Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: «Βασιλική» ανατροπή με Χοσέλου και 18ος τελικός! (video)

Ρεάλ – Μπάγερν 2-1: «Βασιλική» ανατροπή με Χοσέλου και 18ος τελικός! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
9/5/2024 00:01
Η Ρεάλ Μαδρίτης βρέθηκε στο έρεβος του αποκλεισμού κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου χάνοντας με 1-0 έως το 87’ μέσα στο «Μπερναμπέου» αλλά ο νεοεισελθόντας Χοσέλου με δύο γκολ στο φινάλε (88’, 90+1’) έκανε τη μεγάλη ανατροπή (2-1) και έστειλε τη «βασίλισσα» στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 18η φορά εκεί όπου περιμένει η επίσης γερμανική Ντόρτμουντ.

Παρότι όλα έδειχναν ότι θα είχαμε ριμέικ του γερμανικού εμφυλίου του 2013 στο «Γουέμπλεϊ», η Ρεάλ Μαδρίτης απέδειξε γιατί είναι η βασίλισσα της Ευρώπης!

Η Μπάγερν Μονάχου προηγήθηκε μέσα στο «Μπερναμπέου» με γκολ του Ντέιβις στο 68’ και κρατούσε στα χέρια της το εισιτήριο για τον τελικό του Λονδίνου, αλλά ο Κάρλο Αντσελότι έβγαλε λαγό από το καπέλο του. Ο Ιταλός τεχνικός πέρασε στο 81’ τον Χοσέλου αντί του Ροντρίγκο και ο 34χρονος Ισπανός μιμήθηκε τα πεπραγμένα του Βραζιλιάνου πριν δύο χρόνια στον ημιτελικό με την Μάντσεστερ Σίτι, σκοράροντας δύο γκολ στο 88’ και το 90+1’!

Ο Νόιερ που μέχρι εκείνο το σημείο ήταν ήρωας για τους Βαυαρούς, μετατράπηκε σε μοιραίος, χάνοντας τη μπάλα από τα χέρια του στο γκολ της ισοφάρισης, ενώ στις καθυστερήσεις το VAR ήταν σύμμαχος των Μαδριλένων που έφεραν τα πάνω κάτω στον ημιτελικό και με το υπέρ τους 2-1 έκλεισαν θέση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 18η φορά στην ιστορία τους, επτά περισσότερες από Μίλαν και Μπάγερν που βρίσκονται στη 2η θέση της σχετικής κατάταξης.

Εκεί θα διεκδικήσουν το 15ο Ευρωπαϊκό της ιστορίας τους και πρώτο μετά το 2022, αντιμετωπίζοντας την γερμανική Ντόρτμουντ, η οποία επιστρέφει στο «Γουέμπλεϊ» μετά το 2013 ελπίζοντας αυτή τη φορά να γευτεί το νέκταρ.

Το 2022 ο Χοσέλου πήγε στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στο Παρίσι ως οπαδός της Ρεάλ Μαδρίτης. Δύο χρόνια μετά ο Ισπανός, γεννημένος στην Στουτγκάρδη της Γερμανίας, με δύο δικά του γκολ έστειλε τη «βασίλισσα» στον τελικό του Λονδίνου! Μάλιστα έγινε ο γηραιότερος παίκτης που σκοράρει δύο γκολ ως αλλαγή σε αγώνα νοκ-άουτ της διοργάνωσης σε ηλικία 34 ετών και 42 ημερών!

Η Μπάγερν από την πλευρά της έφτασε τις 11 ήττες από την Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ, επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ. Οι Βαυαροί δικαιολογούνται να διαμαρτύρονται για τη φάση στο 12ο λεπτό των καθυστερήσεων όπου ο επόπτης σήκωσε την σημαία για οφσάιντ σε μια πολύ οριακή φάση και εν συνεχεία ο Ντε Λιχτ βρήκε δίχτυα. Βάσει κανονισμών ο λάισμαν έπρεπε να αφήσει την ευκαιρία να ολοκληρωθεί και μετά να σηκώσει ή όχι το σημαιάκι καθώς σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσε να παρέμβει το VAR!Δυνατό ξεκίνημα με δοκάρι για την Ρεάλ

