Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ασύλληπτος Αλκαράθ «σκούπισε» τον Τζόκοβιτς και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Γουίμπλεντον (video)

Ασύλληπτος Αλκαράθ «σκούπισε» τον Τζόκοβιτς και κατέκτησε για δεύτερη σερί χρονιά το Γουίμπλεντον (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
14/7/2024 18:49
Ο Κάρλος Αλκαράθ μετέτρεψε σχεδόν σε... περίπατο τον τελικό του Γουίμπλεντον και για δεύτερη σερί χρονιά νίκησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς, σε αυτήν την περίπτωση με το «καθαρό» 3-0 (6-2, 6-2, 7-6 (4)) και πανηγύρισε τον δεύτερο διαδοχικό του τίτλο στο Λονδίνο και τον τέταρτο σε Γκραν Σλαμ στην καριέρα του.

Ο 21χρονος Ισπανός απέδειξε περίτρανα ότι ο περσινός του θρίαμβος μόνο συμπτωματικός δεν ήταν κόντρα στον «Νόλε», καθώς φέτος όχι μόνο επανέλαβε το κατόρθωμά του αλλά το έκανε ακόμα πιο εμφατικά, δίχως να χάσει ούτε ένα σετ και ξεκαθαρίζοντας ότι είναι αλύγιστος και πνευματικά, καθώς λίγο πριν το φινάλε είχε... σπαταλήσει τρία σερί championship points.

Από την άλλη ο 37χρονος θρύλος του παγκόσμιου τένις παρέμεινε στις 24 κατακτήσεις σε major και στα 7 Γουίμπλεντον, με τελευταίο αυτό του 2022.

Στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης πάντως θα παραμείνει ο Γιανίκ Σίνερ, έστω κι αν αποκλείστηκε στα πέντε σετ στα προημιτελικά από τον Μεντβέντεφ.

Πίσω στον τελικό, ο Αλκαράθ έδειξε την καλή του φόρμα στα δύο πρώτα σετ στήνοντας ένα φοβερό «πάρτι», καθώς δεν άφησε περιθώρια στον Τζόκοβιτς και το γεγονός ότι κατέκτησε και τα δύο με το ίδιο σκορ (6-2), δεν άφησαν το παραμικρό «παράθυρο» ελπίδας για τον Σέρβο.

Ωστόσο δεν υπήρχε περίπτωση ένας υπεραθλητής κι ένας υπερπρωταθλητής όπως είναι ο «Νόλε» να μην τα έδινε όλα για να ανατρέψει την κατάσταση.

Στο τρίτο -και τελευταίο όπως αποδείχθηκε- σετ, εμφανίστηκε με όλες τις δυνάμεις του κι αποφασισμένος να παλέψει για να μείνει «ζωντανός».

Για οκτώ γκέιμ οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους και στο ένατο ο Αλκαράθ «χτύπησε» για το 5-4 και πλέον σέρβιρε για τον τίτλο.

Έμοιαζε να τον «αγκαλιάζει» παίρνοντας προβάδισμα 40-0, όμως ο Τζόκοβιτς ανέτρεψε όλα τα προγνωστικά σ' εκείνο το σημείο και με πέντε διαδοχικούς πόντους έκανε «μπρέικ» ισοφαρίζοντας 5-5.

Στη συνέχεια αμφότεροι κράτησαν το σερβίς τους και στο τάι μπρέικ ο Αλκαράθ επικράτησε με 7-4, παίρνοντας τον τίτλο για δεύτερη διαδοχική χρονιά και συμπληρώνοντας πλέον ένα καρέ Γκραν Σλαμ, καθώς είχε προηγηθεί το US Open του 2022 αλλά και το Ρολάν Γκαρός πριν από περίπου ένα μήνα στο Παρίσι.

Πλέον στην ουσία έγινε και... τυπικά η αλλαγή φρουράς στο παγκόσμιο τένις, με τον Αλκαράθ να είναι ο νέος «Βασιλιάς» και να έχει όλο το μέλλον μπροστά του για να ξεπεράσει τους τρεις σπουδαιότερους όλων των εποχών, τους Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

Άλλωστε στα 21 του χρόνια είναι εντυπωσιακός σε όλες τις επιφάνειες κι ασταμάτητος, έχοντας βάλει τα... γυαλιά σε όλους τους επίδοξους διαδόχους της επικής τριάδας που όλα δείχνουν ότι οδεύει στη... δύση της, με τον «Νόλε» να είναι φανερά πλέον κι αυτός κοντά στο φινάλε της τεράστιας καριέρας του.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.