Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
28/1/2015 00:24
Με γκολ του Ιβάνοβιτς στο 94’, η Τσέλσι κέρδισε με 1-0 τη Λίβερπουλ στην παράταση και εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Τότεναμ ή την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ.

Εισιτήριο για το «Γούεμπλει» έκλεισε η Τσέλσι, η οποία με γκολ του Ιβάνοβιτς στο 94’, κέρδισε με 1-0 (0-0 κ.δ) την Λίβερπουλ στο Λονδίνο και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα στο «Άνφιλντ», εξασφάλισε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ.

Η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Λίβερπουλ. Παρόλα αυτά οι «μπλε» διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές στον διαιτητή για πέναλτι, αρχικά στο 6ο λεπτό για χέρι του Λούκας και στο 22’ για μαρκάρισμα του Σκτρελ στον Ντιέγκο Κόστα.

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι
Από την πλευρά της η Λίβερπουλ είχε τις καλύτερες στιγμές στο πρώτο μέρος, με τον Κουρτουά να νικάει σε τετ-α-τετ τον Μορένο στο 27’, ενώ τρία λεπτά μετά ο Βέλγος γκολκίπερ απόκρουσε με το πόδι το σουτ του Κουτίνιο.

Να σημειωθεί πως οι «κόκκινοι» διαμαρτυρήθηκαν δύο φορές στον διαιτητή για αποβολή του Ντιέγκο Κόστα, ο οποίος στα πρώτα λεπτά του αγώνα πάτησε τον αστράγαλο τον Τσαν που βρίσκονταν στο χορτάρι, ενώ ο Ισπανός προχώρησε σε ανάλογη ενέργεια στο δεύτερο μέρος πατώντας τον Σκτρελ.

Η Τσέλσι ανέβασε ρυθμό στην επανάληψη και «άγγιξε» το γκολ στο 59’ με σουτ του Αζάρ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 61’ ο Μινιολέ απόκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Κόστα.

Στο 66’ οι «μπλε» διαμαρτυρήθηκαν στον διαιτητή για αποβολή του Χέντερσον ο οποίος έκανε χέρι έχοντας ήδη κίτρινή κάρτα. Το 0-0 έμεινε μέχρι το φινάλε της κανονικής διάρκειας και το παιχνίδι οδηγήθηκε σε παράταση (σύμφωνα με τους κανόνες του Λιγκ Καπ η Τσέλσι θα έπαιρνε την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ στο «Άνφιλντ» αν το παιχνίδι έληγε 0-0 μετά από 120 λεπτά).

Στον έξτρα χρόνο, οι «μπλε» συνέχιζαν να έχουν την υπεροχή και στο 94' κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα, με τον Ιβάνοβιτς να «γράφει» το 1-0 με κεφαλιά, έπειτα από φάουλ του Γουίλιαν. Η Λίβερπουλ έχασε μεγάλη ευκαιρία για την ισοφάριση στο 100’, με τον Χέντερσον να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής.

Τίποτα δεν άλλαξε στα υπόλοιπα λεπτά, με την Τσέλσι να εξασφαλίζει την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ που θα διεξαχθεί στο «Γούεμπλει» στις 1/3. Αντίπαλος της θα είναι η Τότεναμ ή η Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, με τους «πετεινούς» να έχουν προβάδισμα μετά το 1-0 του πρώτου αγώνα στο Λονδίνο.

Το γκολ:




Το πάτημα του Κόστα στον Τσαν:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.