Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Πρέμιερ Λιγκ:  Ο Ράσφορντ «ξέρανε» την Λίβερπουλ

Πρέμιερ Λιγκ: Ο Ράσφορντ «ξέρανε» την Λίβερπουλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
10/3/2018 16:45
Με δύο γκολ του Μάρκους Ράσφορντ (14’, 24’) η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κέρδισε με 2-1 την Λίβερπουλ στο «Όλντ Τράφορντ» και έγινε πια ξεκάθαρο φαβορί για τη δεύτερη θέση. Μείωσαν με αυτογκόλ του Μπεγί (66’) οι φιλοξενούμενοι, που φώναξαν για δύο πέναλτι.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν η νικήτρια στο μεγάλο αγγλικό ντέρμπι με αντίπαλο την Λίβερπουλ. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-1 των «κόκκινων» στο «Όλντ Τράφορντ» και ουσιαστικά «σφράγισαν» την παρουσία τους στην πρώτη τετράδα.

Ο Μάρκους Ράσφορντ επέστρεψε στην αρχική ενδεκάδα της Γιουνάιτεντ μετά την Boxing Day και με δύο δικά του γκολ οδήγησε την ομάδα του στη μεγάλη νίκη. Μάλιστα, ο 20χρονος έγινε ο νεαρότερος παίκτης που σκοράρει δύο γκολ σε ντέρμπι Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ –Λίβερπουλ.


Το πρώτο «χτύπημα» του Ράσφορντ ήρθε στο 14ο λεπτό. Από ελεύθερο του Ντε Χέα και κεφαλιά του Λουκακού, ο 20χρονος έγινε κάτοχος της μπάλας, «άδειασε» τον Αλεξάντερ-Άρνολντ και με φοβερό σουτ με το δεξί νίκησε τον Κάριους για το 1-0. Στο 24' ο Λουκάκου πήρε νέα μάχη στον αέρα και έδωσε στον Μάτα, ο οποίος κόπηκε αλλά ο Ράσφορντ ήρθε ως «τρέλιερ» και με ιδανικό πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 2-0.

Η Λίβερπουλ προσπάθησε να απαντήσει, όμως με εξαίρεση δύο μακρινά σουτ του Φιρμνο (29’, 31’), που δεν προβλημάτισαν τον Ντε Χέα, δεν κατάφερε να απειλήσει. Αντίθετα, η Γιουνάιτεντ «άγγιξε» το 3ο γκολ στο 38’, όμως το ανάποδο ψαλίδι του Μάτα από τη μικρή περιοχή πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Στην επανάληψη, οι «κόκκινοι» είχαν την υπεροχή και προσπαθούσαν να βρουν το γκολ για να ξαναμπούν στο ματς. Στο 56’ οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι σε χέρι του Βαλένσια και δέκα λεπτά μετά μείωσαν σε 2-1 χάρη σε… περίτεχνο αυτογκόλ του Μπεγί. Η κατοχή μπάλας της Λίβερπουλ έφτανε το 74%, όμως οι «κόκκινοι» δεν μπορούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις για το 2-2. Βέβαια στο 82’ θα μπορούσαν να πάρουν πέναλτι σε ανατροπή του Μανέ από το Φελαϊνί, όμως ο Πόουσον άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί. Το 2-1 έμεινε ως το φινάλε και η Γιουνάιτεντ είναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την 2η θέση.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ζοσέ Μουρίνιο): Ντε Χέα, Γιανγκ, Μπεγί, Σμόλινγκ, Βαλένσια, Μάτιτς, Μάτα (89' Λίνγκαρντ), ΜακΤόμινεϊ, Σάντσες (96' Νταρμιάν), Ράσφορντ (70' Φελαϊνί), Λουκάκου.

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Κάριους, Ρόμπερτσον (84' Σολάνκε), Φαν Ντάικ, Λόβρεν, Αρνολντ (80' Βαϊνάλντουμ), Τσαν, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν (62' Λαλάνα), Μανέ, Σαλάχ, Φιρμίνο.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.