Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μάντσεστερ Σίτι-Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ 7-6 πεν. (1-1 κ.α.): «Γαλάζια» η πρώτη κούπα της χρονιάς! (video)

Μάντσεστερ Σίτι-Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ 7-6 πεν. (1-1 κ.α.): «Γαλάζια» η πρώτη κούπα της χρονιάς! (video)

Συντάκτης: Θάνος Τσαλουχίδης
Θάνος Τσαλουχίδης
10/8/2024 19:16
Η Μάνστεστερ Σίτι επικράτησε με 7-6 στα πέναλτι (1-1 κ.δ.) της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο «Γουέμπλεϊ» για τον τελικό του Κομιούνιτι Σιλντ και κατέκτησε έτσι το πρώτο τρόπαιο της χρονιάς.

Οι «πολίτες» μπορεί να μην ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού και να βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 82' από ένα γκολ του Γκαρνάτσο, ισοφάρισαν όμως στο 89' με τον Μπερνάντο Σίλβα και στη διαδικασία των πέναλτι ήταν πιο ψύχραιμοι.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ρυθμός δεν ήταν ιδιαίτερα καλός με τη Σίτι βέβαια να χάνει μία μεγάλη ευκαιρία στο 24' να ανοίξει το σκορ όταν στο 24' ο ΜακΆτι έκανε το σουτ όμως η μπάλα βρήκε στο κάθετο δοκάρι του Ονάνα.



Η Γιουνάιτεντ θέλησε να ανεβάσει την απόδοση της και είχε δύο καλές στιγμές μέσα σε πέντε λεπτά (31'-36') αλλά αρχικά ο Ντιαλό δεν έκανε σωστή επιλογή ενώ έπειτα ο Ράσφορντ δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση.

Στην επανάληψη οι «Κόκκινοι Διάβολοι» μπήκαν σαφώς πιο δυνατά, είχαν περισσότερη διάθεση και αφού είδαν να τους ακυρώνεται σωστά ένα υπέροχο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 54' έχασαν απίστευτη ευκαιρία με τον Ράσφορντ στο 75', όταν ο Άγγλος βρέθηκε απέναντι από τον Έντερσον αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.



Στο 82' όμως η Γιουνάιτεντ έφυγε πολύ ωραία στην επίθεση, ο Μπρούνο Φερνάντες βρήκε ωραία τον Γκαρνάτσο ο οποίος έκανε εξαιρετική προσωπική ενέργεια και με ένα σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Έντερσον.



Η Σίτι ωστόσο είχε απάντηση και σε μία από τις λίγες ευκαιρίες της στο δεύτερο μέρος βρήκε την ισοφάριση, με τον Μπεράντο Σίλβα να νικάει τον Πελίστρι μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά να φέρνει το παιχνίδι στα ίσα.



Η αναμέτρηση έτσι οδηγήθηκε στα πέναλτι, δεν υπάρχει παράταση στο Κομιούνιτι Σιλντ, κι εκεί οι παίκτες της Σίτι έδειξαν μεγαλύτερη ψυχραιμία. Μπορεί ο Ονάνα να απέκρουσε την εκτέλεση του Σίλβα όμως αυτό ήταν και το μοναδικό χαμένο πέναλτι των «πολιτών», οι Σάντσο και Έβανς δεν σκόραραν για τη Γιουνάιτεντ και ο τίτλος κατέληξε στη Σίτι.



Μάντσεστερ Σίτι: Έντερσον, Λιούις, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Γκβάρντιολ (90+1' Γκβάρντιολ), Κόβασιτς, Ο΄Ράιλι (63' Νούνιες), ΜακΆτι (80' Μπερνάντο Σίλβα), Μπομπ (90+1' Ντε Μπρόινε), Ντοκού (63' Σαβίνιο), Χάαλαντ

Mάνστεστερ Γιουνάιτεντ: Ονανά, Μαγκουάιρ (59' Κόλιερ), Μαρτίνες, Νταλότ, Έβανς, Μάουντ (58' ΜακΤόμινεϊ, Φερνάντες, Ντιαλό (58' Πελίστρι), Κασεμίρο, Μέινου (59' Γκαρνάτσο) , Ράσφορντ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.