Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ρουμανία - Ολλανδία 0-3: Με «περίπατο» στους «8» οι «Οράνιε» (video)

Ρουμανία - Ολλανδία 0-3: Με «περίπατο» στους «8» οι «Οράνιε» (video)

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
2/7/2024 20:56
Το «εισιτήριο» για τα προημιτελικά του Euro «σφράγισε» η Ολλανδία, η οποία επικράτησε της Ρουμανίας με 3-0, στο ματς που διεξήχθη στο Μόναχο στο πλαίσιο της φάσης των «16».

Η ομάδα του Ιορντανέσκου μπήκε με διάθεση να πιέσει ψηλά και να αιφνιδιάσει τους «Οράνιε» με ένα γρήγορο γκολ, όμως οι παίκτες του Κούμαν πήραν τα ηνία λίγο μετά το πρώτο τέταρτο και πήγαν προηγούμενοι στα αποδυτήρια χάρη στο γκολ του Χάκπο στο 20’.

Στην επανάληψη, η κυριαρχία των Ολλανδών ήταν αδιαπραγμάτευτη και θα μπορούσαν να έχουν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ σε ταπεινωτικά επίπεδα εις βάρος των Ρουμάνων που δεν μπορούσαν να πάρουν «ανάσα», όμως τελικά αρκέστηκαν σε άλλα δύο γκολ, τα οποία σημείωσε ο Μάλεν στο 83’ και στο 93’, «κλειδώνοντας» την πρόκριση για την ομάδα του.

Πλέον στην επόμενη φάση, η Ολλανδία θα βρει απέναντί της τον νικητή του ζευγαριού Αυστρία - Τουρκία, στον αγώνα που θα διεξαχθεί στις 6 Ιουλίου στο Βερολίνο.

Προβάδισμα με Χάκπο για τους Ολλανδούς παρά το δυναμικό ξεκίνημα των Ρουμάνων

Με σκοπό να αιφνιδιάσει τους Ολλανδούς μπήκε στον αγώνα του Μονάχου η Ρουμανία, η οποία πίεσε ψηλά την άμυνα των «Οράνιε» στα πρώτα λεπτά, ωστόσο η ομάδα του Κούμαν απείλησε για πρώτη φορά στο ματς με το μακρινό σουτ του Σίμονς στο 6ο λεπτό, το οποίο μπλόκαρε εύκολα ο Νίτσα.

Η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα ήρθε πάντως στο 14’ και ήταν για τους «Τρικολόρι», οι οποίοι λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ με το υπέροχο πλασέ του Μαν από τα όρια της περιοχής, όμως το σουτ του πέρασε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Φερμπρούχεν.


Τελικά, αν και δεχόταν αρκετή πίεση στο πρώτο κομμάτι της αναμέτρησης, η Ολλανδία κατάφερε να βρει γκολ, με τον Χάκπο στο 20’ να ανοίγει το σκορ, ο οποίος μπήκε ωραία στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά και με δυνατό σουτ στην κλειστή γωνία του Νίτσα έκανε το 1-0, με τον πορτιέρο της Ρουμανίας ωστόσο να φέρει οπωσδήποτε ευθύνη.



Οι παίκτες του Ιορντανέσκου προσπάθησαν να αντιδράσουν άμεσα, αλλά το μακρινό σουτ του Χάτζι ένα λεπτό μετά το γκολ των Ολλανδών έφυγε εκτός, ενώ στο 24’, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια, ο Στάντσιου γύρισε στην αντίπαλη περιοχή, αλλά ο Μαν υπό πίεση δεν μπόρεσε να εκτελέσει όπως θα ήθελε, με τη μπάλα να κοντράρει και να μη βρίσκει στόχο.

Το ματς άρχισε να αποκτά πολύ έντονο ρυθμό μετά το τέρμα του Χάκπο, ενώ στο 26’ παραλίγο να γίνει το 2-0, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ντεπάι από τα αριστερά, ο Ντε Φράι πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά, όμως η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων της εστίας της Ρουμανίας.



