Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Ουρουγουάη που «λύγισε» στα πέναλτι τη Βραζιλία - Πρόκριση με περίπατο για την Κολομβία (video)

Κόπα Αμέρικα: Στα ημιτελικά η Ουρουγουάη που «λύγισε» στα πέναλτι τη Βραζιλία - Πρόκριση με περίπατο για την Κολομβία (video)

Συντάκτης: Γιώργος Χρονόπουλος
Γιώργος Χρονόπουλος
7/7/2024 10:30
Σπουδαία πρόκριση στα ημιτελικά του Κόπα Αμέρικα πήρε η Ουρουγουάη που μετά από ένα «στείρο» 0-0 με τη Βραζιλία επικράτησε 4-2 στη διαδικασία των πέναλτι και θα συναντήσει στα ημιτελικά την Κολομβία, η οποία «ισοπέδωσε» 5-0 τον Παναμά.

Σε ένα πολύ κλειστό ματς με ελάχιστες καλές στιγμές η «σελέστε» ήταν αυτή που χαμόγελασε και συνεχίζει να κυνηγά την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό και φυσικά το πρώτο της τρόπαιο στη διοργάνωση μετά το 2011.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες ρίσκαραν μετά το μισάωρο, με τον Νούνιες να χάνει τεράστια ευκαιρία να ανοίξει το σκορ για την Ουρουγουάη στο 35' κι ένα λεπτό αργότερα ο Ραφίνια να πράττει ανάλογα για τη Βραζιλία, που έδειχνε «βραχυκυκλωμένη» χωρίς τον Βινίσιους, που όντας τιμωρημένος παρακολουθούσε το ματς από τις κερκίδες.

Στο δεύτερο μέρος ο Μαρσέλο Μπιέλσα έκανε τρεις αλλαγές στο 67ο λεπτό, αλλά τα σχέδιά του ματαιώθηκαν όταν ο Νάντες είδε κόκκινη μετά από έλεγχο του VAR για ένα σκληρό τάκλιν στον Ροντρίγκο.

Η «σελεσάο» πίεσε, έχοντας αριθμητικό πλεονέκτημα, ωστόσο δεν κατάφερε να γίνει ιδιαίτερα απειλητική και το ματς οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι, αφού εκτός του τελικού δεν υπάρχει παράταση, όπως προβλέπεται από τον κανονισμό.

Εκεί ο Ροσέτ απέκρουσε την πρώτη εκτέλεση από τον Μιλιτάο, με τον Ντάγκλας Λουίζ να «σημαδεύει» το δοκάρι στην τρίτη εκτέλεση των Βραζιλιάνων, που έμειναν «όρθιοι» αφού ο Άλισον απέκρουσε την εκτέλεση του Χιμένες αντίστοιχα, αλλά η απόλυτη ευστοχία των Ουρουγουανών στα υπόλοιπα χτυπήματα τους έδωσε τη νίκη και τη πρόκριση.



Στον άλλο προημιτελικό, που προηγήθηκε χρονικά, η Κολομβία, με τον Χάμες Ροντρίγκες να πετυχαίνει γκολ και να μοιράζει δύο ασίστ, δεν είχε πρόβλημα να κάμψει την ισχνή αντισταση του φιλότιμου Παναμά που έπιασε.... ταβάνι με την πρόκριση στα προημιτελικά.

Κόρδοβα (8'), Χάμες Ροντρίγκες (15' πεν.) και Ντίαζ (41') έδωσαν προβάδισμα τριών τερμάτων από το πρώτο μέρος στους «καφετέρος» με την επανάληψη να μετατρέπεται σε τυπική διαδικασία. Εκεί οι Ρίος (71') και Μπόρχα (90'+4' πεν.) σημείωσαν άλλα δύο τέρματα και διαμόρφωσαν το τελικό σκορ διευρύνοντας περαιτέρω τη νίκη της ομάδας τους.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.