Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Στην παράταση Γιουνάιτεντ και Άγιαξ, στα πέναλτι η Λιόν!

Γιουρόπα Λιγκ: Στην παράταση Γιουνάιτεντ και Άγιαξ, στα πέναλτι η Λιόν!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
21/4/2017 01:04
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τα βρήκε σκούρα απέναντι στην Άντερλεχτ, όμως κατάφερε να περάσει στους «4» του Γιουρόπα Λιγκ με 2-1 στην παράταση. Πρόκριση στον έξτρα χρόνο και για τον Άγιαξ παρά την ήττα με 3-2 από την Σάλκε. Στα πέναλτι η Λιόν, 7-6 την Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη.

Έσπασαν… καρδιές στις ρεβάνς των προημιτελικών του Γιουρόπα Λιγκ, αφού τα τρία από τα τέσσερα παιχνίδια οδηγήθηκαν στην παράταση και το ένα κρίθηκε στα πέναλτι.

Στο «Όλντ Τράφορντ», η Άντερλεχτ κατάφερε να ισοφαρίσει το 1-1 του πρώτου αγώνα απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, ωστόσο οι «κόκκινοι διάβολοι» πήραν την πρόκριση στην παράταση (2-1) «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τα ημιτελικά.

Όλα έδειχναν να τελειώνουν νωρίς, όταν στο 10’ ο Ράσφορντ έδωσε στον Μχταιριάν και ο Αρμένιος με δυνατό σουτ «έγραψε» το 1-0. Η Άντερλεχτ όμως δεν τα παράτησε και αφού έμεινε ζωντανή χάρη σε δύο τρομερές επεμβάσεις του Ρούμπεν, σε κεφαλιά του Πογκμπά (12’) και σουτ του Λίνγκαρντ (13’), έφερε το σκορ στα ίσια με τον Άνι (32’) έπειτα από φάση διαρκείας.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Μουρίνιο σπατάλησε ένα… τσουβάλι ευκαιρίες, έχοντας χαμένα τετ-α-τετ με Ράσφορντ και Ιμπραΐμοβιτς. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στις καθυστερήσεις και το παιχνίδι οδηγήθηκε στον έξτρα χρόνο. Εκεί, ο Ράσφορντ έδωσε τη λύση για τους «κόκκινους διαβόλους», «γράφοντας» το 2-1 στο 107’. Ακολούθησε μεγάλη ευκαιρία του Ατσεαμπόγνκ, ο οποίος δεν μπόρεσε από κοντά να νικήσει τον Ρομέρο, με το 2-1 να μένει ως το φινάλε.

Ηρωική πρόκριση για Άγιαξ


Γιουρόπα Λιγκ: Στην παράταση Γιουνάιτεντ και Άγιαξ, στα πέναλτι η Λιόν!
Η Σάλκε ισοφάρισε το 2-0 του Άμστερνταμ και οδήγησε το παιχνίδι στην παράταση, όπου και πέτυχε τρίτο γκολ, όμως ο Άγιαξ –που έπαιζε με δέκα από το 80ο λεπτό- πέτυχε δύο γκολ στο φινάλε και το τελικό 3-2 τον έστειλε στα ημιτελικά.

Οι «βασιλικοί μπλε» με ένα ξέσπασμα τριών λεπτών στην επανάληψη, πέτυχε δύο γκολ με Γκορέτσκα (53’) και Μπούργκστάλερ (56’), ισοφαρίζοντας το 2-0 του πρώτου αγώνα στην Ολλανδία. Η αποβολή του Φέλτμαν στο 80' έκανε τα πράγματα δύσκολα για τους φιλοξενούμενους, που κλήθηκαν να παίξουν στην παράταση με παίκτη λιγότερο.

Ο Καλιγκιούρι στο 101’ πέτυχε το 3-0 και έδωσε σκορ πρόκρισης στην Σάλκε, όμως στο 111’ ο Φερχέφερ μείωσε σε 3-1 αναγκάζοντας τους Γερμανούς να ψάξουν για τέταρτο γκολ. Οι γηπεδούχοι βγήκαν όλοι μπροστά και στο 120’ ο Γιουνές μείωσε σε 3-2, «σφραγίζοντας» το εισιτήριο για τον «Αίαντα».

Στα πέναλτι η Λιόν


Γιουρόπα Λιγκ: Στην παράταση Γιουνάιτεντ και Άγιαξ, στα πέναλτι η Λιόν!
Το καλύτερο παιχνίδι της βραδιάς και ένα από τα κορυφαία της διοργάνωσης έγινε στην Κωνσταντινούπολη. Η Μπεσίκτας κέρδισε με 2-1 τη Λιόν, έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, ωστόσο εκεί, ύστερα από 16 εκτελέσεις, οι «λιονέ» πήραν την πρόκριση με 7-6.

Ο Ταλίσκα με δύο γκολ (27’, 58’), έδωσε δύο φορές το προβάδισμα στην Μπεσίκτας, με τη Λιόν να ισοφαρίζει προσωρινά στο 34’ με λόμπα του Λακαζέτ. Στο 85’ οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με σέντρα-σουτ του Κουαρέσμα, ενώ στη συνέχεια ο Ταλίσκα δεν κατάφερε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση. Τρία λεπτά μετά, ο Φάμπρι πραγματοποίησε μεγάλη επέμβαση σε κοντινή κεφαλιά του Ντιακαμπί, ενώ στο 90’ ο Λακαζέτ σημάδεψε το δοκάρι σε τετ-α-τετ με τον Ισπανό πορτιέρο.

Όλα κρίθηκαν στα πέναλτι, εκεί όπου μετά από έξι εύστοχες εκτελέσεις, ο Λόπες απέκρουσε τα χτυπήματα των Τόσιτς και Μίτροβιτς. Ο Ζαλέ αστόχησε στο πρώτο… match point, όμως ο Γκοναλόν με εύστοχο χτύπημα διαμόρφωσε το τελικό 7-6 και χάρισε την πρόκριση στην Λιόν.

Ιστορική πρόκριση για Θέλτα


Γιουρόπα Λιγκ: Στην παράταση Γιουνάιτεντ και Άγιαξ, στα πέναλτι η Λιόν!
Στο Βέλγιο, η Θέλτα αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Γκένκ και σε συνδυασμό με το 3-2 του Βίγκο, πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά της διοργάνωσης.

Το πρώτο μέρος ήταν ισορροπημένο χωρίς πολλές φάσεις, όμως στην επανάληψη τα πάντα πήραν… φωτιά μέσα σε τρία λεπτά. Στο 63’ η Θέλτα πήρε προβάδισμα με δυνατό σουτ του Σίστο έξω από την περιοχή, όμως στο 67’ ο Τροσάρ εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Καμπράλ και με φαλτσαριστό σουτ ισοφάρισε σε 1-1.

Οι Βέλγοι ήθελαν ένα γκολ για να πάρουν αυτοί σκορ πρόκρισης, ωστόσο το 1-1 έμεινε ως το φινάλε και η Θέλτα προκρίθηκε στα ημιτελικά για πρώτη φορά στην ιστορία της.








Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.