Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 0-2: «Έσβησε» το όνειρο του Στέφανου για την παρουσία στα ημιτελικά του Παρισιού (video)

Τζόκοβιτς – Τσιτσιπάς 0-2: «Έσβησε» το όνειρο του Στέφανου για την παρουσία στα ημιτελικά του Παρισιού (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/8/2024 22:19
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Νόβακ Τζόκοβιτς, χάνοντας τριπλό σετ πόιντ στο 2ο σετ, κι έμεινε εκτός ημιτελικών στο τένις των Ολυμπιακών Αγώνων.

Ανυπέρβλητο ήταν για άλλη μία φορά το εμπόδιο του Νόβακ Τζόκοβιτς για τον Στέφανο Τσιτσιπά ο οποίος αποκλείστηκε από τη συνέχεια των Ολυμπιακών Αγώνων. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε με 2-0 σετ (6-3, 7-6) από τον Σέρβο σε αγώνα 2 ωρών και 3 λεπτών και δεν κατάφερε να βρεθεί στα ημιτελικά του Παρισιού.

Το πρώτο σετ ήταν αρκετά ισορροπημένο με τον Τζόκοβιτς να κάνει το μπρέικ στο 3ο game και να το υπερασπίζεται ως το τέλος «γράφοντας» το 6-3 στο ταμπλό του σκορ. Στο δεύτερο σετ τα πράγματα ξεκίνησαν εντελώς διαφορετικά, αφού ο Τσιτσιπάς πάτησε γκάζι και με διπλό μπρέικ έφτασε να προηγείται με 4-0 στα game. Ωστόσο ο αλύγιστος Τζόκοβιτς, που αντιμετώπισε και ένα θέμα στο γόνατο, πήρε αμέσως πίσω το πρώτο break και στη συνέχεια «έσβησε» τριπλό σετ πόιντ του Στέφανου για να ισοφαρίσει εν τέλει σε 5-5. Το σετ οδηγήθηκε σε tie break το οποίο ο Σέρβος πήρε με 7-3 και «σφράγισε» την πρόκριση στα ημιτελικά για 4η σερί φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ήταν η 11η σερί νίκη του Τζόκοβιτς επί του Τσιτσιπά αλλά και 12η συνολικά σε 14 αναμετρήσεις (12-2). Στα ημιτελικά ο Σέρβος θα αντιμετωπίσει τον Ιταλό Λορέντζο Μουζέτι που έκανε την έκπληξη αποκλείοντας τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο, Αλεξάντερ Σβέρεφ.Πρώτο σετ: Έκανε νωρίς το μπρέικ ο Τζόκοβιτς και «σφράγισε» το σετ με εντυπωσιακό πόντο

Το πρώτο σετ ξεκίνησε με τον Τζόκοβιτς να σερβίρει πρώτος και τους δύο τενίστες να υπερασπίζονται το σερβίς τους στα πρώτα τρία game. Κατόπιν ο Σέρβος τενίστας «έσπασε» το σερβίς του Τσιτσιπά για το 3-1 και το υπερασπίστηκε κάνοντας το 4-1.



Με love game ο Στέφανος μείωσε σε 4-2 και πίεσε στη συνέχεια τον Σέρβο στο σερβίς του, αλλά ο Τζόκοβιτς ήταν ανθεκτικός και πήρε το game στο deuce για το 5-2. Ο Τσιτσιπάς σέρβιρε καλά στο επόμενο game και μείωσε σε 5-3 μένοντας ζωντανός στο σετ όμως ο «Τζόκερ» δε λάθεψε. Ο Σέρβος σούπερσταρ πιέστηκε αρκετά στο σερβίς του αλλά έβγαλε μία απίστευτη επιστροφή σε smash του Τσιτσιπά και «κλείδωσε» το πρώτο σετ με 6-3. Ήταν ένα σετ αρκετά ισορροπημένο με τον Τζόκοβιτς να ήταν καλύτερος στις λεπτομέρειες εκμεταλλευόμενος τα ποσοστά πρώτου σερβίς με 77%.



Δεύτερο σετ: Ξεκίνημα με 4-0 για Τσιτσιπά, «έσβησε» τριπλό σετ πόιντ ο Τζόκοβιτς και λυτρώθηκε στο tie-break

Στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς μπήκε σα σίφουνας και προηγήθηκε με 2-0 κάνοντας το πρώτο του μπρέικ στο παιχνίδι. Αυτό το υπερασπίστηκε στη συνέχεια για το 3-0 και σε εκείνο το σημείο ο Τζόκοβιτς δέχτηκε ιατρική βοήθεια για ενοχλήσεις στο γόνατο. Ο Τσιτσιπάς συνέχισε να πιέζει και προχώρησε σε νέο μπρέικ κάνοντας το 4-0 στα game. Όμως κάπου εκεί ο Τζόκοβιτς ήταν σα να γύρισε το διακόπτη και πήρε πίσω το ένα μπρέικ κάνοντας το 4-1 με love game!



Ο Τσιτσιπάς λίγο έλειψε να σπάσει για τρίτη φορά το σερβίς του Σέρβου, φτάνοντας σε δύο μπρέικ πόιντ, όμως ο Τζόκοβιτς άντεξε την πίεση και μείωσε σε 4-2. Οι δύο τενίστες υπερασπίστηκαν το σερβίς τους στα δύο επόμενα game και με το σκορ στο 3-5 ο Στέφανος σέρβιρε για το σετ. Όλα έδειχναν ιδανικά αφού ο Έλληνας άσος έφτασε στο 40-0 και είχε τριπλό σετ πόιντ, αλλά ο Τζόκοβιτς «έσβησε» και τα τρία εκμεταλλευόμενος και τα λάθη του Έλληνα και πήρε το game στο deuce μειώνοντας σε 4-5.



Με τη ψυχολογία στα ύψη, ο Σέρβος έφτασε στη συνέχεια στο 5-5, ο Τσιτσιπάς υπερασπίστηκε το δικό του σερβίς αλλά δεν μπόρεσε να πιέσει τον Τζόκοβιτς που ισοφάρισε σε 6-6 και όλα κρίθηκαν στο tie-break.

Εκεί ο Τσιτσιπάς έκανε μίνι μπρέικ και προηγήθηκε με 2-0, όμως ο Τζόκοβιτς πήρε τέσσερις σερί πόντους και πήρε το προβάδισμα με 4-2. Ο Στέφανος έκανε νέο μίνι μπρέικ για το 4-3 αλλά αυτός ήταν ο τελευταίος του πόντος στο τουρνουά. Ο Τζόκοβιτς έκανε δύο μίνι μπρέικ και σέρβιρε σωστά στο ματς πόιντ κάνοντας το 2-0.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.