Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πέθανε ο Σολ Μπάμπα σε ηλικία 39 ετών!

Πέθανε ο Σολ Μπάμπα σε ηλικία 39 ετών!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
1/9/2024 02:58
Έφυγε από τη ζωή σε 39 ετών ο άλλοτε διεθνής αμυντικός των Λέστερ και Κάρντιφ, Σολ Μπάμπα ο οποίος είχε πόστο τεχνικού διευθυντή στην Αντάνασπορ.

Θλίψη σκόρπισε η είδηση που ήρθε από την Τουρκία καθώς ο παλαίμαχος διεθνής Ιβοριανός αμυντικός Σολ Μπάμπα πέθανε το βράδυ του Σαββάτου (31/8) σε ηλικία 39 ετών.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της Αντάνασπορ, στην οποία είχε πόστο τεχνικού διευθυντή, ο Μπάμπα αρρώστησε πριν τον αγώνα της Παρασκευής (30/8) με την Μανίσα, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο «Manisa Celal Bayar» όπου και άφησε την τελευταία του πνοή.

Ο Μπάμπα διαγνώστηκε με λέμφωμα Non-Hodgkin το 2021 ενώ βρισκόταν στο Κάρντιφ, αλλά νίκησε τον καρκίνο τον Μάιο του ίδιου έτους μετά σειρά χημειοθεραπειών και «κρέμασε» τα παπούτσια του στο φινάλε της σεζόν 2021-22 ως παίκτης της Μίντλεσμπρο.

Γεννημένος στην Γαλλία, ξεκίνησε την καριέρα του στην Παρί Σεν Ζερμέν το 2004 αλλά πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του σε Σκωτία και Αγγλία φορώντας μεταξύ άλλων τις φανέλες των Λέστερ, Λιντς και Κάρντιφ. Με την τελευταία πανηγύρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ τη σεζόν 2017-18 και αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς στην Τσάμπιονσιπ.

Ο ίδιος ήταν 46 φορές διεθνής με την Εθνική Ελεφαντοστού σημειώνοντας ένα τέρμα ενώ ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής το 2012.

Τον Γενάρη του 2023 ανέλαβε πόστο βοηθού προπονητή στην Κάρντιφ και αποχώρησε στο φινάλε της σεζόν όταν και έληξε το συμβόλαιο του.

Το τελευταίο διάστημα εργαζόταν ως τεχνικός διευθυντής στην τουρκική Αντάνασπορ η οποία και γνωστοποίησε το θάνατο του τα ξημερώματα της Κυριακής (1/9).

Η ανακοίνωση της Αντάνασπορ:

«Ο τεχνικός μας διευθυντής Σουλεϊμανέ Μπάμπα, ο οποίος αρρώστησε πριν από τον αγώνα με τη Μανίσα Φούτμπολ χθες, μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Manisa Celal Bayar και δυστυχώς έχασε τη μάχη για τη ζωή εκεί. Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένειά του και στην κοινότητά μας».

Η ανακοίνωση της Κάρντιφ, στην οποία πέρασε τις πιο πετυχημένες στιγμές της καριέρας του:

«Με τη βαθύτατη θλίψη μάθαμε σήμερα το βράδυ για τον θάνατο του θρύλου του συλλόγου, Σολ Μπάμπα. Ως παίκτης και προπονητής, η επίδραση του Σολ στον ποδοσφαιρικό μας σύλλογο ήταν αμέτρητη. Ήταν ένας ήρωας για όλους μας, ένας ηγέτης σε όλα τα αποδυτήρια και ένας αληθινός κύριος. Οι σκέψεις μας είναι με τους φίλους, την οικογένειά του και όλους όσους έχουν την τύχη να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Σολ».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.