Για το ριστάρτ η Κιλμάρνοκ
ΚΙΛΜΑΡΝΟΚ
Ταξίδεψε στην έδρα της Αμπερντίν την προηγούμενη αγωνιστική, φτάνοντας μερικά λεπτά μακριά από ένα θετικό αποτέλεσμα αλλά στο τέλος δεν άντεξε, χάνοντας τελικά με 2-1. Πιο αναλυτικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο γήπεδο και προηγήθηκαν από το 17ο λεπτό με τον Τζον-Ζουλς. Είχαν ακόμα δυο τρεις καλές ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματα τους χωρίς να τα καταφέρνουν ωστόσο. Στην επανάληψη οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με την Αμπερντίν να έχει τη πρωτοβουλία των κινήσεων και την Κιλμάρνοκ να οπισθοχωρεί θέλοντας να διαφυλάξει να κεκτημένα της. Οι γηπεδούχοι έχαναν μεγάλες ευκαιρίες και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν σε 1-1 στο 79’ και να ανατρέψουν το σκορ στο 85΄με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. «Προφανώς είμαστε απογοητευμένοι. Ήταν ένα παιχνίδι με δύο διαφορετικά ημίχρονα.» είπε στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο τέως τεχνικός Στιούαρτ Κέτλγουελ, ο οποίος με την επιστροφή της ομάδας στη βάση της ενημερώθηκε για την απόλυση του από την διοίκηση. Ο 41χρονος κόουτς έκατσε στον πάγκο της Κιλμάρνοκ για 17 αγώνες πρωταθλήματος, έχοντας δύο μόλις νίκες και έξι ισοπαλίες. Τη θέση του αναλαμβάνει ως υπηρεσιακός προπονητής ο Κρις Ντούλαν.
Αγνοεί τη νίκη εδώ και δέκα συνεχόμενες αγωνιστικές, έχοντας 8 ήττες σε αυτό το διάστημα. Έχει ρεκόρ 0-2-4 στα τελευταία της έξι παιχνίδια. Βρίσκεται στην 11η και προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα με 12 βαθμούς σε 17 αγώνες, ενώ έχει και την χειρότερη άμυνα της λίγκας, καθώς η εστία της έχει παραβιαστεί 32 φορές φέτος. Εντός έδρας έχει 1-3-5 από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:
Τραυματίες και σίγουρα απόντες παραμένουν οι: Στρίγιεκ (τερματοφύλακας, 7), Ντάνιελς (επιθετικός, 7/2), Γουότκινς (επιθετικός, 6/0), Μπράντον (μπακ, 5/0), Μαγκένις (μέσος, 3/0) και Κένεντι (εξτρέμ, 0/0)
ΦΟΛΚΕΡΚ
Είχε δύσκολο έργο την περασμένη αγωνιστική υποδεχόμενη στην έδρα της την πρωτοπόρο Χαρτς. Ο αγώνας άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για την Φόλκερκ, καθώς στο 2ο μόλις λεπτό έμεινε πίσω στο σκορ με γκολ του Μπράγκα. Στην υπόλοιπη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου προσπάθησε να φέρει το ματς στα ίσα, έχοντας κάποιες καλές ευκαιρίες, με την μεγαλύτερη όλων στο 42’, όταν ο Γουίλσον πέρασε σε τετ α τετ τον αντίπαλο τερματοφύλακα και πλάσαρε, βλέποντας τον Μίλνε να απομακρύνει τη μπάλα πάνω στην γραμμή της εστίας. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ήταν καλύτεροι, δημιουργώντας ευκαιρίες και η Φόλκερκ δεν κατάφερε να τους απειλήσει με αξιώσεις. Στο 77’ έγινε και το 0-2 και από εκεί και πέρα ο αγώνας είχε πια κριθεί. «Αυτό που με απογοητεύει είναι η ποιότητα στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου» παραδέχθηκε στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας Τζον ΜακΓκλιν.
