Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κορυφαίος της FIFA και φέτος ο Ρονάλντο

Κορυφαίος της FIFA και φέτος ο Ρονάλντο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
24/10/2017 00:41
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αναδείχθηκε για δεύτερη σερί χρονιά κορυφαίος παίκτης της χρονιάς από την FIFA, νικώντας τους Λιονέλ Μέσι και Νεϊμάρ.

Όπως και πέρσι, ο Κριστιάνο Ρονάλντο κέρδισε το βραβείο The Best της FIFA για τον καλύτερο ποδοσφαιριστή της χρονιάς. Ο Πορτογάλος επιθετικός συγκέντρωσε το 43,16% των προτιμήσεων, με τον Μέσι να ακολουθεί με 19,25% και τον Νεϊμάρ να έχει 6,97%.

Τα κριτήρια επιλογής αφορούν την αθλητική επίδοση των ποδοσφαιριστών, καθώς και τη γενικότερη συμπεριφορά τους εντός κι εκτός γηπέδου μεταξύ 20 Νοεμβρίου 2016 και 2 Ιουλίου 2017. Μέρος στη ψηφοφορία πήραν οι ομοσπονδιακοί προπονητές των χωρών μελών της FIFA, οι αρχηγοί των χωρών και δημοσιογράφοι.

Υπενθυμίζεται πως από το 2016, η FIFA δεν ανανέωσε τη συνεργασία της με το «France Football» για τη συνδιοργάνωση του βραβείου της «Χρυσής Μπάλας» και έτσι μοιράζει ξανά το δικό της βραβείο. Η «Χρυσή Μπάλα» θα απονεμηθεί στον κορυφαίο της σεζόν τον προσεχή Δεκέμβρη και μένει να φανεί εάν ο Ρονάλντο θα κάνει ξανά το… ντάμπλ.

Τα άλλα βραβεία


Κορυφαίος της FIFA και φέτος ο Ρονάλντο
Κορυφαίος προπονητής αναδείχθηκε ο Ζινεντίν Ζιντάν (46,22%), αφήνοντας πίσω του τους Αντόνιο Κόντε (11,62%) και Μασιμιλιάνο Αλέγκρι (8,78%).

Το νέο βραβείο σε σχέση με τα περσινά ήταν εκείνο του καλύτερου τερματοφύλακα της σεζόν και η πρώτη έκδοσή του ανήκει στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Το βραβείο για τους καλύτερους φιλάθλους κέρδισαν οι οπαδοί της Σέλτικ, ενώ το βραβείο fair play απονεμήθηκε στον Φρανσίς Κονέ (Ζμπρογιόβκα Μπρνο), ο οποίος έσωσε τη ζωή του τερματοφύλακα της Μποχέμιανς σε αγώνα του τσεχικού πρωταθλήματος.

Το βραβείο για το καλύτερο γκολ του 2016-2017 απονεμήθηκε στον Ολιβιέ Ζιρού για το περίφημο «χτύπημα του σκορπιού» στην αναμέτρηση με την Κρίσταλ Πάλας στις αρχές Ιανουαρίου.

Τέλος, η κορυφαία ενδεκάδα της χρονιάς έχει… χρώμα Ρεάλ, αφού η «βασίλισσα» εκπροσωπείται από πέντε ποδοσφαιριστές. Αναλυτικά:

Η κορυφαία ενδεκάδα: Μπουφόν – Άλβες, Μπονούτσι, Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς, Κρόος, Ινιέστα – Μέσι, Ρονάλντο, Νεϊμάρ

Οι επιλογές των Σκίμπε και Τοροσίδη


Κορυφαίος της FIFA και φέτος ο Ρονάλντο
Ο Μίχαελ Σκίμπε δεν επέλεξε ούτε έναν από την τελική τριάδα στα βραβεία The Best.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Ελλάδας, επηρεασμένος και από την πατρίδα του τη Γερμανία, έδωσε την πρώτη του ψήφο στον Τόνι Κρόος για τον τίτλο του κορυφαίου ποδοσφαιριστή του κόσμο, με δεύτερο τον Εντέν Αζάρ και τρίτο τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ.

Από την άλλη ο αρχηγός της Εθνικής, Βασίλης Τοροσίδης επέλεξε για κορυφαίο τον νικητή Κριστιάνο Ρονάλντο, έδωσε τρεις βαθμούς στον Λιονέλ Μέσι και έναν στον Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Στους προπονητές, ο Σκίμπε προτίμησε τον Αντόνιο Κόντε αντί του Ζινεντίν Ζιντάν (2ος ψήφος), ενώ στην 3η θέση επέλεξε τον Ντιέγκο Σιμεόνε. Ο μπακ της Μπολόνια, από την πλευρά του, έδωσε τους πέντε βαθμούς στον Ζιντάν, άφησε δεύτερο τον Κόντε και έβαλε στη λίστα και τον Λεονάρντο Ζαρντίμ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.