Το παιχνίδι είχε αρκετή ένταση από το ξεκίνημα, με την Ρεάλ να μπαίνει καλύτερα και να απειλεί πρώτη στο 6’ μ' ένα εξαιρετικό γύρισμα του Καρβαχάλ από τα δεξιά, όμως ο Ροντρίγκο δεν μπόρεσε για εκατοστά να κάνει επαφή με τη μπάλα και να τη σπρώξει στα δίχτυα από τη μικρή περιοχή. Η απάντηση της Μπάγερν ήρθε δύο λεπτά αργότερα, με τον Γκνάμπρι να πατάει στην περιοχή από τα αριστερά, όμως επέλεξε κάτι σαν σέντρα-σουτ δίχως επιτυχία, με τη μπάλα να περνά άουτ.

Η πρώτη κλασσική φάση στο παιχνίδι σημειώθηκε στο 13ο λεπτό και άνηκε στην Ρεάλ Μαδρίτης. Ο Καρβαχάλ τροφοδότησε τον Βινίσιους από τα δεξιά, αυτός σημάδεψε το δοκάρι από θέση βολής και στην επαναφορά ο Ροντρίγκο δεν μπόρεσε εξ επαφής να νικήσει τον Νόιερ.



Προσεκτικές και οι δύο ομάδες, πιο απειλητική η «βασίλισσα»

Μετά το πρώτο τέταρτο ο ρυθμός έπεσε αισθητά με τις δύο ομάδες να μην είχαν διάθεση να πάρουν ρίσκα. Στο 26’ η Μπάγερν υποχρεώθηκε στην πρώτη αλλαγή με τον Ντέιβις να αντικαθιστά τον τραυματία Γκνάμπρι. Δύο λεπτά μετά, οι Βαυαροί κατέγραψαν την πρώτη τους μεγάλη τελική με ένα τρομερό βολέ του Κέιν από το ημικύκλιο, που υποχρέωσε τον Λούνιν να διώξει σε κόρνερ.



Η Ρεάλ ήταν αυτή που είχε περισσότερη ώρα τη μπάλα στα πόδια της και στο 39’ πλησίασε ξανά στο γκολ με σέντρα-σουτ του Βινίσιους όμως ο Νόιερ δήλωσε ξανά «παρών» αποκρούοντας με τα ακροδάχτυλα παρότι η μπάλα έσκασε μπροστά του. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου μέρους με το 0-0 να μένει ως το ημίχρονο σε μία ισορροπία του τρόμου.



Ο Νόιερ τα έπιανε, ο Ντέιβις το έβαλε

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε αρκετά δυναμικά και από τις δύο ομάδες. Στο 46’ ο Βινίσιους απέφυγε τον Κίμιχ και έκανε το γύρισμα το οποίο έκοψε σωτήρια σε κόρνερ ο Ντάιερ προ του Βαλβέρδε. Στο επόμενο λεπτό η Μπάγερν βγήκε μπροστά με τον Ντέιβις, αλλά το σουτ του κόντραρε στον Καρβαχάλ και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι ανέβασαν ρυθμούς και στο 55’ «άγγιξαν» το 1-0 όταν μετά από γύρισμα του Βινίσιους, ο Ροντρίγκο έπιασε σουτ στη μικρή περιοχή στέλνοντας τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Ο τελευταίος έφτασε ξανά κοντά στο γκολ στο 59’ με απευθείας χτύπημα φάουλ, αλλά ο Νόιερ με τρομερή επέμβαση έδιωξε σωτήρια. Ένα λεπτό μετά ο Γερμανός γκολκίπερ είπε «όχι» και σε σουτ του Βινίσιους εντός περιοχής, αποκρούοντας εντυπωσιακά με το ένα χέρι!



