Παναθηναϊκός - Νόρτζελαντ 0-1: Έχασε ένα... τσουβάλι γκολ και ηττήθηκε
Ο Παναθηναϊκός ηττήθηκε (0-1) από τη Νόρτζελαντ, στο δεύτερο φιλικό παιχνίδι προετοιμασίας επί αυστριακού εδάφους.Η συγκεκριμένη αναμέτρηση διεξήχθη σε τρία διαφορετικά ημίχρονα των σαράντα λεπτών, με τη συνολική χρονική διάρκεια να είναι 120 λεπτά, προκειμένου να δοκιμαστούν όσο το δυνατόν περισσότερα σχήματα και πρόσωπα.
Οι «πράσινοι» από τα μέσα του δευτέρου κομματιού κι έπειτα έχασαν διψήφιο αριθμό ευκαιριών με αρνητικό πρωταγωνιστή τον Γερεμέγεφ και τελικά έπεσαν στο καναβάτσο με τον Έγκελι στο 58' να σημειώνει το μοναδικό γκολ του ματς με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η έλλειψη αποτελεσματικότητας ήταν κάτι που κόστισε και πέρσι και ο στόχος είναι να μην επαναληφθεί και στη νέα σεζόν που ξεκινάει.
Όσον αφορά την εξέλιξη της φιλικής συνάντησης, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά ανιαρό. Οι δύο ομάδες είχαν εξουδετερώσει η μία την άλλη και κάπως έτσι οι καλές στιγμές ήταν ελάχιστες.
Οι Δανοί απείλησαν μόνο μία φορά πραγματικά την εστία του Ντραγκόφσκι, ενώ οι «πράσινοι» είχαν κι εκείνη μία και μοναδική καλή στιγμή, με το σουτ του Κυριακόπουλου έξω από την περιοχή να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.
Τα πράγματα άλλαξαν αρκετά μετά τις αλλαγές που έγιναν στο δεύτερο κομμάτι του φιλικού αγώνα. Στο 58' ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Τουμπά στον Έγκελι και ο τελευταίος ευστόχησε από την άσπρη βούλα για το 0-1.
Το «τριφύλλι» προσπάθησε να αντιδράσει και στο 71' έχασε μεγάλη διπλή ευκαιρία με τον Σφιντέρσκι. Αρχικά ο Πολωνός δεν μπόρεσε να σκοράρει με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Κυριακόπουλου και στη συνέχεια δευτερόλεπτα αργότερα, ο Τετέ τον τροφοδότησε στη μικρή περιοχή όμως η προβολή του έφυγε πάνω από τα δοκάρια.Κάπως έτσι το σκορ στο 80' και μετά από δύο σαραντάλεπτα ημίχρονα ήταν 0-1 κι απέμενε το τρίτο και τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού.
Στο τρίτο και τελευταίο κομμάτι του ματς ο Παναθηναϊκός πίεσε ψάχνοντας την ισοφάριση. Μάλιστα είχε καλή στιγμή με άστοχο σουτ του Τετέ μέσα από την περιοχή στο 86' και στο 97' αρχικά ο Μλαντένοβιτς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Νόρτζελαντ και δευτερόλεπτα μετά ο Γερεμέγεφ αμαρκάριστος από τη μικρή περιοχή αστόχησε τραγικά σε μία κεφαλιά που όφειλε να μετατρέψει σε γκολ.
Στο 99' ο Τετέ έδωσε έτοιμο γκολ στον Γερεμέγεφ και ο Σουηδός φορ στόχευσε πάνω στον γκολκίπερ της Νόρτζελαντ χάνοντας ακόμα μία κλασική ευκαιρία.
Το ρεσιτάλ των χαμένων ευκαιριών του Σουηδού επιθετικού συνεχίστηκε και στο 100', καθώς βρέθηκε σε θέση βολής και κατόρθωσε να αστοχήσει κι από τη μικρή περιοχή.
Έξι λεπτά μετά ο Τετέ έκλεψε κι έδωσε την ασίστ στον Κυριόπουλο όμως κι αυτός δεν σκόραρε σε τετ α τετ καθώς νικήθηκε από τον τερματοφύλακα Χάνσεν.
Οι μεγάλες φάσεις συνεχίζονταν ασταμάτητα για το σύνολο του Ρουί Βιτόρια και στο 110' μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Γεντβάι από τη μικρή περιοχή δεν κατόρθωσε με διπλή προσπάθεια να σκοράρει για το 1-1.
Τίποτα δεν έμελλε να αλλάξει μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή που βρήκε τη Νόρτζελαντ να επικρατεί με 1-0, αν και στα φιλικά το τελευταίο που έχει σημασία είναι το αποτέλεσμα.