Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Πεντάρα η Τότεναμ, ρεκόρ ο Κέιν

Πρέμιερ Λιγκ: Πεντάρα η Τότεναμ, ρεκόρ ο Κέιν

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
26/12/2017 16:32
Ο Χάρι Κέιν με δεύτερο χατ-τρικ μέσα σε τρεις ημέρες, οδήγησε την Τότεναμ σε εμφατική νίκη (5-2) επί της Σαουθάμπτον και ξεπέρασε τον Λιονέλ Μέσι στην λίστα των σκόρερ για το 2017.

Σε περίπατο μετέτρεψε η Τότεναμ το παιχνίδι με την Σαουθάμπτον στο «Γουέμπλεϊ», που άνοιξε την αυλαία της Boxing Day. Οι «πετεινοί» ισοπέδωσαν με 5-2 τους «άγιους» και πέρασαν προσωρινά στην 4η θέση της Πρέμιερ Λιγκ.

Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Χάρι Κέιν. Ο Άγγλος επιθετικός πέτυχε δεύτερο χατ-τρικ μέσα σε τρεις ημέρες και έγραψε ιστορία, αφού έφτασε τα 39 γκολ στην Πρέμιερ Λιγκ μέσα στο 2017 και έσπασε το ρεκόρ του Άλαν Σίρερ (36) που κρατούσε από το 1995! Παράλληλα, έφτασε τα 56 σε όλες τις διοργανώσεις σ’ ένα ημερολογιακό έτος και ανέβηκε πρώτος στη λίστα των σκόρερ για το 2017, μπροστά από Μέσι (54), Ρονάλντο (53), Καβάνι (53) και Λεβαντόφσκι (53).

Ο Άγγλος φορ άνοιξε το σκορ στο 22ο λεπτό με κοντινή κεφαλιά, ύστερα από εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν. Παιδική αντίδραση από την άμυνα της Σαουθάμπτον, η οποία δεν είχε στην αποστολή τον Φίρχιλ Φαν Ντάικ (σ.σ δημοσιεύματα τον θέλουν να βρίσκεται κοντά στην Μάντσεστερ Σίτι).

Οι «Άγιοι» θα μπορούσαν να απαντήσουν στο 24’, όταν μετά από λανθασμένο γύρισμα του Ρόουζ, ο Γιορίς χρειάστηκε και το δοκάρι για να γλιτώσει τον συμπαίκτη του από το αυτογκόλ. Η Τότεναμ είχε την υπεροχή και στο 38’ διπλασίασε το προβάδισμα της. Ο Άλι έδωσε εξαιρετική κάθετη στον Σον, αυτός γύρισε την κατάλληλη στιγμή στον Κέιν και ο Άγγλος επιθετικός δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει σε κενή εστία.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης η Σαουθάμπτον είχε νέο δοκάρι με σουτ του Λεμινά (48’) και ένα λεπτό αργότερα η Τότεναμ «κλείδωσε» το ματς με ωραίο σουτ του Άλι από το ύψος της περιοχής. Τρία λεπτά μετά ο σκόρερ έδωσε μισό γκολ στον Σον, ο οποίος με διαγώνιο πλασέ έδωσε διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των «πετεινών».

Το παιχνίδι άνοιξε καθώς η Σαουθάμπτον βγήκε μπροστά ψάχνοντας το γκολ της τιμής. Αυτό ήρθε στο 64’ με τον Μπουφάλ, όμως στο 67’ ήρθε ο Κέιν για να ολοκληρώσει το χατ τρικ του. Το τελικό σκορ διαμόρφωσε ο Τάντιτς, σκοράροντας με όμορφο τελείωμα στο 82’ για το τελικό 5-2.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.