Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μπουφόν: «Τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους, έχω προτάσεις για να συνεχίσω»

Μπουφόν: «Τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους, έχω προτάσεις για να συνεχίσω»

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/5/2018 14:53
Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν ανακοίνωσε ότι το Σαββατιάτικο ματς με τη Βερόνα (19/5) θα είναι το τελευταίο του με τη φανέλα της Γιουβέντους και ξεκαθάρισε ότι την επόμενη εβδομάδα θα αποφασίσει εάν θα συνεχίσει να παίζει ή θα αποσυρθεί.

Μετά από 17 χρόνια στην Γιουβέντους, ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αποχαιρετά τους «μπιανκονέρι». Εμφανώς συγκινημένος, ο «Τζίτζι» ανακοίνωσε την αποχώρηση του από την «Γηραιά Κυρία», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αγωνιστεί σε άλλη ομάδα.

«Το Σάββατο θα παίξω τον τελευταίο μου αγώνα με τη Γιουβέντους». Μ' αυτήν την ατάκα ο 40χρονος, ανακοίνωσε ότι περνάει τις τελευταίες του μέρες ως ποδοσφαιριστής της Γιουβέντους.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην Πάρμα το 1995 όπου και έμεινε μέχρι το 2001 κατακτώντας ένα Κύπελλο, ένα Σούπερ Καπ και ένα Κύπελλο ΟΥΕΦΑ. Συνέχισε στην Γιουβέντους, με την οποία κατέκτησε 9 πρωταθλήματα, 4 Κύπελλα, 5 Σούπερ Καπ και ένα πρωτάθλημα δεύτερης κατηγορίας τη σεζόν 2006-07. Με την Εθνική Ιταλίας έγινε παγκόσμιος πρωταθλητής το 2006, ενώ στο Euro 2012 έφτασε μέχρι τον τελικό χάνοντας από την Ισπανία.

Ανιέλι: «Αιώνια ευγνώμονες στον Μπουφόν»

O ισχυρός άντρας της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι πήρε πρώτος το λόγο λέγοντας αρχικά:

«Θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες στον Τζίτζι. Αυτή η σεζόν ήταν μακρά κι ο Τζίτζι περίμενε κάτι διαφορετικό Το Παγκόσμιο Κύπελλο δεν ήρθε. Ωστόσο, ο Μπουφόν σήκωσε το Κύπελλο και κατέκτησε το Scudetto μερικές μέρες αργότερα. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι ο Σέζνι θα είναι ο επόμενος που θα υπερασπιστεί την εστία μας. Ο Μπουφόν έχει αρκετές προτάσεις και ξέρει ότι έχει την πλήρη στήριξή μου σε οποιαδήποτε απόφασή του. Μπορώ να του πω μόνο ευχαριστώ. Και να ευχαριστηθεί το Allianz Arena το Σάββατο, όπως κι ο κόσμος».

Μπουφόν: «Θα ευχαριστώ πάντα τη Γιουβέντους»

Στη συνέχεια, ο Μπουφόν είπε:

«Μπορώ μόνο να ευχαριστήσω τον πρόεδρο για τα λόγια του. Είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθατε τόσοι πολλοί. Οι Αρχές μου είναι να είμαι πάντα ειλικρινής, πιστός και να παλεύω κατά της υποκρισίας.
Είμαι πολύ ενθουσιασμένος, αλλά έρχομαι εδώ σήμερα με χαρά όντας γεμάτος. Αυτά είναι τα παιδικά συναισθήματα ενός εξαιρετικού και όμορφου ταξιδιού, το οποίο μοιράστηκα με ανθρώπους που με αγάπησαν. Γι αυτό το λόγο πάντα προσπάθησα για το καλύτερο.

Το Σάββατο θα είναι το τελευταίο μου ματς με τη Γιουβέντους και το τέλος του ταξιδιού μου επίσης, με δύο τρόπαια. Είμαι περήφανος που μπόρεσα να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό με εμφανίσεις αντάξιες του ονόματός μου και της Γιουβέντους.

Το 2001 η Γιουβέντους πήρε ένα εξαιρετικό ταλέντο. Αυτό το ταλέντο μετατράπηκε σε πρωταθλητή επειδή η Γιούβε το έκανε να συμβεί αυτό. Αν είμαι ακόμη 40 χρονών, είναι λόγω της Γιουβέντους, της φιλοσοφίας της και της προσέγγισης. Έχτισα αυτή τη φιλοσοφία από μόνος μου και θα είναι δικιά μου στο μέλλον, μετά το ποδόσφαιρο. Θα ευχαριστώ πάντα τη Γιουβέντους».