Το μομέντουμ ήταν πια ξεκάθαρα από την πλευρά των «Οράνιε», οι οποίοι πίεζαν διαρκώς για ένα δεύτερο τέρμα, και στο 31ο λεπτό από το γύρισμα του Ντάμφρις από τα δεξιά, ο Ντραγκούσιν λίγο έλειψε να σκοράρει κατά της ομάδας του όμως η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Ο επιθετικός μονόλογος του συνόλου του Κούμαν συνεχίστηκε έως το τέλος του πρώτου 45λεπτου, ωστόσο η μοναδική φάση που δημιούργησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα ήρθε από μεγάλη αδράνεια στην άμυνα της Ρουμανίας στο 44’, με τον Ντάμφρις να κάνει το κλέψιμο και να πασάρει στον αμαρκάριστο Σίμονς, όμως ο νεαρός δεν κοντρόλαρε καλά και εκτέλεσε καθυστερημένα και άστοχα χάνοντας τεράστια ευκαιρία να δώσει προβάδισμα δύο γκολ στην ομάδα του.



Κάπως έτσι, οι δυο ομάδες πήραν τον δρόμο για τα αποδυτήρια αφού ούτε ο Ντράγκους μπόρεσε να κάνει κάτι καλό από πλευράς Ρουμανίας στο 45+2’ αν και είχε τις προϋποθέσεις.

«Αγρίεψαν» οι Ολλανδοί και «καθάρισαν» το ματς αν και καθυστερημένα

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ιορντανέσκου επανήλθε δυναμικά θέλοντας να κάνει και πάλι αισθητή την παρουσία της στο παιχνίδι, ωστόσο η πρώτη καλή στιγμή ήρθε από την ολλανδική πλευρά, όταν ο Ρέιντερς στο 50’ έφυγε γρήγορα στην κόντρα όμως το σουτ που επιχείρησε φτάνοντας στην αντίπαλη περιοχή κόντραρε.
Μάλιστα τέσσερα λεπτά αργότερα, η Ολλανδία έφτασε μια «ανάσα» από το 2-0, με τον Ντεπάι σε μια περιπετειώδη φάση να γίνεται κάτοχος της μπάλας σε απόσταση βολής, όμως η παρέμβαση του Ράτιου ήταν έγκαιρη, αλλοιώνοντας την προσπάθεια του επιθετικού της Ατλέτικο Μαδρίτης.



Οι «Οράνιε» έψαχναν διαρκώς δεύτερο γκολ προκειμένου να «κλειδώσουν» την πρόκριση και το «άγγιξαν» για ακόμη μία φορά στο 58’, όταν μετά το κόρνερ του Σίμονς, ο Φαν Ντάικ με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Νίτσα, ενώ στο 62’, ο Χάκπο με μια εκπληκτική ατομική ενέργεια και ένα δυνατό σουτ εκτός περιοχής, υποχρέωσε τον Νίτσα σε μια απόκρουση με υπερένταση. Μάλιστα, από το κόρνερ που κερδήθηκε ο πρωταγωνιστής της προηγούμενης φάσης έστειλε με προβολή τη μπάλα στα δίχτυα, όμως το τέρμα του ακυρώθηκε ως οφσάιντ.







Η κυριαρχία της ομάδας του Κούμαν δεν μπορούσε να αμφισβητηθεί από τους Ρουμάνους που έμοιαζαν να έχουν ξεμείνει πρόωρα από δυνάμεις, ενώ στο 68’ ο Ντέπαι με φοβερή έμπνευση εκτελώντας απευθείας φάουλ κάτω από το τείχος των «Τρικολόρι», έστειλε τη μπάλα δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Νίτσα.

Πέντε λεπτά αργότερα, οι «Οράνιε» έχασαν ακόμη μία τεράστια ευκαιρία για το 2-0, όταν σε φάση διαρκείας ο Χάκπο έβγαλε με τακουνάκι σε πλάγιο τετ α τετ τον Φέρμαν με τον Νίτσα, όμως ο μέσος της Αϊντχόφεν πλάσαρε οριακά άουτ.

Η Ρουμανία δεν έβρισκε με τίποτα τρόπο να αναχαιτίσει την επιθετικότητα των παικτών του Κούμαν και στο 80’ η Ολλανδία έχασε ακόμη μία σημαντική ευκαιρία με τον Μάλεν να κάνει μια φανταστική ατομική ενέργεια, όμως η πάσα του δεν ήταν και η πιο κατάλληλη και το σουτ του Χάκπο εν τέλει βρήκε στα σώματα.

