Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Ελβετικό «μπλόκο» στη Βραζιλία

Μουντιάλ 2018: Ελβετικό «μπλόκο» στη Βραζιλία

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
17/6/2018 23:01
Η καλά διαβασμένη Ελβετία κράτησε στο 1-1 την Βραζιλία και την υποχρέωσε στην πρώτη της απώλεια σε πρεμιέρα Μουντιάλ από το μακρινό 1978! Κουτίνιο (20’) και Ζούμπερ (50’) τα γκολ, φώναξε για πέναλτι λίγο πριν το φινάλε η «Σελεσάο».

Παρότι προηγήθηκε με γκολάρα του Κουτίνιο, η Βραζιλία δεν κατάφερε να ξεκινήσει με το δεξί στο Μουντιάλ. Η Ελβετία βρήκε απάντηση από στημένη φάση (κόρνερ) και εν συνεχεία υπερασπίστηκε με επιτυχία το 1-1 ως το φινάλε, αποσπώντας ένα «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια της για πρόκριση στους «16». Ο Νεϊμάρ ξεκίνησε βασικός αλλά ζορίστηκε αρκετά από την ελβετική άμυνα, που του έκανε συνολικά δέκα φάουλ! Ο τελευταίος παίκτης που κέρδισε περισσότερα φάουλ σε Μουντιάλ ήταν ο Άλαν Σίρερ το 1998 (11 κόντρα στη Τυνησία).

Η «Σελεσάο» πήρε από το ξεκίνημα τον έλεγχο του παιχνιδιού και προσπαθούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα της Ελβετίας. Η πρώτη της καλή στιγμή ήρθε στο 11’, όταν από γύρισμα του Νεϊμάρ, ο Παουλίνιο έκανε το σουτ από τη μικρή περιοχή αλλά η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι. Το γκολ για την ομάδα του Τίτε ήρθε στο 20ο λεπτό χάρη σε τρομερό φαλτσαριστό σουτ του Κουτίνιο έξω από την περιοχή. Ένα γκολ σήμα κατατεθέν του άσου της Μπαρτσελόνα, που δεν άφησε περιθώριο αντίδρασης στον Ζόμερ.

Μετά το 1-0, η Βραζιλία οπισθοχώρησε και έδωσε χώρο στην Ελβετία, η οποία όμως δεν κατάφερε να τον εκμεταλλευτεί, τελειώνοντας το πρώτο μέρος χωρίς σουτ στο στόχο. Η τελευταία καλή στιγμή στο πρώτο μέρος ήρθε στο 45, όταν από κόρνερ του Νεϊμάρ, ο Τιάγκο Σίλβα έπιασε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε ονειρικά για την Ελβετία, αφού στο 50’ ο Σακίρι εκτέλεσε κόρνερ και ο Ζούμπερ μόνος του στην πλάτη του Μιράντα ισοφάρισε με κεφαλιά σε 1-1. Η Βραζιλία δέχτηκε γκολ για 6ο σερί παιχνίδι σε Παγκόσμιο Κύπελλο, το χειρότερο σερί στην ιστορία της στον θεσμό!

Μετά το 1-1 ο Τίτε άλλαξε τα πρόσωπα στο κέντρο, ρίχνοντας στο ματς τους Φερναντίνιο και Φερνάντο Αουγκούστο αντί των Καζεμίρο και Παουλίνιο. Αλλαγές που δεν βοήθησαν ιδιαίτερα, αφού η Βραζιλία συνέχισε να ήταν ιδιαίτερα προβλέψιμη, προσπαθώντας να επιτεθεί μόνο από την αριστερή πλευρά με τους Μαρσέλο-Νεϊμάρ.

Ένα σουτ του Κουτίνιο στο 69’ που πέρασε λίγο άουτ ήταν η πρώτη καλή στιγμή της «Σελεσάο», που στο 74’ ζήτησε πέναλτι για κράτημα του Ακάντζι στον Ζεσούς. Ο τελευταίος δεν βρέθηκε σε καθόλου καλή ημέρα και λίγα λεπτά μετά αντικαταστάθηκε από τον Φιρμίνο.

Έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά προκειμένου η Βραζιλία να γίνει απειλητική. Στο 88’ η κεφαλιά του Νεϊμάρ στην «καρδιά» της ελβετικής άμυνας πήγε πάνω στον Ζόμερ, ο οποίος στο 90’ «έβγαλε» και την κεφαλιά του Φιρμίνο. Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Μιράντα ξεχάστηκε στην αντίπαλη περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία της Βραζιλίας, που δεν κατάφερε να βρει δεύτερο γκολ και έτσι χάλασε το σερί που την ήθελε να νικάει σε κάθε πρεμιέρα Μουντιάλ από το 1982. Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα (17/6) «έσπασε» και το δεύτερο μεγαλύτερο σερί νικών σε πρεμιέρες, το οποίο άνηκε στην Γερμανία.

Βραζιλία (Τίτε): Άλισον, Τιάγκο Σίλβα, Μιράντα, Κασεμίρο (60΄ Φερναντίνιο), Ζεσούς (79΄ Φιρμίνο), Νεϊμάρ, Κουτίνιο, Μαρσέλο, Ντανίλο, Παουλίνιο (67΄ Ρενάτο Αουγκούστο), Γουίλιαν

Ελβετία (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Σόμερ, Λιχτστάινερ (87΄ Λανγκ), Ακάνζι, Σεφέροβιτς (80΄ Εμπολό), Τσάκα, Μπεχράμι (71΄ Ζακαρία), Ροντρίγκες, Ζούμπερ, Τζεμάιλι, Σάαρ, Σακίρι

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.