Για το μέλλον του: «Η πιο ενθουσιώδες πρόταση της καριέρας μου εκτός γηπέδων ήρθε από τον πρόεδρο. Την επόμενη εβδομάδα, ύστερα από μερικές μέρες που θα προβληματιστώ, θα αποφασίσω και θα ακολουθήσω το καλύτερα ένστικτά μου. Είμαι πεπεισμένος ότι η Γιουβέντους χρειάζεται να σχεδιάσει το μέλλον και ως κάποιος που έχει περάσει αρκετά χρόνια ως παίκτης εδώ και αρκετά ως αρχηγός, είμαι ο πρώτος που το καταλαβαίνει. Εχω προτάσεις και υπάρχουν νέες προκλήσεις εντός και εκτός γηπέδων. Μεγαλύτερη σημασία έχει να μην καταστρέψω αυτή τη σχέση που έχτισα με τη Γιουβέντους».

Για τον αποκλεισμό από τη Ρεάλ και τα λόγια που είπε για τον Μάικλ Όλιβερ: «Δεν κατάλαβα την αποβολή. Εσείς σωστά κάνετε ερωτήσεις για την αντίδρασή μου. Λυπάμαι γι' αυτά που είπα εκτός αγωνιστικού χώρου. Σε 23 χρόνια στο Champions League, ποτέ δεν μου είχε συμβεί αυτό. Ήταν μια ειδική κατάσταση. Εάν έβλεπα τον διαιτητή ύστερα από δύο ημέρες θα τον αγκάλιαζα κι ας του είχα πει, όσα του είχα πει»

Για τον Σέζνι: «Στον Σέζνι η Γιουβέντους έχει βρει έναν εξαιρετικό τερματοφύλακα που είναι επίσης 13 χρόνια νεότερος από μένα».

Για το αν θα παίξει για άλλη ιταλική ομάδα: «Θα μπορούσα να πάω στην Πάρμα, αλλά αυτά είναι ρομαντικά όνειρα ενός παιδιού. Το νόημα του ποδοσφαίρου είναι να βρίσκεις νέες προκλήσεις».

Για το αν υπηρετήσει τη Γιουβέντους απ' άλλο πόστο: «Θα πρέπει να εκπαιδευτώ γι αυτό. Θέλω να κατανοήσω το πως λειτουργεί ένας σύλλογος, θέλω να είμαι συνεπής σ' αυτο0ύς που θα με εμπιστευτούν».

Για το τι πρέπει να του δώσει μια ομάδα: «Θέλω να είμαι σε υψηλό επίπεδο, μου αρέσει ο ανταγωνισμός θα ένιωθα άβολα σε κάτι άλλο. Πρέπει να αντέχει και το σώμα όμως, είναι θέμα φυσικής κατάστασης. Θέλω να μου δίνουν τη σημαντικότητα που χρειάζομαι».

Για το περιβραχιόνιο του αρχηγού στη Γιουβέντους: «Ο Κιελίνι θα είναι ο αρχηγός την επόμενη σεζόν. Συνυπήρξαμε τέλεια για 13 χρόνια. Ο Κιελίνι, κατά την άποψή μου, ταιριάζει ιδανικά σε αυτό το προφίλ και πρέπει να είναι ο επόμενος αρχηγός».

Σε ερώτηση για το αν γίνει προπονητής της Γιουβέντους είπε: «Η αγάπη μου κι ο δεσμός μου μ' αυτόν το σύλλογο είναι ξεχωριστά. Είναι τιμή που λογίζομαι ως μέλος αυτής της οικογένειας. Ο πρόεδρος που έκανε σαφές ότι με θέλει στην ομάδα. θα το κάνω με χαρά, αν θεωρηθεί ότι μπορώ να βοηθήσω από τον πάγκο».

Αν έκλεισε ένας κύκλος για τη Γιουβέντους: «Θα ήμουν υπερόπτης αν σκεφτόμουν αυτό. Η Γιουβέντους μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερη χωρίς εμένα, είμαι σίγουρος. Υπήρξαν και πριν από μένα θρυλικοί τερματοφύλακες στην ομάδα».


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.