Σόου Μπιέλσα: «Είμαι πηγή έντασης, είμαι τοξικός, θέλω να συνεχίσω στην Ουρουγουάη»
Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ουρουγουάης, Μαρσέλο Μπιέλσα παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου όλο… ατάκες λίγες μέρες μετά τη φιλική συντριβή της «σελέστε» με 5-1 από τις ΗΠΑ και τη δριμεία κριτική που έχει ξεσπάσει προς το πρόσωπο του.Η Ουρουγουάη ετοιμάζεται για την τελική φάση του Μουντιάλ 2026 ωστόσο η συντριβή με 5-1 από τις ΗΠΑ σε φιλικό παιχνίδι τον Νοέμβριο έφερε σε δύσκολη θέση τον ομοσπονδιακό τεχνικό, Μαρσέλο Μπιέλσα.
Δημοσιογράφοι και τηλεσχολιαστές ζητούσαν την απομάκρυνση του «Ελ Λόκο» με μερικούς μάλιστα όπως ο broadcaster Αλμπέρτο Πέρεζ να προχωρούν σε άκομψους χαρακτηρισμούς όπως: «Κάποιος πρέπει να αρνηθεί την είσοδο του Μπιέλσα στην Ουρουγουάη. Μην τον αφήσετε να επιστρέψει. Ζητήστε από τον Τραμπ να αρνηθεί στον Μπιέλσα βίζα για το Μουντιάλ. Δεν μπορεί να μας προπονήσει στο Παγκόσμιο Κύπελλο!».
Ο 70χρονος Αργεντινός τεχνικός, γνωστός για τις ιδιοτροπίες αλλά και την ποδοσφαιρική του ευφυΐα, παραδέχτηκε πως είναι… τοξικός αλλά ξεκαθάρισε πως δεν προτίθεται να παραιτηθεί:
«Έχω την επιθυμία να συνεχίσω. Αν σκέφτηκα ποτέ να παραιτηθώ, δεν ήταν αυτή τη στιγμή. Το να χάσουμε με 5-1 είναι κάτι που δεν μπορούμε να αγνοήσουμε. Ο οποιοσδήποτε νιώθει ταπεινωμένος μετά από ένα τέτοιο αποτέλεσμα».
Σε άλλο σημείο της σχεδόν 2ωρης συνέντευξης Τύπου, ο Μπιέλσα παραδέχτηκε πως:
«Είμαι μια πηγή έντασης. Όταν φτάνω, το περιβάλλον γίνεται τεταμένο. Γι' αυτό εμφανίζομαι σπάνια. Είμαι τοξικός. Το να συνδέεσαι μαζί μου σε κάνει χειρότερο. Με καταλαβαίνετε; Υπάρχουν τοξικοί τύποι που βλέπουν μόνο τα λάθη που διορθώνουν, που είναι απαιτητικοί, που δεν είναι ποτέ ικανοποιημένοι με τίποτα. Μιλάνε μόνο για τη δουλειά που κάνουν. Όταν βγαίνουν έξω για φαγητό, διαβάζουν εφημερίδα επειδή δεν θέλουν να ενσωματωθούν με τους γύρω του, ώστε να μην χρειάζεται να μιλάνε για πράγματα που τον αποσπούν από όλα αυτά. Μην νομίζετε ότι το απολαμβάνω. Για μένα, είναι κάρμα», δήλωσε ο Μπιέλσα και πρόσθεσε:
«Είμαι ντροπαλός, εμμονικός. Είμαι ρομποτικός άνθρωπος. Δεν μου αρέσει η ακαταστασία. Αυτά είναι τα ελαττώματά μου. Δυσκολεύομαι να ενεργήσω ελεύθερα και φιλικά».
Παρά τις παραδοχές του, όμως, ο Μπιέλσα τόνισε ότι το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να παιχτεί χωρίς συναίσθημα: «Πιστεύω ακράδαντα ότι το συναίσθημα είναι το αποτέλεσμα που εξαπλώνεται περισσότερο, που επιτρέπει την μεγαλύτερη ανάπτυξη της αρετής».
Αξιοσημείωτο ότι η Ουρουγουάη προσφέρεται στο 50.00 για να κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο στις ΗΠΑ, με την κορυφαία πορεία της τα τελευταία 25 χρόνια να είναι η 4η θέση που κατέλαβε το 2010. Ακολούθησε ο αποκλεισμός στους «!6» το 2014 και αυτός στους «8» το 2018 ενώ στα τελικά του 2022 στο Κατάρ γνώρισε ντροπιαστικό αποκλεισμό στη φάση των ομίλων.
* Οι αποδόσεις ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές
*21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