Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουφόν: «Ποια Χρυσή Μπάλα; Να βοηθάω την ομάδα μου»

Μπουφόν: «Ποια Χρυσή Μπάλα; Να βοηθάω την ομάδα μου»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
4/5/2017 00:55
Ευχαριστημένος που βοήθησε την Γιουβέντους να πάρει τη νίκη στην έδρα της Μονακό δήλωσε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος σε ερώτηση για το αν επιθυμεί τη «Χρυσή Μπάλα», τόνισε πως απλώς θέλει να είναι χρήσιμος για την ομάδα του.

Η Γιουβέντους κέρδισε με 2-0 την Μονακό στο Πριγκιπάτο και έβαλε πλώρη για τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Τζιανλουίτζι Μπουφόν να ήταν καθοριστικός. Ο έμπειρος πορτιέρο, στην 100η συμμετοχή του στο θεσμό, κράτησε το μηδέν για 60ο παιχνίδι στη διοργάνωση, μετρώντας 621 λεπτά χωρίς να δεχτεί γκολ στην Ευρώπη.

Σε συνέντευξη του στη Mediaset αμέσως μετά το παιχνίδι, ο 39χρονος δήλωσε πως επιθυμεί να σταματήσει το ποδόσφαιρο όταν δεν θα μπορεί να αποδώσει στο υψηλό επίπεδο, ενώ ξεκαθάρισε πως δεν στοχεύει στην κατάκτηση της «Χρυσής Μπάλας»:

«Θέλω πάντα να αποδεικνύω ότι αξίζω να βρίσκομαι στο υψηλό επίπεδο και επιθυμία μου είναι να κλείσω την καριέρα μου σε μια κατάσταση που ο κόσμος θα είναι στεναχωρημένος με την αποχώρηση μου. Δεν ξέρω αν καταφέρνω τον στόχο μου, αλλά το γεγονός ότι παίζω σε μια ομάδα όπως η Γιουβέντους, βοηθάει πολύ.

Δεν είδα τις αποκρούσεις μου, οπότε δεν μπορώ να τις κρίνω, όμως το σημαντικό είναι ότι ήμουν έτοιμος όταν με χρειάστηκε η ομάδα. Όσο μπορώ να το κάνω αυτό, θα είμαι χαρούμενος και ευχαριστημένος. Η ομάδα έπαιξε καλά, είχαμε σωστή προσέγγιση του παιχνιδιού και κρατήσαμε το μηδέν. Εάν δεν ήμασταν συμπαγείς και δεν είχαμε ποιότητα στην επίθεση μας, τα πράγματα θα ήταν αρκετά πιο πολύπλοκα. Όπως έχουμε πει, μετά την Μπαρτσελόνα, στόχος ήταν να γίνουμε όλο και καλύτεροι. Γι’ αυτό δουλεύουμε και προπονούμαστε κάθε μέρα
».

Εν συνεχεία, ο έμπειρος άσος ρωτήθηκε εάν θα ήθελε να κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα σε μια από τις τελευταίες του χρονιές: «Δεν είναι κάτι που σκέφτομαι και με απασχολεί. Σπαταλάω την ενέργεια μου για να διατηρούμαι σε φόρμα και να είμαι χρήσιμος στην ομάδα μου».

Τέλος, ο Μπουφόν κλήθηκε να σχολιάσει το γεγονός ότι ανταλλάζει φανέλες με τους αντιπάλους στο φινάλε των αγώνων: «Είμαι χαρούμενος να αλλάζω φανέλες με όλους, είναι δείγμα σεβασμού. Θυμάμαι όταν ήμουν νέος, ζήτησα να αλλάξω φανέλα με κάποιον και μου είπε όχι. Με ενόχλησε αρκετά και αποφάσισα ότι εάν γίνω σπουδαίος παίκτης, να μην συμπεριφερθώ έτσι. Δεν μπορώ να σας πω ποιος παίκτης ήταν».

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.