Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Το προφίλ της Ισπανίας

Το προφίλ της Ισπανίας

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
8/6/2014 18:39
Λίγες ημέρες πριν την έναρξη του Μουντιάλ της Βραζιλίας, το agones.gr σας παρουσιάζει αναλυτικά τις 32 ομάδες που θα αγωνιστούν στα γήπεδα της «χώρας του καφέ». Γράφει ο Κώστας Καραγιαννόπουλος:

Αφού έγραψε ιστορία κατακτώντας τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις (Euro 2008, Μουντιάλ 2010, Euro 2012), η Ισπανία ταξιδεύει ως πρωταθλήτρια κόσμου και Ευρώπης στη Βραζιλία με τη φιλοδοξία να διατηρήσει τα σκήπτρα για άλλα τέσσερα χρόνια.

Έναν χρόνο μετά την παρουσία της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών, όπου έδειξε πως δεν είναι άτρωτη χάνοντας τον τίτλο από τη Βραζιλία στον τελικό (0-3), η ομάδα του έμπειρου Βιθέντε Ντελ Μπόσκε έχει ένα τα πιο πλούσια ρόστερ στη διοργάνωση και μένει να δούμε αν θα γίνει η τρίτη ομάδα μετά τις Ιταλία και Βραζιλία που πετυχαίνει το back-to-back στην ιστορία του θεσμού.

Ιστορία της στο θεσμό:


Το προφίλ της Ισπανίας
Έχει δώσει το «παρών» στα 13 από τα 19 Παγκόσμια Κύπελλα, ωστόσο με εξαίρεση την κατάκτηση του τροπαίου στην Ν. Αφρική, δεν έχει βρεθεί ποτέ ξανά σε τελικό, μετρώντας μια 4η θέση και τέσσερις παρουσίες σε προημιτελικούς.

Η πρώτη της συμμετοχή ήταν το 1934 όπου έφτασε μέχρι τους προημιτελικούς, χάνοντας σε δεύτερο παιχνίδι με 1-0 από την οικοδέσποινα και μετέπειτα πρωταθλήτρια Ιταλία, ενώ το 1950 με πρωταγωνιστές τους Θάρα και Βασόρα τερμάτισε 4η στον τελικό γύρο συγκεντρώνοντας ένα βαθμό.

Το 1982 απογοήτευσε στην έδρα της καθώς αποκλείστηκε στον 2ο γύρο με μια ήττα από τη Δ. Γερμανία (2-1) και μια «λευκή» ισοπαλία από Αγγλία, σε αντίθεση με το 1986 όπου έφτασε μια «ανάσα» από τα ημιτελικά χάνοντας την πρόκριση στα πέναλτι από το Βέλγιο (5-4).

Έφτασε άλλες δύο φορές στους «8» χάνοντας από Ιταλία το 1994 (2-1) και από τη οικοδέσποινα Ν. Κορέα το 2002 στα πέναλτι (5-3), με τον Αιγύπτιο διαιτητή Γκαμάλ αλ Γκαντούρ να ακυρώνει δύο «καθαρά» γκολ των «φούριας ρόχας» στη κανονική διάρκεια!

Το 2006 αποκλείστηκε από τη φάση των «16» με 3-1 από τους Γάλλους, ωστόσο το 2010 κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, καθώς κέρδισε Πορτογάλους, Παραγουανούς και Γερμανούς με 1-0, για να κερδίσει με το ίδιο σκορ και τους Ολλανδούς στον τελικό χάρη σε τέρμα του Ινιέστα στο 116’!

Πως βρέθηκε στη Βραζιλία:


Το προφίλ της Ισπανίας
Τερμάτισε αήττητη σε όμιλο με Γαλλία, Φινλανδία, Γεωργία και Λευκορωσία, παίρνοντας ως πρώτη το εισιτήριο για τα τελικά της Βραζιλίας.

Σημείωσε 6 νίκες και 2 ισοπαλίες, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Γάλλους με -3 χάρη στο «διπλό» στο «Σταντ ντε Φρανς» (1-0), μιας και το πρώτο παιχνίδι στην Μαδρίτη έληξε ισόπαλο 1-1.

Πέτυχε 14 γκολ και δέχθηκε μόλις 3 σε 8 παιχνίδια, ωστόσο ποτέ δεν σημείωσε περισσότερα από 2 γκολ με εξαίρεση το εμφατικό 4-0 στη Λευκορωσία.

Προπονητής:


Βιθέντε Ντελ Μπόσκε (63 ετών)

Το προφίλ της Ισπανίας
Διαδέχτηκε τον Λουίς Αραγονές το 2008 στον πάγκο της Εθνικής Ισπανίας αμέσως μετά το Euro του 2008 και όχι μόνο οδήγησε τους «φούριας ρόχας» στο πρώτο Μουντιάλ της ιστορίας τους το 2010, αλλά διατήρησε και τον τίτλο του πρωταθλητή Ευρώπης, κατακτώντας το Euro 2012!

Μαζί με τον Φελίπε Σκολάρι αποτελούν τους δύο τεχνικούς στα γήπεδα της Βραζιλίας που έχουν κατακτήσει το τρόπαιο στο παρελθόν και επιθυμεί να γίνει ο δεύτερος προπονητής μετά τον Βιτόριο Πότσο που θα έχει κατακτήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα.

