Στήριξε Βινίσιους ο Κρόος: «Ούτε εμένα μου άρεσε να βγαίνω αλλαγή»
Η έντονη αντίδραση του Βινίσιους Τζούνιορ κατά την αλλαγή του στο 72ο λεπτό στη νίκη της Ρεάλ Μαδρίτης στο «Clasico» επί της Μπαρτσελόνα (2-1, 26/10) παραμένει το κύριο θέμα συζήτησης στα ισπανικά μέσα. Ο Βραζιλιάνος φέρεται να αντέδρασε με «γαλλικά» προς τον προπονητή του, Τσάμπι Αλόνσο, φωνάζοντας μάλιστα ότι θα αποχωρήσει από τη «Βασίλισσα».Αν και η συμπεριφορά του 25χρονου προκάλεσε γενική κατακραυγή, ο άλλοτε ηγέτης της Ρεάλ, Τόνι Κρόος, έσπευσε να στηρίξει την πλευρά του Βινίσιους, εξηγώντας ταυτόχρονα την αντίδραση του Βραζιλιάνου αστέρα.
Ο Γερμανός μέσος, ο οποίος αποσύρθηκε το καλοκαίρι του 2024, τόνισε πως είναι φυσιολογικό ένας παίκτης να εκνευρίζεται όταν γίνεται αλλαγή, ειδικά μετά από μια πολύ καλή εμφάνιση σε ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι.
«Όταν έχεις μια εξαιρετική εμφάνιση, ειδικά σε ένα παιχνίδι σαν κι αυτό, δεν είσαι χαρούμενος. Ούτε εμένα μου άρεσε ποτέ να με αλλάζουν», παραδέχτηκε ο Κρόος.
🗣️ Toni Kroos: “Vinicius reaction? When you play an exceptional game, especially in a game like this, you are not happy. I never liked being replaced either. But to be fair, I've never gone straight to the locker room, but he did return.” pic.twitter.com/2BKfqsBicb
— Madrid Xtra (@MadridXtra) October 28, 2025
Ωστόσο, ο Γερμανός έθεσε σαφείς διαχωριστικές γραμμές ως προς τη συμπεριφορά, προσθέτοντας: «Αλλά για να είμαι δίκαιος, δεν έχω πάει ποτέ κατευθείαν στα αποδυτήρια μετά από αλλαγή».
Ο Κρόος έκλεισε τη δήλωσή του υπερασπιζόμενος τα συναισθήματα του Βραζιλιάνου, τονίζοντας ότι οι κριτές που βρίσκονται εκτός γηπέδου δεν μπορούν να κατανοήσουν την πίεση και τη δίψα για νίκη σε ένα Clasico μπροστά σε 80.000 θεατές, με το σκορ στο 2-1. «Κανείς που το κρίνει στο τέλος δεν μπορεί να φανταστεί αυτό το συναίσθημα», κατέληξε.
Η Ρεάλ Μαδρίτης, πάντως, φέρεται να μη σκοπεύει να επιβάλει τιμωρία στον Βινίσιους, αφήνοντας στον Τσάμπι Αλόνσο την τελική απόφαση για το πώς θα διαχειριστεί το πειθαρχικό παράπτωμα.