Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβοι για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβοι για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
14/5/2017 22:49
Η Ρεάλ διέλυσε με 4-1 τη Σεβίλλη στο «Μπερναμπέου», η Μπαρτσελόνα κέρδισε με το ίδιο σκορ στην έδρα της Λας Πάλμας και οι δύο ομάδες παραμένουν στην κορυφή της βαθμολογίας μια αγωνιστική πριν το τέλος. Οι Καταλανοί υπερτερούν στην ισοβαθμία, όμως η «βασίλισσα» έχει να δώσει δύο ματς.

Μάχη ως το τέλος για τη μάχη του τίτλου στην Ισπανία! Η Μπαρτσελόνα πέρασε με 4-1 από την έδρα της Λας Πάλμας, ωστόσο τα πάντα εξαρτώνται από την Ρεάλ. Η «βασίλισσα» κέρδισε με το ίδιο σκορ τη Σεβίλλη στο «Μπερναμπέου» και χρειάζεται τέσσερις βαθμούς στα δύο παιχνίδια με Θέλτα (17/5) και Μάλαγα (21/5) για να στεφθεί πρωταθλήτρια.

Το ματς με τη Σεβίλλη αποτελούσε θεωρητικά το δυσκολότερο παιχνίδι για τη «βασίλισσα», η οποία όμως φρόντισε να πάρει από νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Στο 10’ ο Ασένσιο κέρδισε φάουλ έξω από την περιοχή κι ενώ όλοι προετοιμάζονται για την εκτέλεση, ο Νάτσο πλάσαρε σε κενή εστία, αφού ο διαιτητής δεν είχε πει ότι θα σφυρίξει πριν από την εκτέλεση! Στα αξιοσημείωτα πως μ' αυτό το γκολ, η Ρεάλ έγινε η πρώτη ομάδα στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα που σκοράρει σε 62 σερί παιχνίδια, παίρνοντας το ρεκόρ της Μπάγερν (61).

Οι παίκτες της Σεβίλλη πιάστηκαν στο… ύπνο, ωστόσο θα μπορούσαν να απαντήσουν άμεσα, έχοντας δοκάρι στο 20’ χάρη σε σουτ του Γιόβετιτς. Η Ρεάλ γλίτωσε το 1-1 και τρία λεπτά μετά (23’) ο Ρονάλντο σκόραρε από κοντά, κάνοντας δύο τα τέρματα των γηπεδούχων. Μάλιστα, αυτό ήταν το 400ο γκολ του Πορτογάλου σε 391 αγώνες με τη φανέλα της «βασίλισσας»!

Οι Ανδαλουσιανοί δεν τα παράτησαν και είχαν δύο σπουδαίες ευκαιρίες μέχρι το ημίχρονο για να επιστρέψουν στο ματς. Στο 32’ ο Γιόβεβιτς σημάδεψε για δεύτερη φορά το δοκάρι, ενώ στο 39’ ο Μαυροβούνιος δεν κατάφερε να νικήσει σε τετ-α-τετ τον Νάβας, με το 2-0 να μένει ως το ημίχρονο.

Ότι δεν κατάφερε η Σεβίλλη στο πρώτο μέρος, το πέτυχε στο ξεκίνημα της επανάληψης (49’). Ενζονζί, Βιτόλο και Γιόβετιτς συνεργάστηκαν εξαιρετικά, με τον τελευταίο να μειώνει από κοντά σε 2-1.

Η Ρεάλ δεν πτοήθηκε και στο 78’ κατάφερε να ξαναπάρει διαφορά… ασφαλείας, με τον Ρονάλντο να πετυχαίνει δεύτερο προσωπικό γκολ με σουτ στην κίνηση, ύστερα από ασίστ του Κρόος. Τα πάντα τελείωσαν στο 85’, με τον Γερμανό να διαμορφώνει το τελικό 4-1 με πλασέ από το ύψος του πέναλτι.

Τεσσάρα με σούπερ Νεϊμάρ η Μπαρτσελόνα


Πριμέρα Ντιβιζιόν: Θρίαμβοι για Ρεάλ και Μπαρτσελόνα
Από την πλευρά της, η Μπαρτσελόνα πέρασε με 4-1 από την έδρα της Λας Πάλμας και έμεινε «ζωντανή» στη μάχη για τον τίτλο. Τα καλά νέα βέβαια δεν ήρθαν από τη Μαδρίτη και έτσι οι Καταλανοί θέλουν νίκη την τελευταία αγωνιστική με την Εϊμπαρ (21/5 εντός) και «στραβοπάτημα» της Ρεάλ στα δύο εναπομείναντα παιχνίδια της.

Οι «μπλαουγκράνα» με ένα ξέσπασμα δύο λεπτών, πήραν προβάδισμα δύο τερμάτων και έκαναν μεγάλο βήμα για την κατάκτηση των τριών βαθμών. Στο 25’ ο Ινιέστα βρήκε τον Σουάρες, αυτός έκοψε στον Νεϊμάρ και ο Βραζιλιάνος σε κενή εστία «έγραψε» το 1-0. Δύο λεπτά μετά, οι ρόλοι αντιστράφηκαν, με τον Σουάρες να «γράφει» το 2-0 ύστερα από τρομερή κάθετη του Νεϊμάρ.

Η Λας Πάλμας επέστρεψε στο ματς στο 63’, με τον Μπίγας να μειώνει σε 2-1 ύστερα από υποδειγματική αντεπίθεση των γηπεδούχων. Η απάντηση της Μπαρτσελόνα ήρθε στο 67’, με τον Νεϊμάρ να «γράφει» το 3-1 με κεφαλιά. Ο Βραζιλιάνος ολοκλήρωσε το χατ-τρικ στου στο 71’, ύστερα από εξαιρετική κούρσα του Άλμπα.




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.