Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Κύπελλο Ελλάδας: Έτοιμος για το repeat ο ΠΑΟΚ (vid)

Κύπελλο Ελλάδας: Έτοιμος για το repeat ο ΠΑΟΚ (vid)

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/4/2018 22:01
Ο ΠΑΟΚ πήρε νέα νίκη με 3-1 επί του Πανιωνίου, αυτή τη φορά στην Τούμπα, και «σφράγισε» την πρόκριση για τον τελικό του Κυπέλλου. Κουλούρης (21’), Πέλκας (68’) και Πρίγιοβιτς (80’ πεν.) τα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Μασούρα (40’) οι φιλοξενούμενοι που έπαιζαν με δέκα από το 70’.

Έτοιμος να υπερασπιστεί το στέμμα του είναι ο ΠΑΟΚ, ο οποίος προκρίθηκε στον τελικό του Κυπέλλου για 2η σερί χρονιά. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κέρδισε με 3-1 τον Πανιώνιο στην Τούμπα και με συνολικό σκορ 6-2 «σφράγισε» το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού. Οι Θεσσαλονικείς έκαναν το 9x9 και θα διεκδικήσουν κόντρα σε ΑΕΚ ή ΑΕΛ το 6ο Κύπελλο της ιστορίας τους.

Με αλλαγές ξεκίνησαν και οι δύο ομάδες το παιχνίδι. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου ξεκούρασε αρκετούς βασικούς (Βιεϊρίνια, Πρίγιοβιτς, Κάμπος, Μακ, Κάνιας και Ελ Καντουρί) και έδωσε φανέλα βασικού στους Αζεβέδο, Λημνιό και Κουλούρη, ενώ επέστρεψαν στο αρχικό σχήμα οι Πέλκας, Μαουρίσιο και Μπίσεσβαρ. Στον αντίποδα, ο Μιχάλης Γρηγορίου, που είχε και πάλι ουκ ολίγες απουσίες, ξεκίνησε στην ενδεκάδα τους νεαρούς Οικονομίδη και Μακρύλλο.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό στο ξεκίνημα, με τον ΠΑΟΚ να αγγίξει το γκολ στο 14’, όταν από την ωραία ενέργεια του Λημνιού, ο Κουλούρης επιχείρησε το μονοκόμματο σουτ στέλνοντας τη μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Πέλκας βρέθηκε τετ α τετ, αλλά νικήθηκε από τον Κότνικ. Το γκολ για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 21’ όταν από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα, ο Κουλούρης έπιασε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.Ο Πανιώνιος προσπάθησε να αντιδράσει και είχε δύο καλές στιγμές με σουτ των Μακρύλλου (26’) και Μπραχίμι (28’), ενώ στο 32’ ο ΠΑΟΚ απάντησε με δυνατό σουτ του Μαουρίσιο που απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση ο Κότνικ. Τρία λεπτά μετά, οι «κυανέρυθροι» «άγγιξαν» την ισοφάριση, έχοντας δοκάρι με κοντινή κεφαλιά του Μασούρα. Το γκολ για τους φιλοξενούμενους ήρθε τελικά στο 40’, με τον Μασούρα να ισοφαρίζει σε 1-1 με συρτό σουτ έξω από την περιοχή.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε δυνατά στο δεύτερο μέρος με σκοπό να «καθαρίσει» το ματς. Στο 48’ το διαγώνιο σουτ του Λημνιού πέρασε λίγο άουτ, ενώ στο 61’ ο Κότνικ απέκρουσε το μακρινό σουτ του Σάχοφ. Το γκολ για τον «Δικέφαλο» ήρθε επτά λεπτά μετά (67’) με εξαιρετικό πλασέ του Πέλκα από το ύψος της περιοχής.

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Πανιώνιο, ο οποίος στο 70’ έχασε με δεύτερη κίτρινη τον Μακρύλλο. Δέκα λεπτά μετά ο Μπανανά ανέτρεψε τον Μάτος στην περιοχή και ο νεοεισελθόντας Πρίγιοβιτς διαμόρφωσε το τελικό 3-1, βάζοντας το… κερασάκι στην τούρτα. Ο ΠΑΟΚ φτάνει για πρώτη φορά μετά τη διετία 1977-78 σε δεύτερο διαδοχικό τελικό και έχει την ευκαιρία για ένα repeat που δεν έχει πετύχει ποτέ στην ιστορία του.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βαρέλα, Κρέσπο (76' Κάνιας), Μάτος, Αζεβέδο, Μαουρίσιο, Σάχοβ, Πέλκας, Λημνιός (60' Κάμπος), Μπίσεσβαρ, Κουλούρης (61' Πρίγιοβιτς)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Σαραμαντάς (46' Πινιώτης), Σταυρόπουλος, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Μακρύλλος, Κόρμπος, Οικονομίδης, Μασούρας (63' Σπιριντόνοβιτς), Μπραχίμι (75' Νόβακ), Γεσίλ


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.