Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Πρωταθλήτρια Πορτογαλίας η Σπόρτινγκ Λισαβόνας

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
6/5/2024 00:38
Την κατάκτηση του 20ου πρωταθλήματος της ιστορίας της πανηγυρίζει η Σπόρτινγκ Λισαβόνας η οποία κατέκτησε και μαθηματικά τον τίτλο στην Πριμέιρα Λίγκα, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε της σεζόν.

Το σύνολο του Ρούμπεν Αμορίμ -ο οποίος έχει τραβήξει τα βλέμματα επάνω του μετά την εξαιρετική δουλειά που κάνει την τελευταία τετραετία στην ομάδα της πορτογαλικής πρωτεύουσας- είχε νικήσει το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου (4/5) την Πορτιμονένσε με 3-0 στο «Ζοσέ Αλβαλάδε» και περίμενε «γκέλα» της Μπενφίκα στο ματς με τη Φαμαλικάο.

Πράγματι οι «αετοί» ηττήθηκαν με 2-0 εκτός έδρας κι έμειναν οκτώ βαθμούς πίσω από την κορυφή, με δύο «στροφές» να απομένουν μέχρι το φινάλε.

Αυτό ήταν το δεύτερο πρωτάθλημα που κατακτά η Σπόρτινγκ επί ημερών Αμορίμ, έχοντας πάρει και τον τίτλο τη σεζόν 2020/21.

Παράλληλα έφτασε τους είκοσι τίτλους, επίδοση που τη φέρνει στην τρίτη θέση της σχετικής λίστας, πίσω από τη συμπολίτισσα Μπενφίκα η οποία έχει στεφθεί πρωταθλήτρια σε 38 διαφορετικές περιπτώσεις αλλά και την Πόρτο που ακολουθεί με τριάντα.

Αναμφίβολα πρόκειται για μία σπουδαία επιτυχία, όμως είναι άγνωστη η επόμενη μέρα του κλαμπ, λόγω της πιθανής αποχώρησης του «αρχιτέκτονα» Ρούμπεν Αμορίμ αλλά και του κορυφαίου Σουηδού στράικερ Βίκτορ Γκιόκερες ο οποίος στην παρθενική του σεζόν με τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας έχει σκοράρει 27 φορές και βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.