Η Μπάγερν άντεχε το σφυροκόπημα χάρη στον απροσπέλαστο Νόιερ και επιθετικά προσπαθούσε να γίνει απειλητική στις αντεπιθέσεις. Απείλησε αρχικά στο 66’ με σουτ του Μουσιάλα το οποίο «έβγαλε» σε κόρνερ ο Λούνιν και δύο λεπτά μετά κατάφερε να προηγηθεί «παγώνοντας» το «Μπερναμπέου». Ο Κέιν έβγαλε βαθιά μπαλιά για τον Ντέιβις, αυτός σύγκλινε από τα αριστερά προ του Μεντί και με φοβερό πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ουκρανού γκολκίπερ ο οποίος ήταν ανήμπορός να αντιδράσει.



Ακυρωθέν γκολ η Ρεάλ, πέρασε τρίτο στόπερ ο Τούχελ

Αμέσως μετά το γκολ ο Αντσελότι πέρασε στο ματς τους Καμαβινγκά και Μόντριτς αντί των Τσουαμενί και Κρόος. Η Ρεάλ λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα, καθώς στο 71’ βρήκε δίχτυα μετά από καραμπόλα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε μέσω VAR για επιθετικό φάουλ του Νάτσο στον Κίμιχ.



Ο Τούχελ πέρασε τρίτο στόπερ τον Κιμ αντί του Σανέ για να θωρακίσει τα μετόπισθεν και οι Βαυαροί έλεγχαν το ματς μετά το γκολ εγκλωβίζοντας τη «βασίλισσα». Μάλιστα στο 75’ πλησίασαν και σε δεύτερο γκολ με σουτ του Κέιν μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Η «χρυσή» αλλαγή Χοσέλου έφερε τα πάνω-κάτω σ’ ένα τρίλεπτο!

Στο τελευταίο δεκάλεπτο ο Αντσελότι βλέποντας την ομάδα του να μην πατάει καλά, έβγαλε τους Ροντρίγκο και Βαλβέρδε και πέρασε τους Μπραχίμ Ντίας και Χοσέλου. Ο τελευταίος έμελλε να φέρει τα πάνω κάτω μέσα σε λίγα λεπτά.

Στο 88’ ο Βινίσιους σούταρε εκτός περιοχής, ο Νόιερ δεν κατάφερε να μπλοκάρει την μπάλα η οποία του έφυγε από τα χέρια και στην επαναφορά ο Χοσέλου ισοφάρισε σε 1-1 δίνοντας το φιλί της ζωής στη «βασίλισσα». Όμως δεν αρκέστηκε σ’ αυτό!



Οι παίκτες της Ρεάλ, όντας με ψυχολογία στα ύψη, βρίσκονταν συνεχώς στην επίθεση ψάχνοντας το γκολ της ανατροπής. Και αυτό ήρθε στο 90+1', ξανά με τον Χοσέλου. Ο Νάτσο τροφοδότησε αριστερά τον Ρούντγικερ, αυτός έκανε ανενόχλητος το γύρισμα και ο Χοσέλου εξ επαφής έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το γκολ ακυρώθηκε αρχικά ως οφσάιντ αλλά εν τέλει μέτρησε μέσω VAR και η Ρεάλ είχε πλέον σκορ πρόκρισης!



Βρήκε δίχτυα η Μπάγερν, είχε σηκώσει οφσάιντ ο επόπτης, έξαλλοι οι Βαυαροί

Ο χρόνος των καθυστερήσεων ήταν άπλετος και η Μπάγερν είχε χρόνο να βρει το γκολ της ισοφάρισης. Οι Βαυαροί τα έπαιξαν όλα για όλα και στο 90+12’ βρήκαν δίχτυα με τον Ντε Λιχτ όμως η φάση είχε διακοπεί δύο δευτερόλεπτα νωρίτερα για οφσάιντ! Η φάση ήταν πολύ οριακή αλλά ο επόπτης, σύμφωνα με τον νέο κανονισμό, έπρεπε να την αφήσει ως το τέλος αφού σε περίπτωση γκολ θα εξεταζόταν μέσω VAR. Αντίθετα, σήκωσε τη σημαία, ο Μαρτσίνιακ σφύριξε το οφσάιντ και εν συνεχεία η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα! Η συγκεκριμένη εξέλιξη έκανε -δικαιολογημένα- έξαλλους τους φιλοξενούμενους, με τον Μαρτσίνιακ να δίνει τη μπάλα στην Ρεάλ και λίγο αργότερα να σφυρίζει τη λήξη του παιχνιδιού.



