Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» την πρόκριση η Ρεάλ (video)

Τσάμπιονς Λιγκ: «Καθάρισε» την πρόκριση η Ρεάλ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/2/2015 23:42
Με γκολ των Ρονάλντο (26') και Μαρσέλο (79'), η Ρεάλ κέρδισε με 2-0 τη Σάλκε στο Γκελζενκίρχεν και ουσιαστικά «κλείδωσε» την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Δοκάρι για το 1-1 είχαν οι γηπεδούχοι, που έχασαν με τραυματισμό τον Χούντελαρ.

Με τον Ρονάλντο να χρίζεται σκόρερ μετά από ένα μήνα και τον Μαρσέλο να πετυχαίνει γκολ-«ζωγραφιά», η Ρεάλ έφυγε με τη νίκη (2-0) από την έδρα της Σάλκε και ουσιαστικά εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προημιτελικά.

Σε αντίθεση με το περσινό παιχνίδι των δύο ομάδων, όπου η Ρεάλ είχε πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων με τη συμπλήρωση 20 λεπτών παιχνιδιού, η Σάλκε κατάφερε να περιορίσει την επιθετική ανάπτυξη της «βασίλισσας» και είχε την πρώτη μεγάλη στιγμή του αγώνα στο 25’ με σουτ του Χούντελαρ που απόκρουσε ο Κασίγιας.

Ένα λεπτό μετά όμως, η Ρεάλ κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στην πρώτη μεγάλη της φάση στο ματς. Ο Καρβαχάλ έκανε σέντρα για τον Ρονάλντο, ο οποίος ξέφυγε από τον Μάτιπ και με ωραία κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι.

Μετά το γκολ, οι φιλοξενούμενοι πήραν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες με σουτ του Μπενζεμά (31’) και απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρονάλντο (35’) για ένα δεύτερο τέρμα , ωστόσο ο 19χρονος γκολκίπερ Βέλενροϊτερ βγήκε νικητής και στις δύο περιπτώσεις.

Στην επανάληψη, η Ρεάλ συνέχιζε να έχει την κατοχή, ωστόσο δυσκολευόταν να διασπάσει την άμυνα της Σάλκε με αποτέλεσμα η πρώτη της μεγάλη ευκαιρία να σημειωθεί στο 72’ με πλασέ του Ίσκο.

Τρία λεπτά μετά, η Σάλκε «άγγιξε» την ισοφάριση με σουτ-κεραυνό του 19χρονου Πλάτε (αντικατέστησε τον τραυματία Χούντελαρ) που τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Κασίγιας.

Η Ρεάλ γλίτωσε την ισοφάριση και στο 79’ κατάφερε να πετύχει 2ο γκολ, «κλειδώνοντας» τη νίκη και ουσιαστικά την πρόκριση. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έδωσε στον Μαρσέλο και ο Βραζιλιάνος με εκπληκτικό δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βέλενροϊτερ, διαμορφώνοντας το τελικό 2-0 για τη «βασίλισσα».

Σε δύο εβδομάδες ο επαναληπτικός στη Μαδρίτη, όπου η Ρεάλ αναμένεται να «κλειδώσει» και τυπικά την πρόκριση για τους «8» του θεσμού. Στα αξιοσημείωτα πως με τη νίκη της η «βασίλισσα» ισοφάρισε το ρεκόρ των δέκα σερί νικών της Μπάγερν από το 2013 και απειλεί να το καταρρίψει στον επαναληπτικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.