Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Αρνείται να χάσει η ΑΕΚ

Γιουρόπα Λιγκ: Αρνείται να χάσει η ΑΕΚ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
16/2/2018 00:01
Με γκολ του Αϊντάρεβιτς στο 80’ η ΑΕΚ ισοφάρισε σε 1-1 την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ και έμεινε ζωντανή για την πρόκριση στους «16» του Γιουρόπα Λιγκ. Προηγήθηκαν με Τσιχανκόβ (19’) οι Ουκρανοί, που θα έπρεπε να παίζουν με δέκα από το 61’.

Αν και το παιχνίδι «στράβωσε» νωρίς για την ΑΕΚ, η ομάδα του Μανολό Χιμένεθ έδειξε γιατί είναι αήττητη στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ, ισοφαρίζοντας σε 1-1 την Ντιναμό Κιέβου στο ΟΑΚΑ. Η «Ένωση», που φωνάζει δικαιολογημένα για την αποβολή του Χάρμας, έκανε πολύ καλό παιχνίδι που της δίνει το δικαίωμα να πιστεύει στην πρόκριση, την ερχόμενη Πέμπτη στο Κίεβο. Ενδεικτικό ότι οι Ουκρανοί πέτυχαν γκολ στη μοναδική τελική εντός εστίας που είχαν στο ματς!

Οι «κιτρινόμαυροι», που δεν θα έχουν διαθέσιμους τους Βράνεις και Λιβάγια λόγω καρτών, χρειάζονται νίκη ή ισοπαλία με 2-2, 3-3 κοκ για να «σφραγίσουν» την πρόκριση για τους «16» του θεσμού. Αξιοσημείωτο ότι η ομάδα του Χιμένεθ παρέμεινε αήττητη για 9ο σερί ματς και συνολικά 23ο σ' όλες τις διοργανώσεις.

Το ματς:


Η ΑΕΚ πατούσε καλύτερα στο ξεκίνημα του παιχνιδιού και στο 8’ είχε την πρώτη καλή στιγμή με διαγώνιο σουτ του Γκάλο έξω από την περιοχή, το οποίο έδιωξε δύσκολα ο Μπόικο. Η Ντιναμό δεν μπορούσε να φανεί απειλητική, όμως στην Ευρώπη το κάθε λάθος πληρώνεται… Στο 19’, ο Μπακάκης χάρισε την μπάλα στον Γκονζάλες, αυτός έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο Τσιγκάνκοβ με πλασέ στην κίνηση «έγραψε» το 0-1.

Οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να έχουν την κατοχή όμως έδειξαν επηρεασμένοι από το γκολ, με αποτέλεσμα να περιοριστούν σε φλύαρη υπεροχή μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου. Η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου αντί του αρνητικού Κλωναρίδη στο δεύτερο μέρος άλλαξε όλη την εικόνα της ΑΕΚ, η οποία είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς.Στο 57’ το σουτ του Λάζαρου πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 61’ ο άσος της ΑΕΚ ανατράπηκε από τον Χαρμάς, ο οποίος έπρεπε να δει δεύτερη κίτρινη. Ο παίκτης της Ντιναμό γλίτωσε άλλες δύο φορές την αποβολή (69’, 75’) και στο 78’ αντικαταστάθηκε από τον Χάτσκεβιτς.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει στα καρέ της την Ντιναμό, πιέζοντας ασφυχτικά για το γκολ της ισοφάρισης. Στο 72’ και στο 76’ ο Μπόικο έδιωξε εντυπωσιακά τα απευθείας φάουλ των Γκάλο και Χριστοδουλόπουλου, ενώ ενδιάμεσα (76’) απέκρουσε και το σουτ του Λιβάγια μέσα από την περιοχή.

Η πίεση της «Ένωσης» απέδωσε καρπούς στο 80’. Ο Χριστοδουλόπουλος έκανε ψηλοκρεμαστή σέντρα από τα αριστερά και ο Αϊντάρεβιτς που λίγα δευτερόλεπτα νωρίτερα είχε περάσει στο ματς, έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά. Στα τελευταία λεπτά ο Λάζαρος είχε δύο καλές στιγμές (87’, 90+3’) για το γκολ της ανατροπής, όμως το 1-1 έμεινε ως το φινάλε.

Η ΑΕΚ καλείται πλέον να σκοράρει στη ρεβάνς του Κιέβου, εκεί όπου θα παίξει χωρίς τους Λιβάγια και Βράνιες λόγω καρτών. Ο πρώτος είδε κίτρινη για θέατρο, ενώ ο δεύτερος τιμωρήθηκε με τουλάχιστον αυστηρή κίτρινη από τον Ντελ Θόρο.

ΑΕΚ (Μανόλο Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος (79'), Μπακασέτας, Λιβάια, Κλωναρίδης (52' Χριστοδουλόπουλος), Γιακουμάκης (57' Αραούχο)

Ντιναμό Κιέβου (Αλεξάντερ Χάτσεκιβιτς): Μπόικο, Κεντζιόρα, Χατσερίντι, Καντάρ, Μόροζιουκ, Σεπέλιεβ, Μπουγιάλσκι, Τσιγκάνκοβ, Χάρμας, Γκονσάλες, Ζούνιορ Μοράες (91' Σαπαρένκο)


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.