Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα στο 90+3’ για Ολυμπιακό!

Τσάμπιονς Λιγκ: Προβάδισμα στο 90+3’ για Ολυμπιακό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/8/2017 23:42
Με γκολ του Ρομαό στο 90+3’ ο Ολυμπιακός κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Ριέκα στο «Γ. Καραϊσκάκης» και απέκτησε το μικρότερο δυνατό προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία. Προηγήθηκαν κόντρα στη ροή με Έμπερ (41’) οι φιλοξενούμενοι, που έμειναν με δέκα στο 83', ισοφάρισε ο Οφόε (66’) για τους Πειραιώτες.

Ο Ολυμπιακός σπατάλησε ένα σωρό ευκαιρίες κόντρα στη Ριέκα, βρέθηκε πίσω στο σκορ μετά από λάθος του Ρομαό, όμως ο Τογκολέζος με κεφαλιά στο 90+3’ ολοκλήρωσε την ανατροπή (2-1) και έδωσε σκορ πρόκρισης στους «ερυθρόλευκους» ενόψει της ρεβάνς στη Κροατία. Ενδιάμεσα, ο Οφόε (66’) ισοφάρισε σε 1-1, με την ομάδα του Χάσι να είχε ευκαιρίες και δοκάρι για να ολοκληρώσει νωρίτερα την ανατροπή.

Χαμένες ευκαιρίες και… τιμωρία

Ο Ολυμπιακός μπήκε αρκετά ορεξάτα στο ξεκίνημα, ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ για να πάρει από νωρίς σκορ πρόκρισης. Στο 6’ ο Καρσελά έδωσε πάρε-βάλε στον Μπεν, αλλά το σουτ του Αφρικανού από το ύψος του πέναλτι πέρασε πάνω από τα δοκάρια. Έξι λεπτά αργότερα (12’) ο Μπεν έβγαλε τον Σεμπά απέναντι από τον Σλούγκα, με τον γκολκίπερ της Ριέκα να διώχνει σε κόρνερ το πλασέ του Βραζιλιάνου.

Η άμυνα των Κροατών αντιμετώπιζε αρκετά προβλήματα, τα οποία όμως δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί ο Ολυμπιακός. Στο 16’ ο Μπεν αστόχησε ξανά από πλεονεκτική θέση, έπειτα από γύρισμα του Καρσελά, ενώ στο 23’ ο Σλούγκα έδιωξε σε κόρνερ τη σέντρα-σουτ του Σεμπά. Τέσσερα λεπτά μετά (27’) το σουτ του Μπεν έξω από την περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι ενώ στο 30΄ η κεφαλιά του Αφρικανού από καλή θέση δεν ήταν δυνατή και ο Σλούγκα κατάφερε να μπλοκάρει.Ο Ολυμπιακός πίεζε ασφυχτικά την Ριέκα, ωστόσο είχε μεγάλο πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Ενδεικτική η φάση του 32’, με τον Μαρίν να βρέθηκε μόνος του στην περιοχή, όμως το σουτ που επιχείρησε, έδιωξε σε κόρνερ ο Σλούγκα. Στο 40’ ο Οφόε –αφού πρώτα πέρασε τρεις παίκτες- έβγαλε συστημένη σέντρα για τον Μπεν, όμως η κεφαλιά του Αφρικανού από τη μικρή περιοχή, πέρασε πάνω από τα δοκάρια.

Οι «ερυθρόλευκοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και στο 41’ δέχτηκαν γκολ κόντρα στην ροή, πληρώνοντας τον «άγραφο νόμο» του ποδοσφαίρου. Ο Έμπερ με τρομερή προσποίηση, «άδειασε» τον Ρομαό και με όμορφο τελείωμα από το ύψος της περιοχής, έστειλε τη μπάλα στη γωνία του Καπίνο. Το γκολ επηρέασε τους γηπεδούχους και στο 45’ ο Έμπερ θα μπορούσε να κάνει το 2-0, όμως νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Καπίνο.

Το γύρισε ο Φορτούνης

Ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή στο ξεκίνημα της επανάληψης, ωστόσο, εν αντιθέσει με το πρώτο μέρος, αδυνατούσε να απειλήσει με αξιώσεις. Στο 65’ ο Χάσι έριξε στο ματς τον Φορτούνη αντί του Σεμπά και στο επόμενο λεπτό οι «ερυθρόλευκοι» έφεραν το σκορ στα ίσια. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα, ο Έλληνας έδωσε μισό γκολ στον Οφόε ο οποίος με απίστευτο τελείωμα μέσα από την περιοχή, έφερε το ματς στα ίσια.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο, ψάχνοντας το γκολ της ανατροπής. Τα πράγματα έγιναν πιο εύκολα για την ομάδα του Χάσι στο 83’, αφού ο Ζούτα δέχτηκε δεύτερη κίτρινη για χέρι. Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει την Ριέκα στην περιοχή της και στο 90+1’ «άγγιξαν» το 2-1, με τον Ανδρούτσο να σημαδεύει το δοκάρι με κοντινή κεφαλιά.

Τελικά το δεύτερο γκολ ήρθε στο 90+3’. Ο Φορτούνης εκτέλεσε με δύναμη το φάουλ, αναγκάζοντας τον Σλούγκα σε δύσκολη απόκρουση. Στη συνέχεια της φάσης, ο Ομάρ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Έλεζ δεν κατάφερε να διώξει και ο Ρομαό με κοντινή κεφαλιά, λύτρωσε τον Ολυμπιακό, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Ομάρ, Ρομαό, Ρέτσος, Κούτρης, Οφόε (79' Ανδρούτσος), Ζιλέ, Σεμπά (65' Φορτούνης), Μαρίν (75' Πάρντο), Καρσελά, Μπεν

ΡΙΕΚΑ (Ματίας Κεκ): Σλούγκα, Βέσοβιτς, Ζούπαριτς, Ελεζ, Ζούτα, Μπράνταριτς, Μαλές, Εμπερ (88' Μάρτριτς), Γκοργκόν (77' Στρίνιτς), Μίσιτς, Γκαβράνοβιτς (72' Γιέλιτς)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.