Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Γιουρόπα Λιγκ: Βήμα τελικού η Μαρσέιγ του Μήτρογλου

Γιουρόπα Λιγκ: Βήμα τελικού η Μαρσέιγ του Μήτρογλου

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
27/4/2018 00:00
Η Μαρσέιγ του Κώστα Μήτρογλου κέρδισε με 2-0 την Σάλτσμπουργκ στη Μασσαλία και βρίσκεται με το ένα πόδι στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ. Τοβέν (15’) και Ενζί (63’) τα γκολ, τεράστια ευκαιρία των φιλοξενούμενων στο 77’.

Το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό του Γιουρόπα Λιγκ έκανε η Μαρσέιγ. Με τον Κώστα Μήτρογλου στο βασικό σχήμα, οι Μασσαλοί πήραν τη νίκη με 2-0 στο «Βελοντρόμ» και απέκτησαν σημαντικό προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό εν όψει της ρεβάνς στην Αυστρία.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο για την Μαρσέιγ, η οποία προηγήθηκε στην πρώτη της ευκαιρία στο ματς. Στο 15’, ο Παγιέ εκτέλεσε φάουλ από δεξιά και ο Τοβέν με κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι (η μπάλα βρήκε και στο χέρι του) έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, «γράφοντας» το 1-0. Αυτό ήταν το 23ο φετινό γκολ του Γάλλου άσου, ο οποίος πάντως αποχώρησε με πρόβλημα τραυματισμού λίγο πριν το φινάλε.

Παρά το γκολ, οι Μασσαλοί είχαν πρόβλημα στη δημιουργία ευκαιριών (δεν τροφοδοτήθηκε ο Μήτρογλου) και αδυνατούσαν να απειλήσουν με αξιώσεις για ένα δεύτερο τέρμα. Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος και για την Σάλτσμπουργκ, η οποία πάντως μπήκε πολύ δυνατά στην επανάληψη και έφτασε κοντά στο γκολ της ισοφάρισης. Στο 52’ οι Αυστριακοί ζήτησαν πέναλτι σε σύγκρουση του Μαξίμ Λοπέζ με τον Λάινερ, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πελέ απέκρουσε με το ένα χέρι το μακρινό σουτ του Βολφ.

Η Μαρσέιγ είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο, ωστόσο στο 63’ «χτύπησε» στην κόντρα και πέτυχε δεύτερο γκολ με τον νεοεισελθόντα Ενζί, ο οποίος σκόραρε ανενόχλητος με πλασέ μέσα από την περιοχή. Δύο λεπτά μετά η Σάλτσμπουργκ είχε καλή στιγμή με μακρινό σουτ του Μπερίσα (το έπιασε ο Πελέ), ενώ στο 77’ σπατάλησε τεράστια ευκαιρία για το 1-1 έχοντας δοκάρι με πλασέ του Γκούλμπραντσεν από τη μικρή περιοχή. Η Μαρσέιγ γλίτωσε το εκτός έδρας γκολ και με σωστή διαχείριση στο τελευταίο δεκάλεπτο κράτησε το 2-0 ως το φινάλε.

*Πίσω απ' το τέρμα του Γιοάν Πελέ υπήρξε πανό της Μαρσέιγ που έδινε συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του ελληνικού πρωταθλήματος. Υπενθυμίζεται ότι οι οπαδοί των συλλόγων είναι αδελφοποιημένοι


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.