε την μπάλα μπροστά του μέσα στην περιοχή και με διαγώνιο σουτ από δύσκολη θέση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα από την κλειστή γωνία του Τζολάκη.



Η Άστον Βίλα είχε πλέον το μομέντουμ, όμως ο Ολυμπιακός στο 55' κέρδισε πέναλτι όταν ο Ρέτσος πήρε την κεφαλιά μέσα στην περιοχή έπειτα από κόρνερ του Φορτούνη, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Λουίζ και ο διαιτητής καταλόγισε την παράβαση. Ο Ελ Κααμπί ανέλαβε την εκτέλεση νικώντας τον Όλσεν και δίνοντας και πάλι το προβάδισμα στην ομάδα του.



Οι γηπεδούχοι θέλησαν να πάρουν αμέσως την κατοχή, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να ρίξουν τον ρυθμό αλλά να δυσκολεύονται να κρατήσουν την μπάλα όσο θα ήθελαν.

Σε μία προώθηση τους στο 67' ο Έσε βρήκε χώρο έξω από την περιοχή κι έκανε το σουτ, η μπάλα χτύπησε πάνω στην πλάτη του Κόνσα ο Όλσεν δεν μπόρεσε να απομακρύνει και έτσι έγινε το 4-2.



Το σύνολο του Μεντιλίμπαρ βρισκόταν σε τρομερή βραδιά, αμυνόταν σθεναρά και «χτυπούσε» σε κάθε αδυναμία της αντιπάλου του. Ο Γουότκινς στο 72' προσπάθησε να απειλήσει αλλά ο Τζολάκης μπλόκαρε σταθερά, η Άστον Βίλα βρισκόταν σταθερά στο μισό του γηπέδου αλλά δεν έβρισκε διαδρόμους προς την αντίπαλη εστίας.

Μάλιστα ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που έφτασε κοντά και σε άλλο γκολ στο 80' έπειτα από στατική φάση αλλά ο Όλσεν απέκρουσε σωτήρια του σουτ του Τσικίνιο. Στην αμέσως επόμενη φάση όμως ο Κάρμο δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα μέσα από την περιοχή, στη συνέχεια υπέπεσε σε πέναλτι και ο Λουίζ ανέλαβε την εκτέλεση. Ο Βραζιλιάνος όμως αστόχησε στέλνοντας την μπάλα άουτ και ο Ολυμπιακός έτσι κράτησε το μεγάλο προβάδισμα του.



Στα τελευταία λεπτά οι γηπεδούχοι πίεσαν αρκετά αλλά οι Πειραιώτες ήταν πολύ καλά στημένοι, δεν δέχθηκαν γκολ και πανηγύρισαν μία ιστορική νίκη που τους φέρνει πολύ κοντά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό!

Άστον Βίλα (Έμερι): Όλσεν, Κας, Κόνσα, Λανγκλέ, Ντιν, Μπέιλι (85' Ιροεγκμπουνάμ), Μαγκίν, Λουίζ, Ρότζερς (74' Ντουράν), Ντιαμπί (85' Τζανιόλο), Γουότκινς

Ολυμπιακός (Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι, Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα (46' Ρίτσαρντς), Έσε, Ιμπόρα, Τσικίνιο, Φορτούνης, Ποντένσε (70' Όρτα), Ελ Κααμπί.


Σχόλια:

ferios 3/5/2024 03:32

Jimmylegend7 3/5/2024 10:26

Ο Ολυμπιακός λοιπόν, είναι μια ανάσα από τον τελικό. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει την εξέλιξη της ρεβάνς, ωστόσο ένα είναι σίγουρο. Από το Σίδνεϊ μέχρι το Τορόντο, από το Σάο Πάουλο μέχρι το Πεκίνο, από το Γιοχάνεσμπουργκ μέχρι τη Νέα Υόρκη, από την καρδιά του Πειραιά ως την κάθε γωνιά της γης που υπάρχει Ολυμπιακός, η ψυχή όλων θα πατάει το χορτάρι του «Γεώργιος Καραϊσκάκης», ασπίδα και δόρυ μαζί για την ερυθρόλευκη φανέλα, τον Μεντιλίμπαρ και τους παίκτες του.

