ΠΑΟΚ – Μπραν 1-1: Την υποτίμησαν και το… πλήρωσαν οι «ασπρόμαυροι» (video)
Με γκολ που δέχθηκε στο 89ο λεπτό του αγώνα, ο ΠΑΟΚ αναδείχθηκε ισόπαλος (1-1) με την Μπραν στην Τούμπα, στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής της League Phase του Γιουρόπα Λιγκ.
Εύκολη εγγραφή, γρήγορες & δωρεάν αναλήψεις.
Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προβλημάτισε αρκετά με την απόδοσή της, ενώ μπήκε πολύ νωθρά στα πρώτα λεπτά, με τον Παβλένκα να γίνεται ήρωας στο 18’ αποκρούοντας το πέναλτι του Κέρνβιγκ. Σε εκείνο το σημείο οι Θεσσαλονικείς αφυπνίστηκαν, πήραν τον έλεγχο του ματς, προηγήθηκαν με ωραίο γκολ του Ιβανούσετς στο 64’, όμως δεν έψαξαν δεύτερο με αξιώσεις ώστε να σφραγίσουν το «τρίποντο», και εν τέλει, ο παίκτης που έχασε το πέναλτι της Μπραν, ισοφάρισε στο 89’ σκοράροντας με το στήθος και «παγώνοντας» το γήπεδο της Τούμπας.
Έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε τους 8 βαθμούς, χάνοντας την ευκαιρία να πάει στους 10, όσους είχε συγκεντρώσει δηλαδή σε ολόκληρη τη League Phase πέρσι, ενώ στην επόμενη «στροφή», ταξιδεύει στη Βουλγαρία για να κοντραριστεί με τη Λουντογκόρετς.
Νωθρό ξεκίνημα για τους «ασπρόμαυρους», βελτιώθηκαν μετά το 20’
Μουδιασμένα μπήκε στο παιχνίδι με την Μπραν ο ΠΑΟΚ, με τους Νορβηγούς να πιέζουν ψηλά στα πρώτα λεπτά και να θέλουν να αιφνιδιάσουν με κάποιο γρήγορο γκολ. Μάλιστα, στο 16’ ο Μεϊτέ ανέτρεψε τον Σόρενσεν εντός περιοχής υποπίπτοντας σε πέναλτι, ωστόσο ο Παβλένκα κράτησε ανέπαφη την εστία του αποκρούοντας την εκτέλεση του Κέρβινγκ.
Πάντως, από τη συμπλήρωση του πρώτου 20λέπτου και ύστερα, οι Θεσσαλονικείς «ξύπνησαν», κάνοντας για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία τους στο 22’, με τον Μπιάνκο να δοκιμάζει ένα σουτ το οποίο δυσκόλεψε τον Ντίνγκελαντ, ενώ ο Γιακουμάκης δεν κατάφερε να πάρει το ριμπάουντ για να απειλήσει.
Δύο λεπτά μετά ο Τάισον αστόχησε με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Ζίβκοβιτς, ενώ στο 32’, ο Βραζιλιάνος «άγγιξε» το γκολ βγαίνοντας σε πλάγιο τετ α τετ με τον πορτιέρο της Μπραν, αλλά ο Ντίνγκελαντ κατόρθωσε να βγει νικητής.
Η ομάδα του Λουτσέσκου συνέχισε να πιέζει έχοντας πάρει τα ηνία του αγώνα, και στο 37’ μετά από εκπληκτική σέντρα του Κένι, ο Γιακουμάκης έκανε μία υπέροχη εναέρια προβολή, αλλά o Ντίνγκελαντ είπε και πάλι «όχι», με τον Ζίβκοβιτς δευτερόλεπτα μετά να σουτάρει άουτ από απόσταση, στην τελευταία ενδιαφέρουσα στιγμή του πρώτου μέρους.
Βρήκε το γκολ με τον Ιβανούσετς αλλά δεν ήταν συγκεντρωμένος στο τέλος και το πλήρωσε
Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου βρήκε τους Νορβηγούς να απορροφούν καλύτερα την πίεση του ΠΑΟΚ, ο οποίος είχε πάντως μια κάπως καλή στιγμή στο 49’, όταν ο Τάισον έβγαλε τη σέντρα από αριστερά, αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς στην κίνηση δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ.
Ωστόσο, μετά από ένα τέταρτο δίχως κάτι το αξιοσημείωτο, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο ματς στο 64’, με τον Ιβανούσετς να υποδέχεται ιδανικά μία έξυπνη πάσα του Τάισον και να πλασάρει από πλάγια θέση στο απέναντι πλαϊνό δίχτυ για το 1-0 των «ασπρόμαυρων».
Μάλιστα, ο Κροάτης απείλησε ξανά στο 68’ με ένα τεχνικό πλασέ από τα όρια της περιοχής των Νορβηγών, όμως ο Ντίνγκελαντ απέκρουσε δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, ενώ τρία λεπτά μετά, ήταν η σειρά των φιλοξενούμενων να γίνουν επικίνδυνοι, καθώς ο Κάστρο υποχρέωσε σε μία εντυπωσιακή επέμβαση τον Παβλένκα.
Στα τελευταία λεπτά, οι Νορβηγοί άρχισαν να παίρνουν ρίσκα, ψάχνοντας το γκολ της ισοφάρισης, και αφού προειδοποίησαν στο 84’ με τον Ντράγκσνες και στο 88’ με τον Χάαλαντ, κατόρθωσαν να ισοφαρίσουν με γκολ που πέτυχε ο Κέρνβιγκ, που είχε χάσει το πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο, με τον Δανό χαφ να σκοράρει με το στήθος ύστερα από σέντρα του Σόλτφεντ, διαμορφώνοντας έτσι το τελικό αποτέλεσμα αφού δεν υπήρχε χρόνος για αντίδραση.
ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Παβλένκα, Κένι, Κεντζιόρα, Μιχαηλίδης, Μπάμπα, Μπιάνκο (62’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Ιβανούσετς, Ζίβκοβιτς, Τάισον (79’ Ντεσπόντοφ), Γιακουμάκης (84’ Τσάλοφ)
Μπραν (Αλεξάντερσον): Ντίνγκελαντ, Χέλαντ, Πάλεσεν, Λάρσεν (72’ Ντε Ρούβε), Ντράγκσνες (86’ Σόλτφεντ), Σόρενσεν, Κέρνβιγκ, Γκούντμουντσον (77’ Πέντερσεν), Μάτισεν (72’ Φίνε), Κάστρο (72’ Χάαλαντ), Χολμ