Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Παναθηναϊκός: Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ για την «καμπάνα» στο «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός: Η διευκρινιστική ανακοίνωση της ΔΕΑΒ για την «καμπάνα» στο «τριφύλλι»

Συντάκτης: Βασίλης Γούσιος
Βασίλης Γούσιος
19/9/2025 17:32
Σε διευκρινιστική ανακοίνωση αναφορικά με την ποινή της μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών, την οποία επέβαλε στον Παναθηναϊκό με αφορμή όσα έγιναν στο πλαίσιο του αγώνα με την Κηφισιά στο Πανθεσσαλικό, προχώρησε η ΔΕΑΒ.

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας (ΔΕΑΒ) εξηγεί αρχικά τους λόγους που επέβαλε αυτή την ποινή στο «τριφύλλι», ύστερα τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε για να φτάσει σε αυτή την απόφαση, ενώ καταλήγει στο γιατί η ποινή θα επιβληθεί στο ματς της 6ης αγωνιστικής με τον Ατρόμητο και όχι στο προσεχές ντέρμπι με τον Ολυμπιακό.

Η ενημέρωση της ΔΕΑΒ:

«Εφαρμογή άρθρου 9 του ν. 5085/2024.

2. Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν την επιβολή από την ΔΕΑΒ της Διοικητικής Κύρωσης της διεξαγωγής μίας αθλητικής συνάντησης χωρίς την παρουσία θεατών, σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ για ρίψη από φιλάθλους της καθισμάτων εντός της κερκίδας, πρόσφορων να προκαλέσουν σωματικές κακώσεις προσώπων, στον αγώνα της 14ης Σεπτεμβρίου 2025 με την ΠΑΕ ΚΗΦΙΣΙΑ, η ΔΕΑΒ ενημερώνει το φίλαθλο κοινό προς αποκατάσταση της αληθείας ως εξής:

α) Οι ρίψεις αντικειμένων πρόσφορων να προκαλέσουν σωματικές κακώσεις φυσικών προσώπων τιμωρούνται όταν λαμβάνουν χώρα όχι μόνον εντός του αγωνιστικού χώρου, αλλά και τόσο εντός των κερκίδων όσο και των αποδυτηρίων του γηπέδου.

β) Η ΔΕΑΒ ενήργησε εντός της προθεσμίας των τεσσάρων (4) εργασίμων ημερών από την τέλεση του συγκεκριμένου αγώνα (έκδοση Πράξης στις 17/09/2025) και αφού περιήλθαν στην κατοχή της οι εκθέσεις της ΕΛ.ΑΣ., των παρατηρητών του αγώνα καθώς και το βιντεοληπτικό υλικό από τις κάμερες του γηπέδου, στοιχεία τα οποία πρέπει να αποσταλούν σε αυτή εντός 48 ωρών από την τέλεση του αγώνα, όπως ορίζει για όλα τα παραπάνω η διάταξη του άρθρου 1 Α του ν. 4326/2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το άρθρο 105 του νόμου 5224/05-08-2025.

γ) Σύμφωνα με τις συνδυασμένες διατάξεις των άρθρων 41Α και 120, παρ. 2, περ. γ), εδάφιο β., του νόμου 2725/1999, όπως ισχύει, οι σχετικές κυρώσεις που επιβάλλει η ΔΕΑΒ εκτίονται την επομένη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία το σωματείο, ή η ΑΑΕ (και εν προκειμένω η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ) είναι γηπεδούχος, εκτός (όπως συμβαίνει στην κρινόμενη περίπτωση) εάν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και της τέλεσης του αγώνα μεσολαβεί χρονικό διάστημα μικρότερο από 5 ημέρες, όποτε η πράξη της ΔΕΑΒ εκτελείται την μεθεπόμενη αγωνιστική»
.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.