Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα τα παιδιά με κοιτούν με το στόμα ανοιχτό»

Μεντιλίμπαρ: «Στην Ελλάδα τα παιδιά με κοιτούν με το στόμα ανοιχτό»

Συντάκτης: Agones team
Agones team
8/10/2024 18:57
Συνέντευξη σε ισπανικό μέσο παραχώρησε ο προπονητής του Ολυμπιακού, Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.

Ο 63χρονος τεχνικός μίλησε μεταξύ άλλων για την εμπειρία του στην Ελλάδα, την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ με τους «ερυθρόλευκους», τον πρώην κόουτς των Πειραιωτών, Ερνέστο Βαλβέρδε, καθώς επίσης και για θέματα που αφορούν το σύγχρονο ποδόσφαιρο γενικότερα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Μεντιλίμπαρ στον ραδιοφωνικό σταθμό «Onde Vas»:

Για το ποδόσφαιρο του σήμερα και τους ποδοσφαιριστές: «Λένε ότι τώρα οι παίκτες έχουν τάμπλετ και όχι κοιλιά; Δεν είναι αλήθεια. Πριν ήμασταν πολύ επαγγελματίες, αλλά με διαφορετικό τρόπο. Τώρα δεν είναι πιο επαγγελματίες γιατί πηγαίνουν στο γυμναστήριο, εδώ το σημαντικό είναι το γήπεδο. Όλοι θα βλέπουν εσένα, αλλά πρέπει να κοιτάς περισσότερο την ομάδα παρά τον εαυτό σου. Όλα είναι τεχνολογία και αναλύσεις. Είναι εντάξει, αλλά για μένα υπάρχουν πάρα πολλά δεδομένα. Είναι αδύνατο να τα χειριστείς αργότερα με όσο λίγο χρόνο υπάρχει. Κοιτάξτε τον Εμπαπέ στο ντοκιμαντέρ του Λουίς Ενρίκε».

Για τα social media: «Όλα είναι καλά μέχρι να τα χρησιμοποιήσουν οι άνθρωποι και όλα χρησιμοποιούνται για κριτική, αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε».

Για την περίοδο της προετοιμασίας: «Στις μέρες μας η περίοδος της προετοιμασίας είναι άχρηστη. Παίζεις τέσσερα παιχνίδια με την αγορά ακόμα ανοιχτή, και κάποιοι παίκτες έρχονται ή φεύγουν την τελευταία στιγμή και χωρίς σχεδόν καμία προετοιμασία, πρέπει να τους φέρεις σε φόρμα με το πρωτάθλημα να βρίσκεται σε εξέλιξη, και στους πρώτους επίσημους αγώνες δεν ξέρεις καν τι κάνεις».Για την εμπειρία του στην Ελλάδα: «Στο δρόμο με φωνάζουν “κόουτς, προπονητή”, αλλά με αφήνουν ήσυχο παρ’ όλο που είναι πιο θερμοί από εμάς, πολύ περισσότερο, για καλό και για κακό. Αν δεν κερδίσεις, υπάρχουν «κατεβασμένα μούτρα», αλλά αν κερδίσεις η χαρά είναι τεράστια. Στο Θαλδιβάρ ή στο Λαρέδο κυκλοφορούσα και δεν ήμουν πολύ γνωστός, αλλά τώρα σε αναγνωρίζουν και σου ζητούν φωτογραφίες, αυτόγραφα, έχω παρατηρήσει τη διαφορά. Στην πόλη μου ήμουν μόνο ένας ακόμα, ενώ τώρα τα παιδιά με κοιτούν με το στόμα ανοιχτό».

Για την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ: «Παίξαμε τον τελικό στην Αθήνα και ήμασταν εκεί μέχρι τις 7 το πρωί. Από το γήπεδο με το λεωφορείο στους δρόμους και το δημαρχείο, από εκεί στο γήπεδο στις 5 το πρωί και εκεί τελείωσαν όλα. Οι οπαδοί ήταν πολύ θερμοί, ήμασταν περικυκλωμένοι από μηχανές και φωτοβολίδες».

Για τη διαδρομή του από την Εϊμπάρ στη Σεβίλλη και μετά στην Αθήνα: «Στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, η έκπληξη είναι εκεί, στον δρόμο. Ήμουν ήρεμος μετά τα Χριστούγεννα και τον Μάρτιο με πήραν τηλέφωνο από τη Σεβίλλη, που ήταν κοντά στον υποβιβασμό, αλλά κρατήσαμε καλά, κάτι που μας έδωσε την ευκαιρία να προετοιμαστούμε καλύτερα για το Γιουρόπα Λιγκ και είχαμε την επιτυχία και την τύχη να το κερδίσουμε».

Για τον Βαλβέρδε: «Ο Ερνέστο είναι ο καλύτερος προπονητής για την Αθλέτικ λόγω προσωπικότητας, για το πώς είναι προπονητής και για το πώς έχει προσαρμοστεί στις ιδιομορφίες της Αθλέτικ. Έχω καλή σχέση με τον Ερνέστο, λίγοι θα μπορέσουν για να μιλήσουν άσχημα για αυτόν, είναι καλός άνθρωπος και καλός χαρακτήρας».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.