Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Το Μεξικό «ξέρανε» την Γερμανία!

Μουντιάλ 2018: Το Μεξικό «ξέρανε» την Γερμανία!

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2018 19:51
Με γκολ του Λοσάνο (35’) το Μεξικό κέρδισε με 1-0 την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία και έβαλε… φωτιά στον 6ο όμιλο. Δεν κατάφερε να νικήσει σε πρεμιέρα για πρώτη φορά μετά το 1986 η νασιοναλμανσάφτ!

Η πρώτη μεγάλη «βόμβα» του Μουντιάλ είναι γεγονός! Το Μεξικό, χτυπώντας στις αντεπιθέσεις, κέρδισε με 1-0 την Γερμανία και «βλέπει» ακόμα και πρωτιά από τον 6ο όμιλο! Το γκολ του Λοσάνο (35’), μετά από υποδειγματικό τρανζίσιον, έριξε στο καναβάτσο τους παγκόσμιους πρωταθλητές, που δεν κατάφεραν να βρουν απάντηση. Όποτε χρειάστηκε ο Οτσόα δήλωσε «παρών» και η «Τρι» πήρε «κεφάλι» στον όμιλο στον οποίον συμμετέχουν ακόμα Σουηδία και Κορέα.

Το Μεξικό έδειξε με το καλημέρα τις διαθέσεις του απειλώντας από το πρώτο λεπτό με σουτ του Λοσάνο, το οποίο έκοψε σωτήρια ο Μπόατενγκ παραχωρώντας κόρνερ. Η Γερμανία απάντησε άμεσα (3’) με καλό διαγώνιο σουτ του Βέρνερ, το οποίο πέρασε λίγο άουτ.

Το παιχνίδι είχε φρενήρη ρυθμό, αφού οι Μεξικανοί δεν κλείστηκαν πίσω και έψαχναν το γκολ για να προηγηθούν. Στο 7’ ο Οτσόα μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Χούμελς, ενώ στο 14’ ο Νόιερ αντέδρασε σωστά στην κεφαλιά του Μορένο. Ένα λεπτό αργότερα (15’) ο Σαλσέδο «φλέρταρε» με αυτογκόλ, έπειτα από σέντρα του Κεντίρα, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το δοκάρι, ενώ στο 18’ ο Τσιτσαρίτο βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Νόιερ, ωστόσο καθυστέρησε και τον πρόλαβε η γερμανική άμυνα.

Η μεγάλη στιγμή για τα «πάντσερ» ήρθε στο 20’, όταν Τίμο Βέρνερ γύρισε ωραία το κορμί του μέσα στην περιοχή και σούταρε, όμως ο τερματοφύλακας των Μεξικάνων μπλόκαρε τη μπάλα. Το Μεξικό ήταν ιδιαίτερα επικίνδυνο στις αντεπιθέσεις και στο 35’ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Τσιτσαρίτο βρήκε ωραία τον Λοσάνο μέσα στην περιοχή, αυτός «χόρεψε» τον προσωπικό του αντίπαλο και πλάσαρε σωστά τον Νόιερ για το 1-0! Αξίζει να σημειωθεί πως το ινστιτούτο σεισμολογικού ελέγχου στο Μεξικό ανακοίνωσε πως σημειώθηκε σεισμική δόνηση στη χώρα, λίγο μετά την επίτευξη του τέρματος από τον άσο της Αιντχόβεν! Η Γερμανία προσπάθησε να αντιδράσει και στο 39’ «άγγιξε» την ισοφάριση με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κρόος, όμως ο Οτσόα βρήκε τη μπάλα με τα ακροδάχτυλα και την έστειλε στο οριζόντιο. Αυτή ήταν η τελευταία φάση στο πρώτο μέρος για τα «πάντσερ», που στην επανάληψη έπαιξαν μονότερμα, όμως δεν κατάφεραν να σημειώσουν ούτε ένα σουτ εντός εστίας μέσα από την περιοχή των Μεξικανών.

Η «Τρι» έκλεινε σωστά όλους τους χώρους και συνέχισε να είναι απειλητική στην κόντρα. Ενδεικτική η ευκαιρία στο 57’ όταν ο Τσιτσαρίτο έκανε κακή πάσα στον Βέλα, ο οποίος δεν μπορούσε να πλασάρει. Η Γερμανία ασκούσε ασφυχτική πίεση, όμως Κίμιχ (65’), Ντράξλερ (71’), Ρόις (72’) και Κρόος (76’) δεν βρήκαν στόχο. Το Μεξικό είχε δύο καλές στιγμές με τον Λαγιούν (78’, 82’) στην κόντρα, ενώ η κορυφαία φάση της Γερμανίας ήρθε στο 89’ όταν ο Μπραντ έκανε ωραίο σουτ, αλλά είδε την μπάλα να βρίσκει στο κάθετο δοκάρι του Οτσόα πριν περάσει άουτ! Το Μεξικό αμύνθηκε αποτελεσματικά και το τελικό 1-0 το έχρισε φαβορί για την πρώτη θέση στον 6ο όμιλο. Αντιθέτως, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές μπήκαν από νωρίς σε περιπέτειες.

*Ο Ράφα Μάρκεθ μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι του Μεξικού με τη Γερμανία και έγινε ο 3ος ποδοσφαιριστής που συμμετέχει σε 5 Παγκόσμια Κύπελλα

*Μόνο η Βραζιλία έχει κερδίσει σε πρεμιέρα ως παγκόσμια πρωταθλήτρια τον 21ο αιώνα (1-0 την Κροατία το 2006)

Γερμανία (Γιόαχιμ Λεβ): Νόιερ, Κίμιχ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Πλάτενχαρντ (79’ Γκόμεζ), Κεντίρα (60’ Ρόις), Κρόος, Οζίλ, Ντράξλερ, Μίλερ, Βέρνερ (86’ Μπραντ)

Μεξικό (Χουάν Κάρλος Οσόριο): Οτσόα, Σαλσέδο, Αγιάλα, Μορένο, Γκαγιάρδο, Ερέρα, Γκουαρδάδο (74’ Μάρκεθ), Λαγιούν, Λοσάνο (66’ Χιμένες), Βέλα (58’ Άλβαρες), Ερνάντες


Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.