Στο 1-3-2 το ρεκόρ της Φόλκερκ στα τελευταία της έξι παιχνίδια πρωταθλήματος, ενώ έχει αποκτήσει μεγάλο πρόβλημα στο σκοράρισμα, μετρώντας τέσσερα σερί χωρίς γκολ. Παραμένει ωστόσο στην 7η θέση του βαθμολογικού πινάκα με 21 βαθμούς σε 17 αγωνιστικές, στο -3 από την 6η Αμπερντίν και τα πλει οφς. Εκτός έδρας έχει 3-1-4 ρεκόρ από την αρχή της σεζόν.
Αγωνιστικά Νέα:
Ίδιες παραμένουν οι απουσίες για τον ΜακΓκλιν, καθώς συνεχίζει να μην υπολογίζει στους τραυματίες Άνταμς (μπακ, 14/0), ΜακΆιβερ (επιθετικός, 10/3), Λανγκ (αμυντικός, 11/1), Νίλσον (αμυντικός, 7/0), Όλιβερ (επιθετικός, 3/0), Νέσμπιτ (μέσος, 2/0) και Ντόναλντσον (αμυντικός, 0/0)
Παναγιώτης Λαζάρου
Αθλητικογράφος
Εκτίμηση
Η Κιλμάρνοκ είδε τον προπονητή της να απολύεται μετά την ήττα από την Αμπερντίν. Είθισται μετά από τέτοια ηλεκτροσόκ οι ομάδες να βγάζουν αντίδραση. Απέναντι της βρίσκει μία ντεφορμέ Φόλκερκ η οποία προέρχεται από τέσσερα σερί ανεπιτυχή αποτελέσματα. Θα πάω με τον άσο εδώ ο οποίος προσφέρεται σε απόδοση άνω του 2.50
Χαλ
Γουέστ Μπρομ
Τσάρλτον
Όξφορντ Γιουνάιτεντ
Ίπσουιτς
Σέφιλντ Γουένσντεϊ
Σέφιλντ Γιουνάιτεντ
Μπέρμιγχαμ
Μπρίστολ Σίτι
Μίντλεσμπρο
Ντέρμπι
Πόρτσμουθ
ΚΠΡ
Λέστερ
Μπλάκμπερν
Μίλγουολ
Πρέστον
Νόριτς
Σαουθάμπτον
Κόβεντρι
Γουότφορντ
Στόουκ
Λιντς
Κρίσταλ Πάλας
Έβερτον
Άρσεναλ
Τότεναμ
Λίβερπουλ
Μπράιτον
Σάντερλαντ
Μπόρνμουθ
Μπέρνλι
Μάντσεστερ Σίτι
Γουέστ Χαμ
Γουλβς
Μπρέντφορντ
Νιούκαστλ
Τσέλσι
Ουνιόν Σεν Ζιλουάζ
Ζούλτε Βάρεγκεμ
Βέστερλο
Ράαλ Λα Λουβιέρ
Ντέντερ
Σταντάρ Λιέγης
Άουγκσμπουργκ
Βέρντερ Βρέμης
Αμβούργο
Άιντραχτ Φρανκφούρτης
Βόλφσμπουργκ
Φράιμπουργκ
Κολωνία
Ουνιόν Βερολίνου
Στουτγκάρδη
Χοφενχάιμ
Μακεδονικός
Νέστος Χρυσούπολης
Καμπανιακός
ΠΑΣ Γιάννινα
Καλαμάτα
Καλλιθέα
Ολυμπιακός
Κηφισιά
Βόλος ΝΠΣ
Παναιτωλικός
Αστέρας Τρίπολης
Άρης
Γιουβέντους
Ρόμα
Λάτσιο
Κρεμονέζε
Μπρέντα
Τελστάρ
Ναϊμέγκεν
Άγιαξ
Εξέλσιορ
Τσβόλε
Χέρακλες
Χέρενφεν
Ζιλ Βιθέντε
Ρίο Άβε
Εστρέλα Αμαδόρα
Μορεϊρένσε
Σεντ Μίρεν
Λίβινγκστον
Μάδεργουελ
Νταντί
Νταντί Γιουνάιτεντ
Χιμπέρνιαν
Σέλτικ
Χαρτς
Ρέιντζερς
Αμπερντίν