Σε ηλικία 63 ετών ο Ντελ Μπόσκε είναι από τους έμπειρους τεχνικούς στο φετινό Μουντιάλ, με τον ίδιο να μετράει επιτυχίες και σε συλλογικό επίπεδο ως προπονητής της Ρεάλ, καθώς κατέκτησε με τη «βασίλισσα» δύο πρωταθλήματα (2001, 2003), ένα Κύπελλο (2001), δύο Τσάμπιονς Λιγκ (2000, 02), ένα ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ (2002) αλλά και το διηπειρωτικό (2002).

Παίκτες-κλειδιά:


Το προφίλ της Ισπανίας
Οι πρωταθλητές ταξιδεύουν στη Βραζιλία έχοντας ένα από τα πιο πλήρη ρόστερ της διοργάνωσης. Και μόνο ότι παίκτες όπως οι Νεγρέδο, Γιορέντε, Καρβαχάλ κ.α δεν βρίσκονται στην τελική 23αδα λέει πολλά για την πληρότητα της ισπανικής ομάδας.

Η εξαιρετική πορεία της Ατλέτικο τη φετινή σεζόν ανάγκασε τον Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να καλέσει αρκετούς παίκτες των «ροχιμπλάνκος», όπως τον Ντιέγκο Κόστα ο οποίος πολιτογραφήθηκε Ισπανός και εφόσον δεν ταλαιπωρηθεί από προβλήματα τραυματισμών θα ενισχύσει σημαντικά τη γραμμή κρούσης της ομάδας.

Στη μεσαία γραμμή Τσάβι και Ινιέστα παραμένουν πρώτες επιλογές για τον Ισπανό τεχνικό, ενώ ο Τσάμπι Αλόνσο, Μπουσκέτς και Χάβι Μαρτίνεθ είναι οι λύσεις στον άξονα!

Μάτα, Φάμπρεγκας, Καθόρλα, Σίλβα, Πέδρο και Κόκε συμπληρώνουν μια αξιοζήλευτη μεσοεπιθετική γραμμή, όπου κάποιοι από αυτούς θα βρίσκονται στον πάγκο, παρότι θα ήταν βασικοί και αναντικατάστατοι στις περισσότερες ομάδες της διοργάνωσης.

Στην άμυνα, Πικέ και Ράμος είναι το βασικό αμυντικό δίδυμο, ενώ Άλμπα και Χουανφράν θα είναι τα δύο μπακ, εκτός αν ο Ντελ Μπόσκε χρησιμοποιήσει βασικό τον Αθπιλικουέτα που προέρχεται από εξαιρετική σεζόν στην Τσέλσι. Αρχηγός ο Κασίγιας, ο οποίος δεν έχει δεχτεί γκολ σε νοκ-άουτ παιχνίδι Μουντιάλ από τον Ζιντάν το 2006!

Τι θέλει/Τι μπορεί:


Το προφίλ της Ισπανίας
Να γίνει η 3η ομάδα που πετυχαίνει το back-to-back διατηρώντας στην Ισπανία το τρόπαιο του πρωταθλητή.

Σίγουρα θα μιλάμε για εποποιία εάν οι «φούριας ρόχας» κατακτήσουν 4η συνεχόμενη μεγάλη διοργάνωση, με την ομάδα του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε να δείχνει παρόλα αυτά ικανή να πρωταγωνιστήσει και σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μπαίνει κατευθείαν στα «βαθιά» καθώς θα αντιμετωπίσει την φιναλίστ του 2010, Ολλανδία, την επικίνδυνη Χιλή και την Αυστραλία, με στόχο την πρώτη θέση που αποτρέπει - εκτός απροόπτου- μια ανεπιθύμητη συνάντηση με τη Βραζιλία στους «16».

Στα συν η παρουσία της στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών το περασμένο καλοκαίρι, καθώς πήρε μια πρώτη γεύση από τις συνθήκες που θα συναντήσει στη Βραζιλία και θα χρειαστεί πολύ λιγότερο χρόνο προσαρμογής.

Το ρόστερ:


Τερματοφύλακες: Ίκερ Κασίγιας (Ρεάλ), Πέπε Ρέινα (Νάπολι), Νταβίντ Ντε Χέα (Μαν. Γιουνάιτεντ).

Αμυντικοί: Σέζαρ Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Σέρχιο Ράμος (Ρεάλ), Ζεράρ Πικέ, Τζόρντι Άλμπα (Μπαρτσελόνα), Χάβι Μαρτίνεθ (Μπάγερν), Ραούλ Αλμπιόλ (Νάπολι), Χουανφράν (Ατλέτικο).

Μέσοι: Τσάμπι Αλόνσο (Ρεάλ), Σέρχιο Μπουσκέτς, Τσάβι, Αντρές Ινιέστα, Σεσκ Φάμπρεγκας, Πέδρο Ροντρίγκες (Μπαρτσελόνα), Κόκε (Ατλέτικο), Χουάν Μάτα (Μαν. Γιουνάιτεντ), Νταβίντ Σίλβα (Μαν. Σίτι), Σάντι Καθόρλα (Άρσεναλ).

Επιθετικοί: Ντιέγκο Κόστα, Νταβίντ Βίγια (Ατλέτικο), Φερνάντο Τόρες (Τσέλσι).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.