Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο 3-4: Οι «δράκοι» έκαναν την ανατροπή του αιώνα στην Πορτογαλία και πήραν το Σούπερ Καπ (video)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο 3-4: Οι «δράκοι» έκαναν την ανατροπή του αιώνα στην Πορτογαλία και πήραν το Σούπερ Καπ (video)

Συντάκτης: Δημήτρης Ρήγας
Δημήτρης Ρήγας
4/8/2024 01:37
Την κατάκτηση του 24ου Σούπερ Καπ της ιστορίας της πανηγυρίζει η Πόρτο η οποία θριάμβευσε με 4-3 επί της Σπόρτινγκ Λισαβόνας στην παράταση (κ.α. 3-3), στο παιχνίδι που διεξήχθη στην πόλη Αβέιρο.

Οι «δράκοι» στην πρεμιέρα του Βίτορ Μπρούνο στην άκρη του πάγκου τους, κατάφεραν να πετύχουν μία ιστορική ανατροπή και να πάρουν το τρόπαιο, κερδίζοντας για δεύτερη σερί φορά στο έξτρα ημίωρο, μετά τον τελικό Κυπέλλου που είχε προηγηθεί μερικούς μήνες νωρίτερα.

Από την άλλη, οι πρωταθλητές Πορτογαλίας έπεσαν «θύματα» μίας επικής ανατροπής και ο Ρούμπεν Αμορίμ δεν είδε τη σεζόν να ξεκινάει όπως θα ήθελε.

Τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας μπήκαν με εκπληκτικό τρόπο στο ματς και μόλις στο 6' άνοιξαν το σκορ με τον Γκονσάλο Ινάσιο. Μάλιστα εκμεταλλεύτηκαν το μομέντουμ και στο 9' ο Πότε Γκονσάλβες πέτυχε το 2-0 μέσα σε... πανζουρλισμό. Στο 24' ήταν η σειρά του Κουέντα να βρει δίχτυα για το 3-0.

Όλα έμοιαζαν να έχουν χαθεί για τους «κυανόλευκους», όμως το τέρμα του Γκαλένο στο 28', αναπτέρωσε κάπως το ηθικό τους, με τον Βραζιλιάνο εξτρέμ να διαμορφώνει το 3-1 του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Πόρτο επέμεινε και στο 64' ο Νίκο Γκονζάλες μείωσε σε 3-2 βάζοντας «φωτιά» στο ματς. Δύο λεπτά αργότερα ξανά ο Γκαλένο «έγραψε» το 3-3 και πλέον η ψυχολογία ήταν στην πλευρά των «δράκων».

Παρ' όλα αυτά τίποτα δεν άλλαξε έως το τελευταίο σφύριγμα για το ενενηντάλεπτο και οι δύο φιναλίστ οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί ο Ιβάν Χάιμε μ' ένα σουτ -που κόντραρε στον Κουαρέσμα και πήρε περίεργη τροχιά- έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κοβάσεβιτς και χάρισε τη νίκη με 4-3 στην Πόρτο, για ένα τρόπαιο όχι τόσο μεγάλης σημασίας, αλλά που δικαίως πανηγυρίστηκε έξαλλα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι με τους θριαμβευτές αγωνίστηκαν ως αλλαγές, οι πρώην παίκτες του Ολυμπιακού, Νταβίντ Κάρμο και Φραν Ναβάρο.

Σπόρτινγκ Λισαβόνας (Ρούμπεν Αμορίμ): Κοβάσεβιτς, Κουαρέσμα, Ντεμπάστ (91' Ντιομαντέ), Ινάσιο (101' Φερνάντες), Κουέντα, Χιούλμαντ (103' Ριμπέιρο), Μορίτα (89' Μπραγκάνσα), Κατάμο, Γκονσάλβες (101' Φρεσνέδα), Τρινκάο (83' Έντουαρντς), Γκιόκερες

Πόρτο (Βίτορ Μπρούνο): Κόστα, Ζοάο Μάριο (64' Εουστάκιο), Ζε Πέδρο, Οτάβιο, Φερνάντες, Βαρέλα, Γκρούγιτς (64' Χάιμε), Μπόρζες (83' Ναβάρο), Γκαλένο, Γκονζάλες (75' Σόουζα), Ναμάσο (105' Κάρμο)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.