Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το Μόναχο και βλέπει τελικό η Ρεάλ

Τσάμπιονς Λιγκ: «Άλωσε» το Μόναχο και βλέπει τελικό η Ρεάλ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
25/4/2018 23:44
Η Ρεάλ κέρδισε με ανατροπή (2-1) την Μπάγερν στο Μόναχο και απέκτησε ξεκάθαρο προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Μαρσέλο (44’) και Ασένσιο (57’) οι σκόρερ της «βασίλισσας», προηγήθηκαν με Κίμιχ (28’) οι Βαυαροί, που έχασαν ένα… τσουβάλι ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.

Όπως και πέρσι, η Ρεάλ κέρδισε με 2-1 την Μπάγερν στο Μόναχο και είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για 3η σερί χρονιά. Οι Μαδριλένοι είχαν την ουσία και με δύο γκολ των Μαρσέλο (44’) και Ασένσιο (57’) έφεραν… τούμπα το ματς, παίρνοντας το προβάδισμα εν όψει της ρεβάνς στο «Μπερναμπέου».

Η Μπάγερν, που έκανε τρεις αναγκαστικές αλλαγές (Ρόμπεν, Μπόατενγκ, Μαρτίνεθ), προηγήθηκε με τον Κίμιχ (28’) και σπατάλησε τεράστιες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ, όμως δεν κατάφερε να παραβιάσει ξανά την εστία του Νάβας. Έτσι, γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα τη φετινή σεζόν σ’ όλες τις διοργανώσεις και βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο.

Αυτή ήταν η 6η συνεχόμενη νίκη της Ρεάλ επί της Μπάγερν, με τους Μαδριλένους να γίνονται παράλληλα η πρώτη ομάδα που φτάνει τις 150 νίκες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ανάλογο ρεκόρ και για τον Ρονάλντο, ο οποίος έφτασε τις 96 νίκες στο θεσμό και είναι ο πρώτος στη σχετική λίστα, ξεπερνώντας τον Ίκερ Κασίγιας (95). Από την άλλη, ο Μαρσέλο έγινε ο αμυντικός με τα περισσότερα γκολ στις νοκ-άουτ φάσεις του Τσάμπιονς Λιγκ, φτάνοντας τα 7.

Το ματς:


Η Μπάγερν μπήκαν αρκετά ορεξάτα στο ματς ωστόσο στο 5’ έχασε με τραυματισμό τον Ρόμπεν, ο οποίος έδωσε τη θέση του στον Τιάγκο. Οι Βαυαροί είχαν την υπεροχή ωστόσο αδυνατούσαν να διασπάσουν την άμυνα της Ρεάλ, που από την πλευρά της δεν έκανε κάτι ιδιαίτερο στην επίθεση.Μετά το 20λεπτο οι Μαδριλένοι κέρδισαν κάποια μέτρα, όμως στο 28’ η Μπάγερν έφυγε υποδειγματικά στην κόντρα και πήρε το προβάδισμα με πλασέ του Κίμιχ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική κάθετη πάσα του Χάμες αλλά και την κακή τοποθέτηση του Νάβας.

Τα προβλήματα τραυματισμών συνεχίστηκαν για την Μπάγερν, αφού στο 33’ έχασε και τον Μπόατενγκ. Ένα λεπτό μετά, οι Βαυαροί σπατάλησαν τεράστια ευκαιρία για το 2-0, με τον Ριμπερί να χάνει το κοντρόλ απέναντι από τον Νάβας Η Μπάγερν πίεζε για ένα δεύτερο γκολ και στο 41’ είχε νέα μεγάλη στιγμή με τον Χούμελς, ο οποίος από τη μικρή περιοχή δεν μπόρεσε να βρει εστία.

Η Ρεάλ γλίτωσε το 2-0 και στο 44’ έφερε το σκορ στα ίσια κόντρα στη ροή του παιχνιδιού. Μετά από γύρισμα του Λούκας, Κριστιάνο Ρονάλντο και Κρόος άφησαν την μπάλα και ο Μαρσέλο με εντυπωσιακό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή «έγραψε» το 1-1. Η Μπάγερν δεν πτοήθηκε και στις καθυστερήσεις είχε δύο μεγάλες στιγμές με Λεβαντόφσκι και Μίλερ, οι οποίοι εξ επαφής δεν μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα. Οι γηπεδούχοι ζήτησαν και πέναλτι σε σπρώξιμο του Καρβαχάλ στον Λεβαντόφσκι, ωστόσο ο Κάιπερ άφησε το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ζιντάν έριξε στο ματς τον Ασένσιο αντί του Ίσκο και ο Ισπανός ήταν αυτός που ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 57’. Μετά από λάθος του Ραφίνια, ο Βάθκεθ έφυγε στην κόντρα και την κατάλληλη στιγμή έδωσε στον Ασένσιο, ο οποίος από κοντά «έγραψε» το 1-2.

Στο υπόλοιπο κομμάτι, το σκηνικό μεταφέρθηκε στην περιοχή της Ρεάλ, η οποία δέχτηκε ασφυχτική πίεση. Ο Νάβας διόρθωσε το λάθος του πρώτου γκολ, πραγματοποιώντας μεγάλες επεμβάσεις σε προσπάθειες του Ριμπερί (59’, 63’), ενώ στο 67’ Λεβαντόφσκι και Μίλερ τράκαραν μεταξύ τους στη μικρή περιοχή και δεν μπόρεσαν να σπρώξουν τη μπάλα στα δίχτυα! Η Ρεάλ, που έχασε με τραυματισμό τον Καρβαχάλ, θα μπορούσε να πετύχει τρίτο γκολ στο 75’ όμως ο Ούλραιχ νίκησε σε τετ-α-τετ τον Μπενζεμά, κρατώντας ζωντανή την Μπάγερν. Στο φινάλε, ο Λεβαντόφσκι έστειλε τη μπάλα άουτ από τη μικρή περιοχή και το 1-2 έμεινε ως το φινάλε.


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.