Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η πρόκριση στο Μουντιάλ, χαρά μου να αλλάξει απόφαση ο Φορτούνης»

Γιοβάνοβιτς: «Στόχος η πρόκριση στο Μουντιάλ, χαρά μου να αλλάξει απόφαση ο Φορτούνης»

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
2/8/2024 12:58
Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς παρουσιάστηκε την Παρασκευή (2/8) από την ΕΠΟ, ως ο νέος προπονητής της Εθνικής Ελλάδας.

Ο Σέρβος κόουτς ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι αποτελούσε τον εκλεκτό του νέου προέδρου Μάκη Γκαγκάτση και μάλιστα την Πέμπτη (1/8) είχε ανακοινωθεί με κάθε επισημότητα η πρόσληψή του.

Την Παρασκευή (2/8) παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και σχολίασε πολλά κι ενδιαφέροντα θέματα, ορίζοντας ως βασικό στόχο την πρόκριση στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Γκαγκάτση και τη διοίκηση της ΕΠΟ για την τιμή. Σίγουρα το να είμαι προπονητής της Ελλάδας είναι ιδιαίτερη τιμή. Θα προσπαθήσω με τους συνεργάτες μου και με τους ποδοσφαιριστές να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών.

Είναι αρκετός ο χρόνος από το 2014 που η Ελλάδα ήταν σε μεγάλη διοργάνωση. Το ποδόσφαιρο τα τελευταία χρόνια είναι σε πιο υψηλό επίπεδο και οι ελληνικές ομάδες και το ελληνικό πρωτάθλημα σε καλύτερο επίπεδο. Λογικά αυτό θα πρέπει να ακολουθηθεί και από την εθνική Ελλάδα. Από το 2004 ως το 2014 ήταν μια σημαντική περίοδος που η εθνική ομάδα εκπροσωπούσε τη χώρα σε μεγάλες διοργανώσεις. πιστεύω ότι είναι καιρός αυτή η γενιά παικτών να κάνει τα πάντα για να φέρει ξανά περηφάνια στην εθνική ομάδα και στον κόσμο που την ακολουθεί και την αγαπάει».


Για τον Κώστα Φορτούνη:

«Ξέρω για την απόφαση του Φορτούνη, θα ήθελα να μιλήσω μαζί με τον Φορτούνη. Οι αποφάσεις των παικτών μπορούν να γίνονται με διάφορους λόγους. Θα ήταν χαρά μου να άλλαζε την απόφασή του. Είναι ένας παίκτης που έχει ποιότητα και την εμπειρία για να είναι στην εθνική ομάδα».Για το γεγονός ότι είναι διαφορετική δουλειά:

«Είναι διαφορετική δουλειά. Τελείως διαφορετική. Έχω λιγότερο χρόνο προπόνησης και προετοιμασίας όμως θα πρέπει να αναλογιστούμε θα έρχονται οι καλύτεροι παίκτες της Ελλάδας. Θα βασιζόμαστε πάνω στις συζητήσεις και στα πλάνα που θα έχουμε και στην προσπάθεια για τους στόχους μας. Ο κάθε παίκτης θα πρέπει να παίζει ακόμα καλύτερα όταν αφορά την Εθνική Ελλάδας, κάτι που είδα ότι υπάρχει. Με τον χρόνο θα μπορέσουν να βοηθήσουν για να πετύχουμε τον στόχο μας για να βρεθούμε στο Παγκόσμιο του 2026. Μας λείπουν οι επιτυχίες της τελευταίας δεκαετίας. Κρίσιμα για εμάς όλα τα παιχνίδια από τον Σεπτέμβριο που είμαστε σε δύσκολο όμιλο. Είναι υψηλών προδιαγραφών και κάθε μέρα θα χρησιμοποιήσουμε για να μάθουμε περισσότερο. Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο. Πρέπει να τους δούμε, να τους μιλήσουμε και να έχουμε τις καλύτερες επιλογές».

Για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία των Τοροσίδη, Παπαδόπουλου, Σαλπιγγίδη :

«Σίγουρα σημαντική η παρουσία τους. Έχουν ζήσει μεγάλες διοργανώσεις, έχουν την εμπειρία που μπορούν να μεταφέρουν. Είναι και καλά παιδιά που μπορούν να μας βοηθήσουν και μέσα από τις επαφές με τους παίκτες και μέσα από τα αποδυτήρια. Σημαντικό να υπάρχουν άτομα στο ποδόσφαιρο που να έχουν ζήσει την Εθνική μέσα από τα παιχνίδια τους, προβάλλοντας το ελληνικό ποδόσφαιρο στην καλύτερή του μορφή. Ίσως πιο σημαντική παρουσία, είναι κάτι που συνδέει γενιές ποδοσφαιριστών. Ακόμη και τώρα όλοι μιλούν για την γενιά τους, από το 2004 έως το 2014. Δεν είχαμε τα τελευταία 10 χρόνια καλά αποτελέσματα. Όταν το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει τέσσερις ισχυρές ομάδες, το επίπεδο του πρωταθλήματος είναι σε πιο υψηλό επίπεδο, είναι σημαντικό η Εθνική να ανταποκρίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε τους Έλληνες υπερήφανουςΓια το συμβόλαιό του:».

Για το συμβόλαιό του:

«Η πρότασή του ήταν τα 4 χρόνια, απλά επειδή ξέρω πως λειτουργούν τα πράγματα στην Ελλάδα, για μένα έχει σημασία να μην δούμε τα πράγματα μακροπρόθεσμα. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι το πράγμα μπορεί να συνεχιστεί. Ευχαριστώ γι' αυτήν την προσφορά. Πιστεύω ότι ξεκινώντας από τη μία μεγάλη διοργάνωση, θα είναι το καλύτερο όσον αφορά στη συνεργασία. Είναι πιο λογικό και πιο ελληνικό. Τα μακροπρόθεσμα στην Ελλάδα δεν είναι το καλύτερο... ας δούμε τα αποτελέσματα για αρχή και μετά θα μιλήσουμε. Φυσικά θα έχω συνεργασία με τους υπευθύνους κάτω από την πρώτη ομάδα, επειδή θα έχουμε αρκετό χρόνο, πάντα θα είμαι στη διάθεση της Ομοσπονδίας για οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα ή όσον αφορά τις υπόλοιπες ηλικίες».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.