Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Στο δρόμο για το ταμείο: Η πεντάδα του Agones.gr για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Συντάκτης: Agones team
Agones team
1/6/2024 09:00
Οι πέντε συντάκτες μας προτείνουν τις αγαπημένες τους επιλογές για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ μεταξύ της Μπορούσια Ντόρτμουντ και της Ρεάλ Μαδρίτης.

Έπειτα από μία απαιτητική σεζόν για όλους, η ώρα των μεγάλων τελικών των διοργανώσεων της UEFA έφτασε κι έπειτα από τα... ορεκτικά με τους αγώνες του Γιουρόπα Λιγκ και του Κόνφερενς Λιγκ, έφτασε η ώρα της μεγάλης γιορτής και του φινάλε της αγωνιστικής περιόδου με τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι Βεστφαλοί ανέτρεψαν όλα τα προγνωστικά κι έφτασαν μέχρι το τέλος του δρόμου, αποκλείοντας στα ημιτελικά την Παρί Σεν Ζερμέν. Πρώτα νίκησαν μπροστά στο κοινό τους με 1-0 και στον επαναληπτικό της Γαλλίας επικράτησαν με το ίδιο σκορ, έχοντας και την τύχη με το μέρος τους, από τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους σημάδεψαν τέσσερις φορές τα δοκάρια της εστίας τους. Θα είναι ο τρίτος τελικός τους στη διοργάνωση, καθώς το 1997 είχαν πάρει την κούπα με νίκη 3-1 επί της Γιουβέντους στο Μόναχο, ενώ το 2013 ηττήθηκαν από την Μπάγερν με 2-1.

Από την άλλη για τους «μερέγκες» τα πολλά λόγια είναι περιττά. Στην τετράδα απέκλεισαν με μυθικό τρόπο την Μπάγερν Μονάχου. Έπειτα από ισοπαλία (2-2) στο πρώτο ματς στη Βαυαρία, στη ρεβάνς βρέθηκαν να χάνουν στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου». Με μία μυθική ανατροπή σε τρία λεπτά, η «Βασίλισσα» βρήκε δύο γκολ από τον απρόσμενο ήρωα Χοσέλου και πήρε τη νίκη-πρόκριση με 2-1. Φυσικά δεν θα γίνει καταγραφή των τελικών της, καθώς έχει ήδη καταγράψει 14 κατακτήσεις του θεσμού, αποτελώντας την κορυφαία ομάδα βάσει τίτλων.

Μένει να φανεί ποια ομάδα θα πανηγυρίσει το βράδυ του Σαββάτου (1/6) στο «Γουέμπλεϊ» ου Λονδίνου και θα ανέβει στην κορυφή του βάθρου.

Είναι προφανές ότι σ' έναν τελικό προκύπτουν και σημαντικές στοιχηματικές ευκαιρίες σε κάποιες περιπτώσεις, οι οποίες καλό θα ήταν να μην μένουν ανεκμετάλλευτες.

Ο στόχος των συντακτών του agones.gr είναι να προτείνουν ο καθένας τους ξεχωριστά το δικό του αγαπημένο σημείο και να το μοιραστούν με τους αναγνώστες.

Δείτε παρακάτω τα καλύτερά τους σημεία:

Κώστας Καραγιαννόπουλος

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους Over 1.5 Προσπάθειες προς την εστία (2.05)

Θάνος Τσαλουχίδης

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης Ν. Φίλκρουγκ Over 0.5 Προσπάθειες προς την εστία (1.88)

Δημήτρης Ρήγας

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης Κόμπελ Over 3,5 αποκρούσεις (2.07)

Γιώργος Χρονόπουλος

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης Πρώτη κάρτα πριν το 30:00 (1.83)

Βασίλης Γούσιος

Ντόρτμουντ - Ρεάλ Μαδρίτης Βινίσιους να σκοράρει (2.50)

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.