Η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε τις τέσσερις νίκες στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ παρότι δέχτηκε πρώτη γκολ κάτι που είχε να συμβεί από την ίδια τη σεζόν 2016-17 όταν το κατάφερε πέντε φορές και εν τέλει κέρδισε το τρόπαιο!

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Λούνιν – Καρβαχάλ. Ρούντιγκερ, Νάτσο, Μεντί – Τσουαμενί (70’ Καμαβινγκά), Κρόος (69’ Μόντριτς) – Βαλβέρδε (81’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μπέλινγκχαμ (90’+10’ Έντερ Μιλιτάο), Ροντρίγκο (81’ Χοσέλου) – Βινίσιους Ζούνιορ.

Μπάγερν Μονάχου (Τόμας Τούχελ): Νόιερ – Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Μαζραουΐ – Λάιμερ, Πάβλοβιτς – Σανέ (76’ Κιμ Μιν Τζάε), Μουσιάλα (85’ λ. τρ. Μίλερ), Γκνάμπρι (27’ λ. τρ. Ντέιβις) – Κέιν (85’ Σουπό Μοτίνγκ).




Σχόλιο:

IraklisPapafi 9/5/2024 02:25

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ.

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Λορέν Μορόν: Ο πρώτος Ισπανός αρχισκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα!
Λορέν Μορόν: Ο πρώτος Ισπανός αρχισκόρερ στο ελληνικό πρωτάθλημα!
18 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
«Κάηκε» η Τούμπα για τους πρωταθλητές - Τεράστια αποθέωση στη φιέστα του ΠΑΟΚ! (video)
«Κάηκε» η Τούμπα για τους πρωταθλητές - Τεράστια αποθέωση στη φιέστα του ΠΑΟΚ! (video)
18 ΛΕΠΤΑ ΠΡΙΝ
Έμερι: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, δεν ξέρω αν θα παίξει ο Μαρτίνες»
Έμερι: «Φαβορί ο Ολυμπιακός, δεν ξέρω αν θα παίξει ο Μαρτίνες»
08/05/2024 22:17
Η Φιορεντίνα αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ σε περίπτωση πρόκρισης των «ερυθρόλευκων»!
Η Φιορεντίνα αντίπαλος του Ολυμπιακού στον τελικό του Κόνφερενς Λιγκ σε περίπτωση πρόκρισης των «ερυθρόλευκων»!
08/05/2024 21:53
ΑΕΚ: Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Αλμέιδα από την ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στην Τούμπα
ΑΕΚ: Πρόστιμο 20.000 ευρώ στον Αλμέιδα από την ΔΕΑΒ για τα επεισόδια στην Τούμπα
08/05/2024 21:07
Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για το πανό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
Πρόστιμο στον ΠΑΟΚ για το πανό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ
08/05/2024 21:00
Ιμπόρα: «Θα άλλαζα ένα Γιουρόπα Λιγκ με το Κόνφερενς Λιγκ»
Ιμπόρα: «Θα άλλαζα ένα Γιουρόπα Λιγκ με το Κόνφερενς Λιγκ»
08/05/2024 19:21
Υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Β’,  τον ακολουθεί ο Παναθηναϊκός Β’!
Υποβιβάστηκε στην Γ’ Εθνική ο Ολυμπιακός Β’, τον ακολουθεί ο Παναθηναϊκός Β’!
08/05/2024 19:07
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρχει ένα ακόμα σημαντικότερο παιχνίδι»
Μεντιλίμπαρ: «Ελπίζω να υπάρχει ένα ακόμα σημαντικότερο παιχνίδι»
08/05/2024 18:27
ΟΦΗ: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Γιαννούλης
ΟΦΗ: «Κρεμάει» τα παπούτσια του ο Γιαννούλης
08/05/2024 17:24
Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα μας, στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»
Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα μας, στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»
08/05/2024 15:37
Στην Ουτρέχτη για ακόμη έναν χρόνο ο Μπάρκας
Στην Ουτρέχτη για ακόμη έναν χρόνο ο Μπάρκας
08/05/2024 14:54
Περισσότερες ειδήσεις