Τελικά, οι «Οράνιε» έστω και καθυστερημένα πήραν αυτό που ήθελαν στο 83ο λεπτό της αναμέτρησης, όταν ο Χάκπο εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια στην άμυνα των Ρουμάνων και «μπουκάροντας» από τα πλάγια, έδωσε έτοιμο γκολ στον Μάλεν για το 2-0.



Κάπου εκεί τελείωσαν όλα για την ομάδα του Ιορντανέσκου, η οποία δέχθηκε και τρίτο γκολ στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων και πάλι από τον Μάλεν που σκόραρε με θαυμάσια ατομική ενέργεια, «υπογράφοντας» έτσι τον θρίαμβο του συνόλου του Κούμαν.



Ρουμανία (Ιορντανέσκου): Νίτσα, Ράτιου, Ντραγκούσιν, Μπούρτσα, Μόγκος (38’ Ρακόβιτσαν), Μάριους Μάριν (72’ Τσικαλντάου), Μαν, Στάντσιου (88’ Ολάρου), Ραζβάν Μάριν, Χάτζι (72’ Άλιμπετς), Ντράγκους (72’ Μιχάιλα)

Ολλανδία (Κούμαν): Φερμπρούχεν, Ντάμφρις, Ντε Φράι, Φαν Ντάικ, Άκε (69’ Φαν Ντε Φεν), Σχάουτεν (69’ Φέρμαν), Σίμονς, Ρέιντερς, Μπέρχβαϊν (46’ Μάλεν), Ντεπάι (92’ Μπλιντ), Χάκπο (84’ Βέγκχορστ)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις

Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Εύκολο 2x2 για τη «γαλανόλευκη» και τώρα η Σλοβενία του Ντόνσιτς
Ελλάδα – Αίγυπτος 93-71: Εύκολο 2x2 για τη «γαλανόλευκη» και τώρα η Σλοβενία του Ντόνσιτς
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Ρουσουβουόρι – Τσιτσιπάς 3-1: Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Στέφανο στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον
Ρουσουβουόρι – Τσιτσιπάς 3-1: Οδυνηρός αποκλεισμός για τον Στέφανο στον δεύτερο γύρο του Γουίμπλεντον
1 ΩΡΑ ΠΡΙΝ
Επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπρινιόλι!
Επίσημα στην ΑΕΚ ο Μπρινιόλι!
02/07/2024 19:57 1 ΣΧΟΛΙΟ
Τότεναμ: Πήρε τον 18χρονο Γκρέι με 40 εκατ. λίρες!
Τότεναμ: Πήρε τον 18χρονο Γκρέι με 40 εκατ. λίρες!
02/07/2024 19:51 2 ΣΧΟΛΙΑ
Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα
Ο Ατρόμητος ανακοίνωσε την επιστροφή του Ουάρντα
02/07/2024 18:50
Υπέγραψαν Μπρινιόλι και Σισέ στην ΑΕΚ
Υπέγραψαν Μπρινιόλι και Σισέ στην ΑΕΚ
02/07/2024 18:27
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αναγνωστόπουλου
Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την απόκτηση του Αναγνωστόπουλου
02/07/2024 18:24
Παίκτης του Πανσερραϊκού ο Μαρίνος
Παίκτης του Πανσερραϊκού ο Μαρίνος
02/07/2024 18:02
Ρονάλντο: «Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου Euro»
Ρονάλντο: «Αυτό είναι χωρίς αμφιβολία το τελευταίο μου Euro»
02/07/2024 17:46
Ανακοίνωσε Ντιούσμπερι-Χολ η Τσέλσι
Ανακοίνωσε Ντιούσμπερι-Χολ η Τσέλσι
02/07/2024 17:31
«Έτοιμος να φύγει από τη Σιντ Τρούιντεν ο Κοϊτά, η ΑΕΚ έχει καταθέσει αρκετές προσφορές»
«Έτοιμος να φύγει από τη Σιντ Τρούιντεν ο Κοϊτά, η ΑΕΚ έχει καταθέσει αρκετές προσφορές»
02/07/2024 17:26 1 ΣΧΟΛΙΟ
Ο Άρης ανακοίνωσε τα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία και την έναρξη διάθεσης των διαρκείας για τη σεζόν 2024-25
Ο Άρης ανακοίνωσε τα φιλικά προετοιμασίας στην Ολλανδία και την έναρξη διάθεσης των διαρκείας για τη σεζόν 2024-25
02/07/2024 17:15
Περισσότερες ειδήσεις