Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Κελίφ στην πυγμαχία - «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα, αλλά κάποιοι δεν χωνεύουν την επιτυχία μου»

Ολυμπιακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Κελίφ στην πυγμαχία - «Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα, αλλά κάποιοι δεν χωνεύουν την επιτυχία μου»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
10/8/2024 11:38
Το χρυσό μετάλλιο στην πυγμαχία γυναικών και στην κατηγορία των 66 κιλών κατέκτησε το βράδυ της Παρασκευής (9/8) η Αλγερινή Ιμάν Κελίφ, που βρέθηκε στο επίκεντρο λόγω αμφισβήτησης του φύλου της.

Η Ιμάν Κελίφ, παγκόσμια πρωταθλήτρια το 2022 και 5η στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο νίκησε την Κινέζα Γιανγκ Λιού με ομόφωνη απόφαση των κριτών για να πάρει το χρυσό μετάλλιο, πρώτο της Αλγερίας στην πυγμαχία γυναικών.

Η 25χρονη Αλγερινή, η οποία κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2022, και η πυγμάχος της Ταϊβάν, Λιν Γιου-Τινγκ, έχουν βρεθεί στο προσκήνιο ως μέρος μιας διαμάχης φύλου στο Παρίσι που έχει κυριαρχήσει στα πρωτοσέλιδα και έχει γίνει αντικείμενο πολλών συζητήσεων στις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Με αφορμή αυτά η χρυσή Ολυμπιονίκης πλέον έκανε την ακόλουθη δήλωση μετά από τη μεγάλη επιτυχία της:

«Είμαι γυναίκα όπως κάθε γυναίκα. Γεννήθηκα γυναίκα και ζω ως γυναίκα, αλλά υπάρχουν εχθροί της επιτυχίας και δεν μπορούν να χωνέψουν την επιτυχία μου. Αυτό είναι το όνειρό μου. Οκτώ χρόνια, το όνειρό μου. Είμαι Ολυμπιονίκης, χρυσή Ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Οκτώ χρόνια, δουλεύω. Οκτώ χρόνια, χωρίς ύπνο. Οκτώ χρόνια, κουρασμένη. Τώρα είμαι ολυμπιονίκης. Είμαι πολύ χαρούμενη. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που έρχεται να με στηρίξει. Τον κόσμο, την Αλγερία και όλο τον κόσμο, το Παρίσι. Αυτό το χρυσό μετάλλιο είναι η καλύτερη απάντηση στη σφοδρή εκστρατεία εναντίον μου».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.