Stoixima στο ποδόσφαιρο

Στοίχημα Stoixima Live Scores

Μουντιάλ 2018: Το VAR έσωσε την Σουηδία του Μπέργκ

Μουντιάλ 2018: Το VAR έσωσε την Σουηδία του Μπέργκ

Συντάκτης: Κώστας Καραγιαννόπουλος
Κώστας Καραγιαννόπουλος
18/6/2018 18:07
Η Σουηδία ζορίστηκε αρκετά κόντρα στην Ν. Κορέα και χρειάστηκε ένα εύστοχο πέναλτι του Γκράνκβιστ που υποδείχθηκε μετά από τη χρήση του VAR για να κάμψει την αντίσταση (1-0) των Ασιατών. Μεγάλες χαμένες ευκαιρίες από τον Μπέργκ.

Έστω και δύσκολα, η Σουηδία ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στο Μουντιάλ, επικρατώντας με 1-0 της Ν. Κορέας. Οι Σκανδιναβοί ήταν ανώτεροι αλλά χρειάστηκαν πέναλτι που δόθηκε με χρήση του VAR για να πάρουν τη νίκη που τους έφερε στην κορυφή του 6ου ομίλου, μαζί με το Μεξικό και με +3 από τη Γερμανία.

Η Ν. Κορέα περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο από το ξεκίνημα του παιχνιδιού και το πρώτο σουτ του αγώνα σημειώθηκε στο 20’. Μετά από φάση διαρκείας η μπάλα στρώθηκε στον Μπέργκ στη μικρή περιοχή αλλά ο πρώην φορ του Παναθηναϊκού δεν κατάφερε να νικήσει τον Γιο. Οχτώ λεπτά αργότερα και πάλι ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αυτή τη φορά ο Κιμ με τάκλιν επενέβη κι απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 43’ το γύρισμα του φορ της Αλ Αΐν πέρασε ανεκμετάλλευτο ενώ στο επόμενο λεπτό ο Γιο μπλόκαρε το σουτ του Γκράνβιστ, κρατώντας το 0-0 ως το ημίχρονο.

Ίδια εικόνα και στην επανάληψη. Η Σουηδία είχε την πλήρη υπεροχή και προσπαθούσε να διασπάσει την άμυνα των Ν. Κορεατών, που έψαχναν τη δική τους ευκαιρία για να βγουν στην κόντρα. Στο 49’ ο Φόρσμπεργκ αστόχησε με σουτ από το ύψος της περιοχής, ενώ στο 57’ ο Γιο βρέθηκε και πάλι σε ετοιμότητα, αποκρούοντας την κοντινή κεφαλιά του Έκνταλ.

Η φάση του αγώνα έγινε στο 63’. Ο Κλάεσον ανατράπηκε καθαρά εντός περιοχής, ο ρέφερι έδειξε παίζεται, όμως στη συνέχεια με την χρήση του VAR πήρε την σωστή απόφαση δίνοντας πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γκράνκβιστ, ο οποίος με εύστοχο χτύπημα έβαλε μπροστά στο σκορ την Σουηδία.

Μετά το 1-0, οι Σουηδοί έκλεισαν τους χώρους και έκαναν σωστή διαχείριση του παιχνιδιού. Ενδεικτικό ότι η μοναδική ευκαιρία της Ν. Κορέας για την ισοφάριση ήρθε στο 90+1’, με τον Λι Γου-Σουνγκ να αστοχεί με κεφαλιά από την «καρδιά» της σουηδικής άμυνας. Το 1-0 έμεινε ως το φινάλε και οι Σκανδιναβοί έπιασαν το Μεξικό στην κορυφή του 6ου ομίλου.

*Η πρώτη τελική στο ματς ήρθε στο 20' με τον Μπεργκ. Αυτή ήταν η δεύτερη πιο αργή τελική φάση στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων από το 1966 μέχρι σήμερα. Η πρώτη στη σχετική λίστα έγινε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 στο Ολλανδία - Κόστα Ρίκα μετά από 20:59

Σουηδία (Γιάννε Άντερσον): Όλσεν, Λούστιγκ, Γκράνκβιστ, Αουγκούστινσον, Γιάνσον, Λάρσον (81’ Σβένσον), Έκνταλ (71’ Χίλιεμαρκ), Φόρσμπεργκ, Κλάεσον, Μπεργκ, Τοϊβόνεν (77’ Τελιν).

Νότια Κορέα (Τάεγιονγκ Σιν): Γιο, Γιονγκ Λι, Παρκ (28’ Κιμ), Γιουνγκ Γκγουόν Κιμ, Γιανγκ, Κου (73’ Λι), Κι, Γιάε Σουνγκ Λι, Σον, Σιν Γουκ Κιμ (66’ Γιουνγκ), Γουάνγκ.

Σχόλιο:

Για τη συμμετοχή σας στη συζήτηση απαιτείται εγγραφή.