ferios 3/5/2024 11:00

Καλημέρα φίλοι και φίλες...Μεγάλες στιγμές ζήσαμε εχθές το βράδυ..Συγχαρητήρια και στις τρεις ελληνικές ομάδες για την όμορφη χθεσινή ελληνική βραδιά που μας χάρισαν..Μακάρι το ποδόσφαιρο μας να διώξει τα κόμπλεξ του, (μαζί και εμείς στις μεταξύ μας συμπεριφορές) και να μεγαλώσει όπως το μπάσκετ μας..Ο θρύλος, για μία ακόμη φορά δείχνει τον δρόμο..καιρός να ανέβουμε αλάνια..Πάμε δυνατά για ένα όνειρο τρελό..ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ..

fanatikos-4 3/5/2024 12:27

Μπράβο στο Ολυμπιακό εύχομαι να το σηκώσουν πρώτος στην ιστορία για ελληνική ομάδα

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Μελισσανίδης σε Αλμέιδα: «Την ΑΕΚάρα μας την αγαπάμε πιο πολύ όταν χάνει, περιμένουμε το θαύμα την Κυριακή!»
Μελισσανίδης σε Αλμέιδα: «Την ΑΕΚάρα μας την αγαπάμε πιο πολύ όταν χάνει, περιμένουμε το θαύμα την Κυριακή!»
39 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Τερίμ σε παίκτες: «Είμαι σίγουρος πως θα πάρετε το Κύπελλο»
Τερίμ σε παίκτες: «Είμαι σίγουρος πως θα πάρετε το Κύπελλο»
39 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Τέλος από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Τέλος από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
02/05/2024 21:39
ΑΕΚ: «Ανακρίβειες και ασυναρτησίες, δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος του  Αλμέιδα»
ΑΕΚ: «Ανακρίβειες και ασυναρτησίες, δεν υπάρχει καμία μήνυση σε βάρος του Αλμέιδα»
02/05/2024 20:41
Ρήξη χιαστού ο Λούκας Ερναντές, χάνει το Euro
Ρήξη χιαστού ο Λούκας Ερναντές, χάνει το Euro
02/05/2024 18:41
Νιούκαστλ: Νέα τιμωρία στον Τονάλι για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού
Νιούκαστλ: Νέα τιμωρία στον Τονάλι για την υπόθεση του παράνομου στοιχηματισμού
02/05/2024 18:23
Παναθηναϊκός: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
Παναθηναϊκός: Η Πέννυ Ρόγκα ανακοίνωσε ότι έχει καρκίνο
02/05/2024 15:52
Ολυμπιακός: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» προς τους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο «Βίλα Παρκ»
Ολυμπιακός: Η ενημέρωση των «ερυθρόλευκων» προς τους φιλάθλους που θα βρεθούν απόψε στο «Βίλα Παρκ»
02/05/2024 15:19
Άρης: Απαλλάχθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο Καρυπίδης
Άρης: Απαλλάχθηκε από τον αθλητικό δικαστή ο Καρυπίδης
02/05/2024 14:44
Η Ντόρτμουντ «ψήνει» την επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ
Η Ντόρτμουντ «ψήνει» την επιστροφή του Γιούργκεν Κλοπ
02/05/2024 14:30
Χάγιεν: «Η έδρα του ΠΑΟΚ ήταν σαν το “καζάνι της μάγισσας”»
Χάγιεν: «Η έδρα του ΠΑΟΚ ήταν σαν το “καζάνι της μάγισσας”»
02/05/2024 14:02
«Παραχωρείται ο Τσιμίκας από τη Λίβερπουλ»
«Παραχωρείται ο Τσιμίκας από τη Λίβερπουλ»
02/05/2024 13:37
Περισσότερες ειδήσεις