Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Κέιν «σκότωσε» την Άρσεναλ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Κέιν «σκότωσε» την Άρσεναλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/2/2018 16:39
Με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει ξανά κόντρα στην Άρσεναλ, η Τότεναμ πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Γουέμπλεϊ», ανέβηκε προσωρινά στην 3η θέση και άφησε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μακριά από την τετράδα. Μοιραίος για τους «κανονιέρηδες» ο Λακαζέτ.

Η Τότεναμ ήταν η νικήτρια στο ντέρμπι του Βόρειου Λονδίνου με αντίπαλο της Άρσεναλ. Οι «πετεινοί» πήραν τη νίκη με 1-0 στο «Γουέμπλεϊ» και πέρασαν προσωρινά στην 3η θέση, την ώρα που η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ κινδυνεύει να βρεθεί στο -8 από την τετράδα.

Το σκορ μοιάζει φτωχό μπροστά στις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν μπόρεσαν να «σφραγίσουν» τη νίκη. Οι «κανονιέρηδες» έμειναν ζωντανοί και στο φινάλε είχαν δύο τεράστιες ευκαιρίες με τον Λακαζέτ, ο οποίος αποδείχθηκε μοιραίος για τους φιλοξενούμενους.

Η Τότεναμ είχε την κατοχή στο πρώτο μέρος, ωστόσο δυσκολεύονταν να δημιουργήσει αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 9’ ο Τσεχ γλίτωσε τον Μουστάφι από αυτογκόλ, ενώ τρία λεπτά μετά ο βοηθός έκοψε με λανθασμένο οφσάιντ τον Ομπαμεγιάνγκ, που έβγαινε απέναντι στον Γιορίς. Η μοναδική μεγάλη ευκαιρία των «πετεινών» στο πρώτο μέρος ήρθε στο 27’, με τον Κέιν να αστοχεί με κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής. Στον αντίποδα, η Άρσεναλ δεν κατάφερε να φανεί απειλητική, έχοντας μόνο μια καλή στιγμή με ένα άστοχο σουτ του Μπεγερίν (40’).

Το δεύτερο μέρος άνηκε αποκλειστικά στην Τότεναμ, η οποία ήταν καταιγιστική. Στο 49’ ο Ντέιβις έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Κέιν με δυνατή κεφαλιά (φώναξαν για επιθετικό φάουλ στον Κοσιενλί οι φιλοξενούμενοι) «έγραψε» το 1-0. Ήταν το 101ο γκολ του Άγγλου φορ στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον διεθνή άσο να μετράει 7 γκολ σε 7 παιχνίδια πρωταθλήματος απέναντι στην Άρσεναλ.

Οι «κανονιέρηδες» δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και είναι απορίας άξιο πως γλίτωσαν από βαρύ σκορ. Στο 52’ η κεφαλιά του Κέιν από τη μικρή περιοχή πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 53’ ο Τσεχ απέκρουσε εντυπωσιακά το σουτ του Άγγλου φορ μέσα από την περιοχή. Τέσσερα λεπτά μετά (57’) ο Τσέχος πορτιέρο πραγματοποίησε νέα σπουδαία επέμβαση σε απευθείας φάουλ του Έρικσεν, ενώ στο 58’ ο Βερτόνχεν αστόχησε με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι.

Η πρώτη τελική της Άρσεναλ ήρθε στο 68’ με τον Γιορίς να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση σε σουτ του Γουίλσιρ από το ημικύκλιο. Ακολούθησε νέο χαμένο ρεσιτάλ ευκαιριών της Τότεναμ, αφού στο 69’ ο Σον αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71’ Ντέλε Άλι και Λαμέλα αστόχησαν σε τετ-α-τετ!

Η Άρσεναλ έμεινε ζωντανή και στο τελευταίο δεκάλεπτο κυνήγησε το γκολ της ισοφάρισης. Ο Βενγκέρ έπαιξε… φουλ επίθεση ρίχνοντας ματς τους Ιβόμπι, Γουέλμπεκ και Λακαζέτ, με τον τελευταίο να χάνει δύο τεράστιες ευκαιρίες για το 1-1. Στο 90+1’ ο Γάλλος φορ αστόχησε απελπιστικά στο εν κινήσει πλασέ από το ύψος του πέναλτι ενώ στο 90+3’ βρέθηκε απέναντι από τον Γιορίς, όμως το πλασέ του πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε, με την Τότεναμ να πανηγυρίζει μια σπουδαία νίκη.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.