Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και έβαλε φωτιά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Σούπερ Λιγκ: Πήρε το ντέρμπι και έβαλε φωτιά στην κορυφή ο Ολυμπιακός

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
22/10/2017 22:45
Ο Ολυμπιακός, με γκολ του Ένχελς (51’), κέρδισε με 1-0 τον ΠΑΟΚ στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μείωσε προσωρινά στο -1 τη διαφορά από την κορυφή.

Σε τροχιά τίτλου μπήκε ξανά ο Ολυμπιακός. Οι «ερυθρόλευκοι» υποχρέωσαν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη του φετινή ήττα (1-0) σ’ ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης» και πλέον βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

«Χρυσός» σκόρερ στο ματς για την ομάδα του Τάκη Λεμονή ήταν ο Μπιορν Ένχελς, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε μια αδράνεια στην άμυνα του «Δικεφάλου» και πέτυχε το μοναδικό γκολ στο ματς. Οι φιλοξενούμενοι πίεσαν στο τελευταίο 20λεπτο για να φέρουν το σκορ στα ίσια, ωστόσο οι Πειραιώτες κράτησαν το 1-0 και πήραν τη νίκη που τους φέρνει προσωρινά στο -1 από την κορυφή.

Το παιχνίδι είχε αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, με τον Κομίνη να χαρίζει την αποβολή σε Μάτος (55') και Ανσαριφάρντ (56'). Με δεύτερη κίτρινη «φλέρταρε» και ο Σισέ, ο οποίος ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού στην αναμέτρηση.

Το ματς:


Το ντέρμπι ξεκίνησε με δεκάλεπτη καθυστέρηση, αφού οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού άναψαν περίπου 40 πυρσούς στις κερκίδες, κάνοντας αποπνικτική την ατμόσφαιρα.

Κακό παιχνίδι με ελάχιστες καλές στιγμές στο πρώτο μέρος. Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στο ματς και προσπαθούσε να δημιουργήσει ρήγματα στην ερυθρόλευκη άμυνα, χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα.

Η πρώτη ευκαιρία για τον «Δικέφαλο» ήρθε στο 15’ όταν μετά από γύρισμα του Ελ Καντουρί, ο Πρίγιοβιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό. Τρία λεπτά μετά, το σουτ του Μακ ήταν αδύναμο και δεν προβλημάτισε τον Προτό, ο οποίος δεν συνάντησε άλλο πρόβλημα με εξαίρεση ένα άστοχο σουτ του Μαουρίσιο (45’).Μετά το 25’ ο Ολυμπιακός ανέβασε την απόδοση του ωστόσο έφτιαξε μόνο μια τελική μέχρι το ημίχρονο και αυτή εκτός εστίας. Στο 28’ μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Σισέ βρέθηκε σε θέση βολής, όμως το σουτ που επιχείρησε έφυγε ψηλά άουτ. Ο Ανσαριφάρντ ήταν καλά κλεισμένος από Βαρέλα-Σαμπράνο και δεν μπόρεσε να φανεί απειλητικός.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι πήραν το προβάδισμα στο 51ο λεπτό. Ο Φορτούνης εκτέλεσε φάουλ και ο Οφόε γύρισε στο δεύτερο δοκάρι. Ο Ρομαό πήρε την κεφαλιά, ο Ρέι έσκυψε να μπλοκάρει, αλλά ο Σαμπράνο απομάκρυνε, η μπάλα χτύπησε στο γόνατο του Ένχελς και κατέληξε στα δίχτυα του ΠΑΟΚ.

Μετά το 1-0 οι παίκτες του Λεμονή άφησαν την κατοχή στον ΠΑΟΚ και έκλεισαν όλους τους χώρους προς την εστία. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» δυσκολεύονταν να διασπάσει τη «ερυθρόλευκη» άμυνα και προσπαθούσε να απειλήσει με στημένες φάσεις. Οι κεφαλιές των Σαμπράνο (66’) και Μάτος (71’) έφυγαν άουτ, ενώ στο 89’ ο Σισέ έκοψε σωτήρια την προβολή του Βαρέλα.

Οι αλλαγές του Λουτσέσκου (Σάχοβ, Κάμπος) δεν βοήθησαν τον ΠΑΟΚ και το τελικό 1-0 υπέρ του Ολυμπιακού βάζει φωτιά στη μάχη της κορυφή.

Ολυμπιακός: Προτό, Ομάρ, Ενγκελς, Σισέ, Κούτρης, Ρομαό, Οτζίτζα, Φορτούνης (86' Ζντιέλαρ), Πάρντο, Ανδρούτσος (69' Μάριν), Ανσαριφάρντ (89' Τζούρτζεβιτς)

ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Σαμπράνο, Βαρέλα, Λέοβατς (79' Μπίσεσβαρ), Τσίμιροτ, Μαουρίτσιο (62' Σακχόφ), Μακ (69' Κάμπος), Ελ Καντουρι, Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.