Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το σήκωσε η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε! (video)

Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το σήκωσε η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε! (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/8/2015 00:54
Το πρώτο της τίτλο μετά από 31 χρόνια πανηγυρίζει η Μπιλμπάο του Ερνέστο Βαλβέρδε! Οι Βάσκοι ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου» και σε συνδυασμό με το επιβλητικό 4-0 του «Σαν Μαμές», κατέκτησαν το Σούπερ Καπ Ισπανίας για 2η φορά στην ιστορία τους!

Ιστορική ημέρα για την Αθλέτικ Μπιλμπάο! Η ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε κράτησε στο 1-1 την Μπαρτσελόνα στο «Καμπ Νου», υπερασπίστηκε το 4-0 του πρώτου αγώνα στο «Σαν Μαμές» και κατέκτησε το Σούπερ Καπ Ισπανίας για 2η φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά το μακρινό 1984.

Η Μπαρτσελόνα κατάφερε να προηγηθεί στο 44’ με γκολ του Μέσι, όμως στο 57’ ο Πικέ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη, αφήνοντας τους «μπλαουγκράνα» με δέκα παίκτες. Η Μπιλμπάο άντεξε την πίεση και στο 74’ «κλείδωσε» την κατάκτηση του τροπαίου με γκολ του Αντούριθ, ο οποίος σκόραρε και στη ρεβάνς, διαμορφώνοντας το τελικό 1-1.

Αυτός ήταν ο πρώτος τίτλος για τους Βάσκους μετά από 31 χρόνια και το ιστορικό νταμπλ της σεζόν 1983-84, με την ομάδα του Βαλβέρδε να γράφει ιστορία. Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα έμεινε στα 11 Σούπερ Καπ (ρεκόρ) και δεν θα μπορέσει να κάνει το «έξι στα έξι» στους τίτλους.

Το ματς:


Σούπερ Καπ Ισπανίας: Το σήκωσε η Μπιλμπάο του Βαλβέρδε! (video)
Η Μπαρτσελόνα βρίσκονταν με την πλάτη στο τοίχο μετά το βαρύ 4-0 του «Σαν Μαμές» και προσπάθησε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, έχοντας δοκάρι στο 6ο λεπτό με τον Πικέ. Η Μπιλμπάο ισορρόπησε και στο 38’ είχε τεράστια ευκαιρία για να προηγηθεί, όμως ο Εράσο δεν κατάφερε να ευστοχήσει από κοντά, στέλνοντας τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν τελικά να προηγηθούν στο 44’ με γκολ του Λιονέλ Μέσι, πηγαίνοντας με το προβάδισμα στα αποδυτήρια. Ο Αργεντινός σκόραρε από κοντά μετά από ωραία ασίστ του Σουάρες, δίνοντας ελπίδες για την ανατροπή.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε χρειάζονταν άλλα τρία γκολ, όμως οι ισορροπίες άλλαξαν στο 57’, όταν ο Πικέ φώναξε κάτι στον διαιτητή και αποβλήθηκε με κόκκινη κάρτα. Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, οι «μπλαουγκράνα» είχαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για το 2-0, όμως Πέδρο (57’) και Ράκιτιτς (59’) δεν κατάφεραν να σκοράρουν από κοντά.

Η Μπαρτσελόνα δεν κατάφερε να σκοράρει και τα πάντα τελείωσαν στο 74’, όταν ο Αντούριθ ισοφάρισε σε 1-1 από κοντά, «κλειδώνοντας» οριστικά το τρόπαιο για την Μπιλμπάο. Τα υπόλοιπα λεπτά ήταν διαδικαστικά και το μόνο αξιοσημείωτο ήταν η αποβολή του Σόλα με απευθείας κόκκινη στο 86’ για σκληρό μαρκάρισμα στον Μασεράνο.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε και η Μπιλμπάο σήκωσε στον ουρανό της Βαρκελώνης το Σούπερ Καπ Ισπανίας, το πρώτο της τρόπαιο μετά από το μακρινό 1984! Μόνο οι Ιραιθόθ, Γκουρπέγκι και Αντούριθ από την τωρινή ομάδα είχαν γεννηθεί τότε!


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.