Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Η Ιαπωνία «τέζαρε» την Κολομβία

Μουντιάλ 2018: Η Ιαπωνία «τέζαρε» την Κολομβία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
19/6/2018 16:57
Η Ιαπωνία, εκμεταλλευόμενη το αριθμητικό πλεονέκτημα από το 3ο λεπτό, κέρδισε με 2-1 την Κολομβία και έγινε η πρώτη ασιατική ομάδα που κέρδισε ομάδα από τη Νότιο Αμερική. Καγκάβα (6’ πεν.) και Οσάκο (73’) τα γκολ, ισοφάρισαν προσωρινά με Κιντέρο (39’) οι «καφετέρος».

Φωτιά με το… καλημέρα στον 8ο όμιλο. Το φαβορί του γκρουπ, Κολομβία έμεινε με παίκτη λιγότερο από το 3ο λεπτό λόγω αποβολής του Κάρλος Σάντσες (σ.σ. δεύτερη γρηγορότερη κόκκινη στην ιστορία του Μουντιάλ) και ηττήθηκε με 2-1 από την Ιαπωνία. Πρωταγωνιστής για τους «μπλε σαμουράι» ήταν ο Οσάκο, ο οποίος πέτυχε το νικητήριο γκολ (73’) και λίγα λεπτά μετά πραγματοποίησε σωτήριο τάκλιν σε σουτ του Χάμες

Το παιχνίδι «στράβωσε» από τα πρώτα λεπτά για τους «καφετέρος». Στο 3’ ο Οσπίνα νίκησε σε τετ-α-τετ τον Οσάκο αλλά στη συνέχεια της φάσης ο Κάρλος Σάντσες έκανε χέρι για να αποτρέψει το γκολ στο σουτ του Καγκάβα. Ο Σκόμινα έβγαλε την κόκκινη κάρτα από το τσεπάκι (πρώτη στο φετινό Μουντιάλ) ενώ ο άσος της Ντόρτμουντ «έγραψε» το 1-0 από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Κολομβία διατήρησε την κατοχή και έψαχνε τον τρόπο για να διασπάσει την άμυνα της Ιαπωνίας. Βέβαια στο 15’ η Ιαπωνία έφτασε κοντά σε δεύτερο τέρμα αλλά ο Ινούι αστόχησε από πλεονεκτική θέση μέσα από την περιοχή.

Η ομάδα του Πέκερμαν δεν κατάφερε να φτιάξει αξιόλογη φάση σε σετ παιχνίδι, ωστόσο βρήκε τη λύση από στημένη φάση. Ο Κιντέρο στο 38' ανέλαβε την εκτέλεση φάουλ έξω από την περιοχή και με έναν πανέξυπνο τρόπο πέρασε την μπάλα κάτω από το τείχος και την έστειλε στην αριστερή γωνία του Καβασίμα, που αιφνιδιάστηκε. Ο άσος της Ρίβερ Πλέιτ έγινε έτσι ο πρώτος παίκτης της Κολομβίας που σκοράρει γκολ σε δύο διαδοχικά Μουντιάλ.Στο δεύτερο μέρος η Ιαπωνία μπήκε αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα και να πετύχει ένα δεύτερο γκολ. Στο 54’ ο Οσάκο απέφυγε τον Σάντσες αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Οσπίνα, ενώ στο 59’ η κεφαλιά του Γιοσίντα από πλεονεκτική θέση πέρασε άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού ο Πέκερμαν έριξε στο ματς τον Χάμες Ροντρίγκες, ο οποίος τις προηγούμενες μέρες αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού. Λίγα λεπτά μετά, στο ματς πέρασε και ο Μπάκα αντί του Ισκιέρδο, ενώ η Ιαπωνία απάντησε στις αλλαγές με την είσοδο του Χόντα αντί του Καγκάβα. Οι Ασιάτες συνέχισαν να έχουν την υπεροχή και στο 72’ «άγγιξαν» το γκολ με τον Σακάι, ο οποίος δεν μπόρεσε να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Ωστόσο, το γκολ για την Ιαπωνία ήρθε στο επόμενο λεπτό (73’). Μετά από κόρνερ του Χόντα, ο Οσάκο πήδηξε ψηλότερα από όλους και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Οσπίνα, που βρίσκονταν σε λάθος θέση. Μετά το γκολ η Κολομβία κέρδισε μέτρα και στο 78’ «άγγιξε» την ισοφάριση με τον Χάμες, όμως ο Οσάκο, με σωτήριο τάκλιν λίγο έξω από τη μικρή περιοχή, έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του άσου της Μπάγερν. Στα εναπομείναντα λεπτά οι «καφετέρος» δεν κατάφεραν να απειλήσουν με αξιώσεις και η Ιαπωνία έγινε η πρώτη ασιατική ομάδα που κερδίζει ομάδα από τη Νότιο Αμερική.

*Η κόκκινη κάρτα που είδε ο Κάρλος Σάντσες ύστερα από 2 λεπτά και 56 δευτερόλεπτα είναι η πιο γρήγορη που βλέπει παίκτης σε Παγκόσμιο Κύπελλο, ύστερα από αυτή του Ουρουγουανού Σοχέ Αλμπέρτο Μπατίστα το 1986 σε αγώνα με τη Σκωτία (ύστερα από 54 δευτερόλεπτα).

*Αυτή είναι η πρώτη φορά που τέσσερις ομάδες από τη Ν. Αμερική δεν καταφέρνουν να κερδίσουν στο εναρκτήριο παιχνίδι στο Μουντιάλ από τη διοργάνωση του 1974. Ο λόγος για τις Βραζιλία, Αργεντινή, Κολομβία και Περού

Κολομβία (Χοσέ Πέκερμαν): Οσπίνα, Μουρίγιο, Αρίας, Μοχίκα, Ντ. Σάντσες, Σ. Σάντσες, Κουαδράδο (Μπάριος 31'), Λέρμα, Κιντέρο (Χάμες Ροδρίγκες 59'), Φαλκάο, Ισκέρδο (Μπάκα 70')

Ιαπωνία (Ακίρα Νισίνο): Καβασίμα, Σότζι, Ναγκατόμο, Σακάι, Γιοσίντα, Σιμπασάκι (Γιαμαγκούτσι 80'), Χαραγκούτσι, Καγκάβα (Χόντα 70'), Ινούι, Χασέμπε, Οσάκο (Οκαζάκι 85')




Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.

Τελευταίες ειδήσεις