Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσεχία: Αναβολή της αγωνιστικής υπό το φόβο πλημμυρών

Τσεχία: Αναβολή της αγωνιστικής υπό το φόβο πλημμυρών

Συντάκτης: Agones team
Agones team
13/9/2024 23:57
Οι ισχυρές βροχές που πλήττουν την Τσεχία οδήγησαν στην αναβολή της αγωνιστικής σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία της χώρας υπό το φόβο πλημμυρών.

Μεγάλη ανησυχία υπάρχει στην Τσεχία μετά τις ισχυρές βροχές που πλήττουν από την Πέμπτη (12/9) τα ανατολικά της χώρας. Την Παρασκευή (13/9) η προειδοποίηση υψηλότερου κινδύνου επεκτάθηκε στις κεντρικές και νοτιοδυτικές περιοχές, συμπεριλαμβανομένης της Πράγας, όπου το 2002 οι πλημμύρες ανάγκασαν σε εκκένωση δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους, και προκάλεσαν καταρρεύσεις κτιρίων και πλημμύρισαν το μετρό της πρωτεύουσας για μήνες.

Η Πράγα προχώρησε σε αντιπλημμυρικά μέτρα στο ιστορικό κέντρο της πόλης και όπως ανακοινώθηκε η Ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε την αναβολή της αγωνιστικής σε πρώτη και δεύτερη κατηγορία.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, υπάρχει μόνο μία ημερομηνία που επιτρέπει να παιχτεί μία πλήρης αγωνιστική, την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, δύο γύρους πριν από το τέλος του φθινοπωρινού μέρους του πρωταθλήματος. Σύμφωνα με τσέχικα δημοσιεύματα είναι επίσης πιθανό κάποιοι αγώνες να παιχτούν μεμονωμένα κατά τη διάρκεια της σεζόν.

«Τα δεδομένα δείχνουν ότι αντιμετωπίζουμε ανήσυχες μέρες», είπε ο Τσέχος πρωθυπουργός Πετρ Φιάλα σε τηλεοπτική ενημέρωση μετά από συνεδρίαση της επιτροπής κρίσης, προσθέτοντας ότι σε ορισμένα σημεία τα επίπεδα του νερού μπορεί να υπερβούν τις πλημμύρες που έρχονται κατά μέσο όρο μία φορά στα 100 ή περισσότερα χρόνια.

Οι πιο έντονες βροχοπτώσεις αναμένονταν ακόμα στα ανατολικά και βορειοανατολικά της χώρας, τα οποία αποστραγγίζονται από τους ποταμούς Έλβα, Δούναβη και Όντερ που ρέουν στη Γερμανία, τη Σλοβακία και την Πολωνία, αντίστοιχα. Οι πληγείσες περιοχές μπορεί να δεχθούν πάνω από το ένα τρίτο της ετήσιας βροχόπτωσης μέσα σε τέσσερις ημέρες έως την Κυριακή (15/9).

Οι αξιωματικοί της πυροσβεστικής βοήθησαν να γεμίσουν σάκους με άμμο και να βάλουν αντιπλημμυρικά φράγματα σε πολλές κωμοπόλεις και πόλεις.

«Ενεργούμε με προληπτικό τρόπο και πιστεύουμε ότι ξεκινώντας τώρα τα αντιπλημμυρικά μέτρα, πιστεύουμε ότι η κατάσταση του 2002 δεν θα επαναληφθεί», δήλωσε ο δήμαρχος της Πράγας, Μποχουσλάβ Σβόμποντα.

Παρόμοιος καιρός έχει προβλεφθεί στην κεντρική Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της νότιας Γερμανίας και σε τμήματα της Αυστρίας, της Πολωνίας και της Σλοβακίας τις επόμενες ημέρες.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.