Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρολάν Γκαρός: Με... περίπατο τον τρίτο σερί τίτλο η Σβιόντεκ στο Παρίσι (video)

Ρολάν Γκαρός: Με... περίπατο τον τρίτο σερί τίτλο η Σβιόντεκ στο Παρίσι (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
8/6/2024 17:16
Η Ίγκα Σβιόντεκ νίκησε πανεύκολα την Τζάσμιν Παολίνι με 2-0 σετ (6-2, 6-1) στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και κατέκτησε τον τίτλο για τρίτη διαδοχική φορά και τέταρτη στην καριέρα της.

Μόλις εννιά ημέρες μετά τη συμπλήρωση του 23ου έτους της ηλικίας της, η Πολωνή κορυφαία τενίστρια του πλανήτη έγινε η νεότερη όλων των εποχών η οποία συμπληρώνει καρέ τίτλων στο Παρίσι, ξεπερνώντας τη σπουδαία Βελγίδα, Ζαστίν Ενάν.

Από το 2020 κι έπειτα, η Σβιόντεκ δεν τα κατάφερε μόνο το 2021 στο Παρίσι, ενώ παράλληλα παραμένει και στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης, για 106η διαδοχική εβδομάδα.

Στον αντίποδα η 28χρονη Ιταλίδα φιναλίστ, αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια την αντίπαλό της κι έκανε υπέρβαση που έφτασε στον πρώτο τελικό της καριέρας της σε Γκραν Σλαμ.

Η καινούρια εβδομάδα θα τη βρει για πρώτη φορά στην καριέρα της στο Top 10 της κατάταξης της WTA, ωστόσο δεν είχε την παραμικρή τύχη κόντρα στη Σβιόντεκ η οποία δυσκολεύτηκε μόνο στα τρία πρώτα γκέιμ.

Ο τελικός δεν αντέχει στην παραμικρή κριτική λοιπόν, καθώς σε κάτι περισσότερο από μία ώρα, η Πολωνή κατέκτησε τον τίτλο και το συνολικά πέμπτο Γκραν Σλαμ της πλούσιας καριέρας της.

Από την άλλη η Παολίνι σίγουρα έγραψε ιστορία, καθώς βρέθηκε σχεδόν από το... πουθενά στον τελικό -χωρίς να έχει φτάσει ποτέ πιο μακριά από τον δεύτερο γύρο σε οποιοδήποτε major-, ωστόσο η απόδοσή της ήταν κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών, απογοητεύοντας πλήρως.










Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.