Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι

Κύπελλο Αγγλίας: Στον τελικό η Τσέλσι

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/4/2017 21:15
Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Τσέλσι! Με όσκαρ αποτελεσματικότητας, οι «μπλε» κέρδισαν με 4-2 την Τότεναμ στο «Γούεμπλεϊ» και θα δώσουν ξανά το «παρών» στον τελικό έπειτα από πέντε χρόνια. Γουίλιαν (5’, 43’ πεν.), Αζάρ (75’) και Μάτιτς (80’) οι σκόρερ, ισοφάρισαν προσωρινά με Κέιν (18’) και Άλι (52’) οι «πετεινοί».

Η Τότεναμ ήταν κυρίαρχη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κόντρα στην Τσέλσι, ωστόσο οι «μπλε» είχαν την ουσία και με το τελικό 4-2 στο «Γουέμπλεϊ» πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλου Αγγλίας, όπου θα αντιμετωπίσουν την Άρσεναλ ή την Μάντσεστερ Σίτι

Ο Γκάρι Κέιχιλ με γαστρεντερίτιδα ήταν το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής για τον Αντόνιο Κόντε, ο οποίος επέλεξε να αφήσει εκτός ενδεκάδας και τους Ντιέγκο Κόστα και Εντέν Αζάρ. Ο Γουίλιαν πήρε θέση στο αρχικό σχήμα και ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 5ο λεπτό, «γράφοντας» το 1-0 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Η Τότεναμ πήρε στην συνέχεια τον έλεγχο, ωστόσο στο 15’ η Τσέλσι έφυγε στην κόντρα και σπατάλησε μεγάλη ευκαιρία για το 2-0, με τον Μπατσουαγί να αστοχεί με κεφαλιά λίγο έξω από την μικρή περιοχή.
Η πίεση των «πετεινών» απέδωσε καρπούς στο 18’, όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Κέιν έπιασε εκπληκτική γυριστή κεφαλιά, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Κουρτουά.

Η Τσέλσι είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο και στο 36’ γλίτωσε το 1-2, με την κεφαλιά του Ντάιερ να περνά δίπλα από το δοκάρι. Τελικά το γκολ ήρθε από την πλευρά των «μπλε», καθώς στο 42’ ο Μόουσες κέρδισε το πέναλτι από τον Σον και ο Γουίλιαν το εκτέλεσε εύστοχα, δίνοντας εκ νέου το προβάδισμα στην ομάδα του.

Το γκολ στο φινάλε του ημιχρόνου δεν επηρέασε την Τότεναμ, η οποία μπήκε φουριόζα στην επανάληψη και στο 53’ ισοφάρισε σε 2-2. Ο Έρικσεν έβγαλε εκπληκτική κάθετη για τον Άλι, αυτός έφυγε στην πλάτη της άμυνας και με εύστοχο χτύπημα, νίκησε τον Κουρτουά, φέρνοντας το σκορ στα ίσια.

Η Τσέλσι αδυνατούσε να βγει μπροστά και γι’ αυτό στο 61’ ο Κόντε έριξε στο ματς τους Αζάρ και Ντιέγκο Κόστα. Οι «μπλε» άρχισαν να πατούν καλύτερα στο ματς και στο 75’ πήραν για 3η φορά το προβάδισμα, και πάλι από στημένη φάση. Ύστερα από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Αζάρ και ο Βέλγος με εξαιρετικό τελείωμα, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Γιορίς για το 3-2!

Τα πάντα τελείωσαν στο 80’, με τον Μάτιτς να πιάνει ασύλληπτο σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στο εσωτερικό της συμβολής των δοκών. Η Τότεναμ, με εξαίρεση ένα φάουλ του Κέιν το οποίο σταμάτησε στη γραμμή ο Κουρτουά, δεν κατάφερε να απειλήσει την Τσέλσι και το τελικό 4-2 έστειλε τους «μπλε» στον τελικό.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.