Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018:  Η Ρωσία έβγαλε νοκ-άουτ την Αίγυπτο

Μουντιάλ 2018: Η Ρωσία έβγαλε νοκ-άουτ την Αίγυπτο

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2018 22:55
Η Ρωσία κέρδισε με 3-1 την Αίγυπτο και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τους «16», την ώρα που οι «Φαραώ» έχουν μηδαμινές ελπίδες για να συνεχίσουν στα νοκ-άουτ. Φατχί (47’ αυτ.), Τσερίσεφ (59’) και Τζιούμπια (62’) οι σκόρερ, μείωσαν με τον Σαλάχ (73’ πεν.) οι Αιγύπτιοι που φωνάζουν για πεντακάθαρο πέναλτι στο 78’.

Η «αρκούδα» έδειξε ξανά τα… δόντια της. Μετά την πεντάρα κόντρα στη Σαουδική Αραβία, οι Ρώσοι κέρδισαν με 3-1 την Αίγυπτο και σκέφτονται από τώρα τον αντίπαλο τους στην επόμενη φάση. Οι οικοδεσπότες εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη των αντιπάλων τους και με τρία γκολ στο πρώτο 20λεπτο του δεύτερου μέρους, «καθάρισαν» τη νίκη-πρόκριση. Το πάλεψαν στα εναπομείναντα λεπτά οι «Φαραώ», που ζήτησαν πέναλτι για να μειώσουν σε 3-2, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα τους αφήνει εκτός τουρνουά. Αρκεί πλέον η Ουρουγουάη να πάρει το βαθμό της ισοπαλίας στο αυριανό (20/6) ματς με τη Σαουδική Αραβία ώστε η ομάδα του Κούπερ να αποχαιρετήσει το τουρνουά.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και προσπάθησαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ, έχοντας δύο καλές στιγμές με κεφαλιά του Ιγκνασέβιτς (5’) και άστοχο σουτ του Γκολόβιν (6’). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, αφού η Αίγυπτος απορρόφησε την πίεση της Ρωσίας και στο 16’ έφτασε κοντά στο γκολ, όμως το φαλτσαριστό σουτ του Τρεζεγκέ πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Οι οικοδεσπότες συνέχισαν να έχουν τον υπεροχή, με τον ρυθμό όμως να πέφτει αισθητά μετά το 20’ και το 0-0 να μένει μέχρι το ημίχρονο.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ιδανικά για την Ρωσία. Μετά από φάση διαρκείας στο 47’, ο Ζόμπνιν έκανε ένα ακίνδυνο σουτ εκτός περιοχής, όμως ο Φατχί σε προσπάθεια του να διώξει, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Η Αίγυπτος προσπάθησε να απαντήσει και στο 56’ είχε μεγάλη στιγμή με τον Σαλάχ, ο οποίος κόπηκε τελευταία στιγμή από τον Φερνάντες. Ο σούπερ σταρ της Λίβερπουλ ήταν φανερά ανέτοιμος μετά τον τραυματισμό του και δεν κατάφερε να βοηθήσει όπως θα ήθελε τους «Φαραώ».Η Ρωσία είχε την υπεροχή και στο 59’ έφτασε σε δεύτερο τέρμα. Ο Φερνάντες έκανε το γύρισμα στον Τσερίσεβ και αυτός με άμεση εκτέλεση με το αριστερό νίκησε τον Ελ Σενάουι για το 2-0. Πριν κοπιάσουν οι πανηγυρισμοί στις εξέδρες, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και τρίτο τέρμα. Ο Τζιούμπα τσίμπησε τη μπάλα προ του Χεγκάζι και με ωραίο τελείωμα έκανε το 3-0 στο 62’.

Από εκείνο το σημείο η Αίγυπτος κέρδισε μέτρα, ψάχνοντας το γκολ που θα της έδινε ελπίδες να διεκδικήσει κάτι από το ματς. Αυτό ήρθε στο 72’ με εύστοχο πέναλτι του Σαλάχ, το οποίο κέρδισε ο ίδιος για παρατεταμένο τράβηγμα έξω και μέσα στην περιοχή (υποδείχθηκε μέσω VAR). Πέντε λεπτά μετά (77’) ο Κουτέποφ ανέτρεψε καθαρά τον Μόχσεν εντός περιοχής, αλλά αυτή τη φορά ο διαιτητής δεν έδειξε άσπρη βούλα.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο η Ρωσία αμύνθηκε αποτελεσματικά και δεν επέτρεψε στην αντίπαλο της να απειλήσει με αξιώσεις. Το 3-1 έμεινε ως το φινάλε και η Ρωσία περιμένει το αυριανό ματς της Ουρουγουάης για να πανηγυρίσει και τυπικά την πρόκριση.



Το πέναλτι που ζήτησε η Αίγυπτος στο 3-1:



Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.