Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί ο ΠΑΟΚ (video)

Κύπελλο Ελλάδας: Με το… δεξί ο ΠΑΟΚ (video)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
20/9/2017 20:27
Ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 2-1 τον Λεβαδειακό στο «Καυτανζόγλειο» και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία του στους ομίλους του Κυπέλλου Ελλάδας. Πέλκας (41’) και Σάχοβ (70’) τα γκολ, ισοφάρισε προσωρινά ο Γιακουμάκης (46’).

Νικηφόρο ήταν το ξεκίνημα του ΠΑΟΚ στο θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο «δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 2-1 τον Λεβαδειακό στο «Καυτανζόγλειο» και όχι στην Τούμπα, καθώς στη φυσική έδρα του «Δικεφάλου» διεξάγονται εργασίες συντήρησης. Να σημειωθεί ότι το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, δίνοντας φανέλα βασικού στον Ζαμπράνο, που πραγματοποίησε ντεμπούτο στο αρχικό σχήμα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε συντριπτικά υπέρ τους ποσοστά στην κατοχή της μπάλα (78%-22%), ενώ δημιούργησε συνολικά 14 τελικές, έναντι μηδέν του Λεβαδειακού.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους Θεσσαλονικείς ήρθε στο 10’, με τον Πέλκα να επιχειρεί το σουτ από το κέντρο της περιοχής, στέλνοντας τη μπάλα δίπλα από δοκάρι. Στο 22’ ο Δεληγιαννίδης, με τρομερή ατομική ενέργεια, πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, όμως παρότι βρέθηκε ανενόχλητος στην περιοχή, δεν κατάφερε να ευστοχήσει με πλασέ.

Στο 27’ ο Πέλκας ολομόναχος αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ τρία λεπτά μετά, ο Μεντί απομάκρυνε την τελευταία στιγμή την προσπάθεια του Μάτος στο δεύτερο δοκάρι. Στο 39’ ο Μαουρίσιο κέρδισε πέναλτι από τον Ναμάσκο, όμως ο Πέλκας αστόχησε από την άσπρη βούλα, σπαταλώντας ακόμα μια ευκαιρία για τους γηπεδούχους.

Ο άσος του ΠΑΟΚ πήρε το… αίμα του πίσω στο επόμενο λεπτό (41’), όταν μετά από σέντρα του Λημνιού, επιχείρησε σουτ στην κίνηση, μην αφήνοντας περιθώριο αντίδρασης στον Ναμάσκο. Δύο λεπτά μετά, ο πορτιέρο του Λεβαδειακού απέκρουσε την προσπάθεια του Κουλούρη, κρατώντας το 1-0 ως το ημίχρονο.

Οι Βοιωτοί δεν είχαν ούτε ευκαιρία στο πρώτο μέρος, ωστόσο στο ξεκίνημα της επανάληψης κατάφεραν να φέρουν το σκορ στα ίσια. Τριάντα δευτερόλεπτα μετά την έναρξη, ο Γιακουμάκης έφυγε στην κόντρα και με όμορφο τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ρέι για το 1-1.

Το γκολ της ισοφάρισης επηρέασε τον ΠΑΟΚ, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό του πρώτου μέρους. Ενδεικτικό ότι η πρώτη μεγάλη ευκαιρία των γηπεδούχων ήρθε στο 67’ με διαγώνιο σουτ του Λημνιού, το οποίο πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Τελικά, στο 70’ ο νεοεισελθόντας Σάκχοφ κατάφερε με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ να ξαναδώσει το προβάδισμα στον ΠΑΟΚ. Οι Θεσσαλονικείς δεν έφτιαξαν άλλη μεγάλη φάση, όμως δεν απειλήθηκαν σε κανένα σημείο, με το 2-1 να μένει ως το φινάλε.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Μάτος, Δεληγιαννίδης, Ζαμπράνο, Μαλεζάς, Μαουρίτσιο (63' Σάκχοφ), Τσίμιροτ, Πέλκας (63' Βιεϊρίνια), Μπίσεσβαρ (71' Ελ Καντουρί), Λημνιός, Κουλούρης.

Λεβαδειακός (Ζοσέ Ανιγκό): Ναμάσκο, Τσαμπούρης, Αντιλέχου, Φαβάρο, Μεντί, Καλτσάς, Μητρόπουλος, Καραχάλιος (46' Ζαραδούκας), Καθάριος (69' Τόνι Σίλβα), Γιακουμάκης, Μπελκαζουανί (77' Βασιλείου).


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.