Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Συγκλονίζει ο Καραλής: «Πέρασα κατάθλιψη, ρατσισμό κι έγινα Ολυμπιονίκης – Θέμα χρόνου τα 6 μέτρα» (video)

Συγκλονίζει ο Καραλής: «Πέρασα κατάθλιψη, ρατσισμό κι έγινα Ολυμπιονίκης – Θέμα χρόνου τα 6 μέτρα» (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
5/8/2024 23:58
Συγκλόνισε ο Εμμανουήλ Καραλής στις δηλώσεις του μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου αναφέροντας όσα έχει περάσει ως αθλητής και άνθρωπος με την κατάθλιψη και το ρατσισμό, τονίζοντας πως όλες οι δυσκολίες τον έκαναν τον άνθρωπο που είναι, έναν Ολυμπιονίκη. Ο ίδιος εμφανίστηκε σίγουρος ότι θα περάσει τα 6 μέτρα και ότι το μετάλλιο του δίνει κίνητρο για να δώσει περισσότερα.

Ο Εμμανουήλ Καραλής με άλμα στα 5.90 κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο άλμα επί κοντώ των Ολυμπιακών Αγώνων σε έναν από τους πιο ιστορικούς αγώνες όλων των εποχών, με τον Μόντο Ντουπλάντις να κάνει παγκόσμιο ρεκόρ στα 6.25.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μανόλο στην ΕΡΤ:

«Σίγουρα τώρα που ηρέμησα λίγο και σκέφτομαι ότι έχω περάσει ως αθλητής ως άνθρωπος. Η κατάθλιψη, το ρατσισμό, όλες τις δυσκολίες, τους τραυματισμούς και μπορώ να πω ότι όλα αυτά που έχω περάσει με έκαναν τον άνθρωπο που είμαι. Ένας δυνατός άνθρωπος, με αυτοπεποίθηση, ένας Ολυμπιονίκης».

Για το αν αυτές οι δυσκολίες τον γαλούχησαν ως αθλητή: «Δεν είμαι ειδικός, ακόμα ξεπερνάω στιγμές, είμαι 24 ετών και αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά είναι να πιστεύουν στα όνειρα τους, να μην τα παρατάνε. Είναι πολύ δύσκολος αυτος ο δροομος αλλα με επιμονή, υπομονή, tα έβλεπα μικρος και έλεγα τι λένε αλλά ισχύει. Με επιμονή, υπομονή και πίστη στον εαυτό σου θα σε καταφέρουν να κάνεις πράγματα».Για τον αγώνα και ότι ήρθε στο Παρίσι με πανελλήνιο ρεκόρ: «Σίγουρα σαν άνθρωπος θέλω να ευχαριστιέμαι τον αγώνα, να μπαίνω με την καρδιά και τη ψυχή μου σε όλους τους αγώνες. Στην Ολυμπιάδα ήθελα ένα μετάλλιο. Θέλω να φύγω από εδώ με ένα μετάλλιο, Το πίστευα, το πίστευαν οι γονείς μου και όταν σε πιστεύουν οι δικοί σου άνθρωποι όλα γίνονται αληθινά στο μυαλό μου. Όταν τα κατάφερα, έβαλα τα κλάματα στους γονείς μου. Τους ευχαρίστησα για την πίστη και την ενέργεια όλα αυτά τα χρόνια. Είναι κάτι απίστευτο που συνέβη σήμερα. Δεν το έχω καταλάβει ακόμα τι έχω κάνει αλλά μόλις πάω στο Ολυμπιακό χωριό με τους δικούς μου ελπίζω να μου το δώσουν να τα καταλάβω».

Για την κίνηση τακτικής να αφήσει τα 5.95: «Εγώ ήθελα να το αφήσω, μου είπαν να κάνω ένα ακόμα στα 5.95 αλλά είπα να πάω όλα για όλα να πηδήξω 6 μέτρα. Εντάξει μετά όταν μου είπαν ότι ήμουν τρίτος συγκινήθηκα έβαλα τα κλάματα αλλά είχα ακόμα αγώνα για το ασημένιο. Θέλω να βλέπω τα 6 μέτρα, θα το κάνω σύντομα, φέτος ή του χρόνου αλλά είναι κάτι στα άμεσα πλάνα μου και των προπονητών μου. Απλά περιμένω, θα δουλέψω σκληρά και αυτό το μετάλλιο μου δίνει ένα κίνητρο για να δώσω περισσότερα».

Για το ψυχολογικό φράγμα των 6 μέτρων: «Αν πηδήξεις στα 6 μέτρα μπαίνεις στο πάνθεον, στο κλειστό κλαμπ. Το να πηδήξεις 6 μέτρα είναι κάτι ιστορικό, κάτι ανεπανάληπτο. Είμαι σίγουρος, είναι θέμα χρόνου, ενέργειας και συνθηκών, να είναι όλα καλά».

Το μήνυμα του στους Έλληνες: «Παιδιά σας ευχαριστώ, όχι μόνο για εμένα. Για όλους του αθλητές. Είμαι 100 και άτομα εδώ. Το να έρθει αθλητής εδώ είναι πολύ δύσκολο. Όλοι οι Έλληνες να είμαστε σαν ένα. Να συνεχίζετε να υποστηρίζετε τις προσπάθειες των αθλητών. Αναμένουμε και άλλα μετάλλια, ελπίζω να φέρουμε και άλλα. Η αγάπη που έχω λάβει από τον κόσμο δεν υπάρχει και τους ευχαριστώ πάρα πολύ όλους. Γεια σου Ελλάδα».




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.