Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Χίλιεμαρκ και επόπτης έσωσαν τον Παναθηναϊκό!

Σούπερ Λιγκ: Χίλιεμαρκ και επόπτης έσωσαν τον Παναθηναϊκό!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/10/2017 21:34
Με γκολ του Χίλεμαρκ στο 90+3’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 2-1 την ΑΕΛ στη Λεωφόρο παρότι έπαιζε με εννέα παίκτες (77’ Σιλά, 84’ Άλτμαν). Προηγήθηκαν με Βιγιαφάνιες (50’) οι «πράσινοι», απάντησε ο Περόνε (78’), ο οποίος στο 90’ είδε τον επόπτη να του ακυρώνει καθαρό γκολ για οφσάιντ.

Αν και βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, παίζοντας ακόμα και με εννέα παίκτες, ο Παναθηναϊκός πήρε την νίκη επί της ΑΕΛ στη Λεωφόρο (2-1) χάρη σε γκολ του Χίλιεμαρκ στο 90+3’.

Η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη προηγήθηκε στο 50’ με πέναλτι του Βιγιαφάνες, ωστόσο στη συνέχεια έμεινε με εννέα παίκτες εξαιτίας των ανόητων αποβολών των Σιλά (77’) και Άλτμαν (84’). Η ΑΕΛ κατάφερε να ισοφαρίσει στο 78’ με τον Περόνε, ο οποίος στο 90’ βρήκε ξανά δίχτυα, με το γκολ όμως να ακυρώνεται λανθασμένα ως οφσάιντ. Οι «πράσινοι» έμειναν στο ματς και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων πήραν τη νίκη χάρη σε γιόμα του Χίλιεμαρκ!

Ο Παναθηναϊκός είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα του παιχνιδιού ωστόσο στο πρώτο τέταρτο δεν κατάφερε να γίνει απειλητικός, με εξαίρεση ένα σουτ του Μολίνς (7’) το οποίο πέρασε στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

Μετά το πρώτο δεκαπεντάλεπτο, οι «πράσινοι» ανέβασαν την απόδοση τους πιέζοντας για το 1-0. Στο 17’ η κεφαλιά του Μολέδο από θέση βολής πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπόζοβιτς έδιωξε με το πόδι το κόρνερ του Χίλιεμαρκ. Μάλιστα, ο διαιτητής Κουτσιαύτης δεν υπέδειξε πέναλτι σε παρατεταμένο κράτημα του Ζίζιτς στον Μολέδο.

Στο 33’ ο Παναθηναϊκός έχασε τη μεγαλύτερή του ευκαιρία για το 1-0. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Χίλιεμαρκ και ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Κουρμπέλη, ο Κουλιμπαλί έκανε την προβολή αλλά ο Ναζλίδης απομάκρυνε σωτήρια προ της γραμμής. Δύο λεπτά μετά (35’) το πλασέ του Χίλιεμαρκ κόντραρε στον Ζίζιτς και το 0-0 έμεινε ως το ημίχρονο, με την ΑΕΛ να είχε μόλις μια τελική και αυτή εκτός στόχου.Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ δυνατά στην επανάληψη και στο 48’ είχαν καλή στιγμή με σουτ του Βιγιαφάνες, το οποίο κόντραρε στον Ζίζιτς και πέρασε κόρνερ. Στην εκτέλεση του από τον Χίλιεμαρκ, ο Φατιόν αγκάλιασε και έριξε στο έδαφος τον Μολίνς, με τον διαιτητή Κουτσιαύτη να δίνει πέναλτι και τον Βιγιαφάνες να το μετουσιώνει σε γκολ για το 1-0.

Η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση στο 56’. Ο Ντέλετιτς με τρομερή ενέργεια, πέρασε Κουρμπέλη και Μολέδο και έστρωσε στον Λεοζίνιο, το σουτ του οποίου τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.
Ο Παναθηναϊκός «άγγιξε» σε δύο περιπτώσεις το 2-0, ωστόσο ο Μπόζοβιτς αντέδρασε σωστά, τόσο στο δυνατό σουτ του Λουντ (61’) όσο και στο πλασέ του Χίλιεμαρκ (70’). Στο 78’ άλλαξαν οι αριθμητικές ισορροπίες του ματς με τον Σιλά να αντικρίζει σωστά τη δεύτερη κίτρινη κάρτα (βρήκε με τις τάπες στο σώμα τον Ναζλίδη) και να αποβάλλεται. Στο ίδιο λεπτό, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε φάουλ, ο Περόνε ακούμπησε τη μπάλα και την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1!

Η ΑΕΛ, παίζοντας με παίκτη παραπάνω, «άγγιξε» την ανατροπή στο 80’ ωστόσο ο Βλαχοδήμος απέκρουσε σωτήρια το τετ α τετ με τον Μασούρα. Η απάντηση του Παναθηναϊκού ήρθε στο 83’, με τον Μπόζοβιτς να διώχνει σε κόρνερ το σουτ του Μόλινς.

Ένα λεπτό μετά (84’) ο Παναθηναϊκός έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς ο Άλτμαν, δύο λεπτά την είσοδό του στο ματς, αποβλήθηκε καθώς κλώτσησε στο κεφάλι (!) τον πεσμένο Ντέλετιτς! Με την συμπλήρωση 90 λεπτών ο Περόνε βρέθηκε απέναντι από τον Βλαχοδήμο και με ωραία λόμπα και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο επόπτης ακύρωσε λανθασμένα το γκολ για οφσάιντ!

Ο Παναθηναϊκός γλίτωσε το 1-2 και στο 90+3’ κατάφερε να πάρει τη νίκη. Ο Χίλιεμαρκ έκανε την σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μπόζοβιτς που αιφνιδιάστηκε δεν κατάφερε να αποσοβήσει το γκολ. Οι «πράσινοι» πήραν μια ανέλπιστη νίκη, έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, με την Λεωφόρο να παίρνει… φωτιά.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κολοβέτσιος, Μολέδο, Χουλτ, Σιλά, Κουρμπέλης, Χίλιεμαρκ, Βιγιαφάνιες (82’ Αλτμαν), Λουντ (90’ Ρέις), Μολίνς (86’ Μουνιέ).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (68’ Περόνε), Λεοζίνιο, Ντέλετιτς (88’ Λαγός), Μασούρας, Ναζλίδης (92’ Γιαννιτσάνης).

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.