Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Πρόκριση με Λαουτάρο για την Αργεντινή - Πρώτη και ιστορική νίκη για τον Καναδά! (video)

Κόπα Αμέρικα: Πρόκριση με Λαουτάρο για την Αργεντινή - Πρώτη και ιστορική νίκη για τον Καναδά! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
26/6/2024 09:00
H Αργεντινή επικράτησε με 1-0 της Χιλής χάρη σε ένα τέρμα του Λαουτάρο Μαρτίνεζ στο 88' και πήρε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κόπα Αμέρικα ενώ ο Καναδάς κέρδισε με το ίδιο σκορ το Περού και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη στη διοργάνωση.

Η «Αλμπισελέστε» ήταν καλύτερη από την αντίπαλο της δεν απειλήθηκε στιγμή στο πρώτο μέρος όμως δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα. Μάλιστα στο 36' το σουτ του Μέσι βρήκε στο δοκάρι, οι παίκτες του Σκαλόνι συνέχισαν να πιέζουν χωρίς όμως να σκοράρουν ως το τέλος του πρώτου μέρους.



Στην επανάληψη η Χιλή εμφανίστηκε λίγο πιο επιθετική και μάλιστα στο 70' είχε τη μεγαλύτερη της ευκαιρία με τον Ετσεβερία αλλά ο Εμιλιάνο Μαρτίνες στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Έτσι στο 88' ο Λαουτάρο είδε την μπάλα να του στρώνεται μέσα στην περιοχή και με σουτ την έστειλε στα δίχτυα δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του.



Στο άλλο παιχνίδι του πρώτου ομίλου ο Καναδάς με «χρυσό» σκόρερ τον Ντέιβιντ πήρε την παρθενική του νίκη στο Κόπα Αμέρικα, επικρατώντας με 1-0 του Περού και πλέον είναι πολύ κοντά στην πρόκριση του.

Στο πρώτο μέρος βέβαια το Περού ήταν αυτή που προσπάθησε να απειλήσει περισσότερο, με τον Καναδά να έχει πιο πολύ παθητικό ρόλο. Τα πράγματα όμως άλλαξαν στο 59' όταν ο Αραούχο αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη κάρτα και οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν.

Αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Καναδάς και σε μία υποδειγματική αντεπίθεση στο 74' ο Ντέιβιντ μπήκε μέσα στην περιοχή και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας και το τελικό αποτέλεσμα.

Πλέον η Αργεντινή έχει εξασφαλίσει την πρόκριση της, ενώ ο Καναδάς θέλει έναν βαθμό απέναντι στη Χιλή για να περάσει ως δεύτερος.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.